حجت الاسلام امیرعطاءالله جباری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشرین آمار کتاب هایی که به امانت داده شده در رده اول مربوط به ادبیات شعر و رمان، دومین رده مربوط به علوم دینی و مذهبی و سومین رده به کتاب هایی با موضوع فلسفه و روانشناسی اختصاص یافته است.
وی افزود: همچنین مباحث مربوط به جامعه شناسی و علوم اجتماعی نیز از جمله مواردی بود که مورد استقبال اعضای کتابخانه های عمومی استان قم قرار گرفته است.
وی با اشاره به این که در استان قم 21 هزار و 507 تن عضو کتابخانه های عمومی هستند گفت: 23 کتابخانه نهادی و 17 کتابخانه مشارکتی در مناطق مختلف استان و بخش های تابع فعال است که اعضای کتابخانه ها می توانند از منابع آن بهره مند شوند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی قم افزود: در حال حاضر 593 هزار و 576 جلد کتاب و یک صد عنوان نشریه در موضوع های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، خانواده، اقتصادی و سایر موارد در مخازن کتابخانه های عمومی استان موجود است.
وی، برگزاری نشست های کتاب خوان و معرفی کتاب های مختلف به روش های نوین برای همه گروه های سنی، نقد کتاب با حضور نویسندگان و منتقدین، برگزاری نشست های معنوی با موضوع قرآن و مهدویت و عترت پیامبر(ص)، نمایش خلاق، پانتومیم و برپایی کارگاه های هنری از جمله خطاطی، نقاشی، کاردستی خلاق، عروسک گردانی و اجرای نمایش توسط اعضای کتاب خوان را از مهمترین برنامه های اجرایی در کتابخانه های عمومی استان برشمرد.
جباری با بیان این که هر کدام از بخش های کودک، نوجوان و بزرگسالان در کتابخانه های عمومی برنامه های تخصصی ارائه می کنند گفت: در بخش کودک و نوجوان با حضور اعضا، نشست های متنوعی برای جذب این گروه سنی با کمک کتابداران حرفه ای انجام می شود که با استقبال خانواده ها و فرزندان آنها همراه بوده است.
وی ادامه داد: در گروه بزرگسالان نیز قفسه های نمایش ویژه تازه های نشر و برنامه های نقد کتاب و نشست کتاب خوان برگزار می شود.
وی با اشاره به بخش نابینایان کتابخانه آیت الله خامنه ای گفت: در این کتابخانه چهار هزار و 250 جلد کتاب بریل و حدود 800 عنوان کتاب های گویا و صوتی وجود دارد که حدود 421 نابینا عضو کتابخانه از آن بهره مند می شوند.
جباری گفت: واحد تولید کتاب بریل اداره کل کتابخانه های عمومی قم فعالیت خویش را از سال 1384 با فعالیت حسن عبدالی که از نابینایان استان است آغاز کرده و تا کنون موفق شده است با تولید کتاب های بریل و گویا درموضوع های مختلف ادبی، فرهنگی و اجتماعی بعد از تهران دومین مرکز تولیدکننده کتاب های روشندلان در کشور باشد.
وی اضافه کرد: همچنین در سال جاری برای شرکت نابینایان در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی، منابع کتاب ها به خط بریل تبدیل و به 60 کتابخانه نابینایان در سراسر کشور ارسال شد.
وی خاطرنشان کرد: هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی در سه رده سنی کودک، نوجوان و بزرگسالان تا 10 مردادماه سال جاری تمدید شد و علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره می توانند به پایگاه اطلاع‌ رسانی نهاد کتابخانه ‌های عمومی کشور به نشانی اینترنتی www.iranpl.ir مراجعه کنند.
/8138/ 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.