صالح غایی روز شنبه در گفتگو با ایرنا افزود: مرکز رشد تخصصی هنر اصفهان از سوی دبیرخانه توسعه زیست بوم شرکت های خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با توجه به عملکردی که در حوزه کارآفرینی داشت به عنوان یکی از مبادی رسمی شناسایی و معرفی شرکت های خلاق انتخاب شد.
مرکز رشد تخصصی هنر دانشگاه هنر اصفهان با هدف حمایت از ایجاد و گسترش کسب و کارهای دانش­ بنیان در زمینه هنر، صنایع دستی، معماری، شهرسازی و رشته ­های وابسته در سال 94 راه اندازی شد.
غایی با بیان اینکه مرکز رشد هنر اصفهان تنها مرکز رشد تخصصی در کشور است که به عنوان کارگزار ارزیابی شرکت های خلاق انتخاب شد، افزود: همچنین این مرکز تنها مجموعه کارگزار شرکت های خلاق در استان اصفهان است.
وی گفت: مرکز رشد تخصصی هنر اصفهان از این پس می تواند نسبت به معرفی شرکت های خلاقی که در فرآیندهای ارزیابی این مرکز تایید شده اند به دبیرخانه برنامه توسعه زیست بوم شرکت های خلاق اقدام کند.
سرپرست مرکز رشد تخصصی هنر دانشگاه هنر اصفهان با تاکید بر اینکه شرکت های خلاق به مانند شرکت های دانش بنیان از حمایت های قانونی و معنوی برخوردارند، این حمایت ها را معافیت های مالیاتی، معافیت نظام وظیفه و تسهیلات مالی مشابه شرکت های دانش بنیان عنوان کرد.
غایی گفت: شرکت های خلاق در 2 سال توانستند جایگاه مناسبی در عرصه نوآوری و کارآفرینی کشور به دست آورند.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت و محصول شرکت هایی که توسط این مرکز ارزیابی می شوند باید با حوزه های برنامه توسعه زیست بوم شرکت های خلاق مرتبط و محصول یا خدمت آنها در سطح کشور نوآورانه باشد.
وی با اشاره به ثبت حدود 140 شرکت خلاق در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اضافه کرد: بیش از 10 شرکت از میان آنها از استان اصفهان است.
شرکت های خلاق، شرکت هایی هستند که جوهره رشد آنها خلاقیت و نوآوری برای ارائه محصولات و خدمات جدید و مدل های نوین کسب و کار در سطح بازار هدف و بیشتر در زمینه های علوم انسانی و هنر است و توسعه محصولات و خدمات آنها بر خلاف شرکت های دانش بنیان، مبتنی بر فناوری های پیشرفته نیست.
بر اساس آیین نامه برنامه توسعه زیست بوم شرکت‌های خلاق، صنایع خلاق یا فرهنگی (Industries Cultural & Creative) آن دسته از فعالیت های اقتصای است که ریشه در نوآوری و خلاقیت و ظرفیت مناسبی برای ایجاد شغل و ثروت دارد و در بخش های کسب و کارهای دیجیتال و فضای مجازی، صنایع دیداری و شنیداری، صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی، هنرهای تجسمی و نمایشی، بازی، اسباب بازی و سرگرمی، طراحی و معماری، چاپ و نشر و گیاهان دارویی و طب سنتی دسته بندی می شود.
اجرای برنامه توسعه زیست بوم شرکت‌های خلاق به منظور توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و با هدف ارتقای سهم شرکت‌ های خلاق در اقتصاد، اشتغالزایی، حل معضلات اجتماعی و اساسی کشور نظیر کم‌آبی، پسماند و آلاینده‌ های زیستی و تقویت صادرات در حوزه صنایع خلاق توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال 96 آغاز شده است.
ت/3011/ 6022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.