حلال به چیزی که مجاز و پذیرفته شده است گفته می شود و به عبارتی، چیزی که برای مسلمانان مجاز است .
حلال به عنوان یک استاندارد جهانی، معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان و عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین کشورهای اسلامی و غیر اسلامی است.
غلامحسین شفیعی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : نشان استاندارد حلال در استان اصفهان برای 2 واحد تولید گوشت مرغ و یک واحد تولید گوشت قرمز صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه صدور نشان استاندارد حلال از سال گذشته در این استان آغاز شده است، اظهارداشت : همه واحد های غذایی و غیر غذایی مانند بهداشتی می توانند در صورت داشتن شرایط و ضوابط لازم برای اخذ نشان حلال اقدام کنند.
شفیعی تاکید کرد که این نشان در سطح بین المللی دارای اعتبار است و شرکت های صادراتی می توانند از این فرصت به خوبی استفاده کنند.
وی با بیان این که بیشتر استانداردهای ملی ایران برگرفته از استانداردهای بین المللی ایزو یا کشورهای پیشرفته است، گفت : هر پنج سال یک بار لازم است استانداردها بررسی و در آن ها تجدیدنظر شود که این کار باید توسط واحدهای تولیدی، کارشناسان و دست اندرکاران صنعت با همکاری سازمان ملی استاندارد صورت گیرد.
مدیرکل استاندارد اصفهان با اشاره به تجدید نظر 15 هزار استاندارد قدیمی کشور در سال گذشته ، گفت : هرگاه واحدهای تولیدی تشخیص دادند که استاندارد موجود برای محصولات آنها به روز نیست، این موضوع را به اداره کل استاندارد اعلام کنند تا برای تجدیدنظر در آن اقدام شود.
شفیعی درباره برخی مسائل مطرح شده با موضوع موازی کاری دستگاه های اجرایی و بازرسی در حوزه استاندارد و نظارت نیز گفت : با تفاهم نامه ای که سال گذشته بین سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منعقد شده، این مساله حل شده است.
وی ادامه داد : بر اساس این تفاهم نامه، مسئولان کنترل کیفیت که توسط اداره کل استاندارد پذیرفته می شوند می توانند به عنوان مسوول فنی در واحدهای تولیدی مشغول کار باشند.
شفیعی با بیان این که مسئول فنی از سوی اداره نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت و مسوول کنترل کیفیت از سوی اداره استاندارد معرفی می شوند، گفت : با انعقاد این تفاهم نامه، از این پس واحدهای تولیدی می توانند به جای استخدام 2 نفر، یک نفر را که مورد پذیرش اداره استاندارد باشد استخدام کرده و نتایج آزمون های کنترلی صورت گرفته توسط این فرد از سوی 2 نهاد مذکور قابل قبول است.
با تصویب و ابلاغ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد در سال گذشته، سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان تنها مرجع رسمی صدور و اعطای نشان حلال در کشور شناخته شده است.
با توجه به اینکه درآمد تجارت حلال در کشور‌های اسلامی سالانه بیش از 2 هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار است، تعیین متولی مشخص برای این موضوع و اقدام صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی برای اخذ نشان حلال کشور به توسعه و رونق تجارت در منطقه و مصرف کنندگان مسلمان منجر خواهد شد.
/6026/3011
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.