به گزارش ایرنا، ' آزیتا محمدکریمی ' جمعه شب در نشست نقد و بررسی فیلم 'اتاق تاریک' در پردیس سینمایی سیتی سنتر اصفهان با بیان اینکه درختی که قرار است بارور شود، به بنیان قدرتمند نیاز دارد، افزود: اگر کودک قرار است از خودش مراقبت کند، باید والدینی با مهارت های درست شنیدن داشته باشد.
فیلم ' اتاق تاریک ' به کارگردانی ' روح الله حجازی ' در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان شرکت کرده و در آن آزار کودکان مورد بررسی قرار گرفته است.
این روانشناس اظهارداشت: فیلم اتاق تاریک به خوبی به اهمیت آموزش جنسی و خودمراقبتی کودک پرداخته و آسیب شناسی خودمراقبتی کودکان پسر را هم مطرح کرده است.
خانم محمدکریمی افزود: غفلت والدین از فرزندشان در این فیلم هم به خوبی مطرح شده، ضمن اینکه براساس آمارهای جهانی سالانه پنج میلیون کودک مورد تجاوز قرار می گیرند و پرداختن به این موضوع اهمیت زیادی دارد.
وی یادآور شد: برای مراقبت از کودکان، باید بستر فرزندپروری را تغییر داد تا کودک بتواند آسیب هایی را که به او وارد می شود، به خانواده اش گزارش دهد.
این روانشناس با تاکید بر اینکه ساختار فکری خانواده باید اصلاح شود گفت: مشکل این است که خانواده ها درباره تربیت فرزند مطالعه نمی کنند زیرا اگر رابطه والدین با کودک، کنترلی باشد، به نتیجه درستی نمی رسد.
وی خاطرنشان کرد: اگر هدف در تربیت فرزند انتقال ارزش ها باشد، به این هدف در رابطه و آگاهی و با مذاکره همراه با همدلی می توان رسید.
کارگردان فیلم 'اتاق تاریک' نیز گفت: این فیلم اولین اثری است که با دیدی فراگیر به آزارهای کودکان می پردازد.
' روح الله حجازی ' افزود: همه شخصیت های فیلم اتاق تاریک، خاکستری هستند و رفتار شهروندانی را منعکس می کنند که در بی ثباتی بسر می برند.
وی اضافه کرد: آزارهای کودکان می تواند کلامی یا رفتاری باشد و انعکاس رفتارهایی که با این گروه سنی می شود، در آینده و در بزرگسالی آنها بروز پیدا می کند.
این کارگردان افزود: بسیاری از کسانی که مورد تجاوز قرار می گیرند، دچار ترس از این موضوع می شوند و به همین دلیل این مسئله را پنهان می کنند.
وی با بیان اینکه در این فیلم، این موضوع با دیدی فراگیر بررسی شده است گفت: ' اتاق تاریک ' اولین فیلم ایرانی است که به موضوع تجاوز به پسر بچه ها پرداخته است.
حجازی با اشاره به فضای فیلم که به لحاظ فِرمی و به عمد بیشتر سکانس هایش برای شب تعریف شده است، گفت: به این لحاظ خواستم بتوانم به خوبی صحنه ها را نورپردازی کنم، ضمن اینکه سعی کردم فیلم را بگونه ای بسازم که دچار ممیزی نشود.
نایب رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی نیز در این نشست گفت: در کشور ما به مسائل مربوط به سن بلوغ پرداخته نمی شود، در حالی که دوران نوجوانی حساس ترین دوران زندگی است.
' جعفر گودرزی ' افزود: مطرح کردن چنین مسائلی در این فیلم اهمیت دارد و دِرام پردازی قدرتمندی را به دلیل تعداد شخصیت کم در این فیلم شاهد هستیم.
در فیلم ' اتاق تاریک ' بازیگرانی شامل ساره بیات، ساعد سهیلی، محمد امامی، امیررضا رنجبران، مروارید کاشیان، ژیلا دایی و رضا احمدی، نقش ایفا کرده اند.
در این فیلم دو شخصیت به نام های هاله (ساره بیات) و فرهاد (ساعد سهیلی) از محله ای در جنوب شهر به ساختمانی شیک در نقطه ای دور دست و در میان بیابان اسباب کشی می کنند و پسر آنها در ابتدای فیلم در بیابان گم می شود.
این زوج جوان به بهانه اتفاقی که برای پسرشان می افتد به واکاوی تصاویر ذهنی خود از کودکی و ترس های پنهانشان از ترس از سگ و ارتفاع گرفته تا ترس از خودکشی می پردازند.
سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان پنجشنبه شب با حضور شماری از شهروندان، علاقه مندان و مسئولان در میدان امام حسین(ع ) اصفهان آغاز شد.
در این جشنواره بین المللی 86 فیلم در بخش های رقابتی بین الملل و سینمایی نمایش داده می شود.
قرار است هشت فیلم پویانمایی از هشت کشور در بخش بین الملل سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان با یکدیگر رقابت کنند.
پردیس‌های سینمایی چهارباغ، ساحل و 'سیتی سنتر' اصفهان، به نمایش فیلم های سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اختصاص داده شده است.
در این جشنواره قرار است مقام هایی از سازمان بین المللی یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل متحد ) و رایزن های فرهنگی کشورهای مختلف نیز حضور یابند.
این جشنواره به دبیری علیرضا رضاداد تا چهاردهم شهریور 97 در شهر اصفهان برگزار می شود.
6994 / 2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.