به گزارش ایرنا، محمد سیجانی روز پنجشنبه در نشست صمیمی هیات رئیسه اتاق اصناف و هیات مدیریه اتحادیه های صنفی با رئیس مجلس شورای اسلامی در تالار معصومیه فرمانداری قم اظهار داشت: واحدهای تولیدی با کمبود مواد اولیه روبرو هستند این در حالی است که بخشی از این مواد اولیه به کشورهای دیگر صادر می شود.
وی افزود: بحث صادرات درمرحله بعد از تامین مواد اولیه کارخانه ها قرار گیرد تا شاهد رونق تولید در استان باشیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم ادامه داد: تولید کنندگان با مشکلاتی دیگری از جمله ارزش افزوده و بیمه مواجه هستند که نیازمند ارائه تخفیف در این موارد و رسیدگی وضعیت آنان هستیم.
وی با بیان این که زیرساخت های حمایت از تولیدهای داخلی درقم شکل گرفته است گفت: واحدهای تولیدی که صددرصد کالای ایرانی تولید می کنند را مورد حمایت قرار داده ایم به گونه ای که از شورای اسلامی شهر قم و شهرداری برای آنان تخفیف های عوارضی گرفته ایم.
سیجانی اضافه کرد: همچنین با توزیع کنندگان جلسه ای در راستای معرفی کالای ایرانی به فروشگاه ها و خریداران صورت گرفته است تا با تبلیغ در این عرصه به رقابت با کالاهای مشابه خارجی بپردازیم.
وی تاکید کرد: در تحریم ها 2 بخش از جمله تولیدکنندگان و بازاریان که تامین کننده ارزاق مردم هستند با مشکل روبرو شده اند که در همین راستا کمیته های مختلفی در استانداری قم از جمله تنظیم بازار، ارزاق و تعادل بخشی به بازار تشکیل شده است تا مشکلات با جدیت مورد بررسی قرار گیرد.

** عضو هیات رئیسه اتاق اصناف استان قم در ادامه این جلسه با اشاره به این که اصناف با مشکلاتی از جمله رکود بازار، واحدهای صنفی فاقد پروانه، افزایش هزینه های جاری و قوانین روبرو هستند گفت: قوانینی در گذشته وضع شده است که بدون اطلاع از وضعیت بازار صورت گرفته است.
سید ابراهیم صحفی گفت: قوانین در خصوص مالیات و تراکنش های بانکی مشکلاتی را برای اصناف به وجود آورده است که نیاز به اصلاح و بازنگری است.
وی ادامه داد: بازار سنتی برای اجرای این قوانین نیازمند یک مجموعه حسابداری قوی است که این امر در توان بازاریان و کسبه نیست از این رو تعدادی بازاریان تعطیل شده و یا درحال تضعیف هستند.
وی با اشاره به فعالیت اصناف در عرصه های مختلف زمانی گفت: اصناف در همه برهه ها که نیاز بوده است در جامعه حضور پیدا کرده اند و به یاری اقشار مختلف با نیت خیرخواهانه پرداخته اند.
وی افزود: بازاریان قم در زلزله کرمانشاه 15 کامیون مواد مورد نیاز مردم و 42 کانکس موقت به سرپل ذهاب ارسال کرده اند.
وی گفت: در حال حاضر نیز اصناف قم آمادگی کامل برای تامین کالاهای اساسی به اندازه نیاز قم و استان های اطراف را دارند.

** عضو اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم در ادامه این جلسه با اشاره به این که تعرفه واردات مواد اولیه فرش ابریشم 26 درصد افزایش یافته است گفت: در سال گذشته این رقم 15 درصد بوده است که نیازمند اصلاح این وضعیت در راستای رونق و توسعه صادرات فرش قم هستیم.
جواد کاظمی افزود: هند در دنیا دومین تولید کنند مواد اولیه ابریشم بعد از چین است که تعرفه واردات ابریشم به این کشور صفر است این در حالی است که تعرفه مربوطه در کشورمان در حال افزایش است در همین راستا باید کمیته ای برای تامین مواد اولیه باید با همکاری دستگاه های مربوطه شکل گیرد تا مشکلات در این حوزه مرتفع شود.
وی خاطر نشان کرد: فرش قم غیرقابل رقابت ترین کالایی است که از کشورمان به جهان صادر می شود و همه به آن علاقه مند هستند از این رو باید توسعه صادرات آن مورد توجه قرار گیرد.

** رئیس اتحادیه نانوایان در قم در ادامه این جلسه با اشاره به این که نرخ نان چهار سال است که تغییر پیدا نکرده است گفت: درحال حاضر شاهد افزایش هزینه های جاری از جمله آب، برق و آرد و سایر مواد هستیم این در حالی است که هیچ گونه افزایشی در قیمت نان صورت نگرفته است.
علی اکبر زارعی ادامه داد: باید در حوزه نانوایان کار تخصصی صورت گیرد در غیر این صورت شاهد کاهش تعداد نانوایی در استان خواهیم بود.
به گفته وی تعداد نانوایی لواشی از 270 مورد به 250 مورد در سال گذشته رسیده است.
/8138/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.