در این مطلب می خوانیم:
در قم و دیگر شهرهای کشور گسترش آلاینده های زیست محیطی مشکلاتی به وجود آورده است که از جمله آنها می توان به رشد نگران کننده «بیماری آسم » اشاره کرد که دراین بین «کودکان و نوجوانان » بیش از سایر گروه های سنی در معرض خطر این بیماری هستند.
برای بهبود شاخص های محیط زیست کشور در 26مرداد ماه سال 1396قانون هوای پاک که به «قانون نفس» مشهور است مشتمل بر 64ماده و39تبصره پس از تصویب مجلس دهم، ودولت یازدهم وتایید شورای نگهبان توسط توسط رئیس جمهوری ابلاغ شد.
اما در قم از اجرایی این قانون چندان خبری نیست
اگر با دقت وموشکافانه به این موضوع نظری داشته باشیم استان قم در زمینه منابع آلوده کننده هوا در بخش انسان ساخت براساس مندرجات ماده یک این قانون هم ازمنابع متحرک مانند «وسایل نقلیه موتوری » وثابت مانند صنایع رنج می برد.
‌در ماده 2 این قانون می خوانیم ـ تمامی اشخاص، دستگاهها و ‌مؤسسات اعم از دولتی و غیردولتی و دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است و تمامی اشخاص مستقر در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی، مناطق ویژه اقتصادی، شهرک‌ها و نواحی صنعتی موظفند تا مقررات این قانون را رعایت نمایند. سازمان محیط زیست مسوول نظارت بر‌حسن اجرای این قانون می‌باشد.
با نگاهی بر دیگر مفاد قانون هوای پاک مانند آنچه در ماده6 این قانون آمده است ـ به‌منظور اطمینان از صحت عملکرد خودرو در زمینه‌های فنی و ایمنی و کنترل آلاینده‌های هوا و صدا، انجام معاینه فنی کلیه وسایل نقلیه موتوری اعم از سبک، نیمه‌سنگین، سنگین، موتورسیکلت که توسط بخشهای دولتی، عمومی و غیردولتی به‌کار گرفته می‌شوند، در دوره‌های زمانی منظم و توسط مراکز مورد تأیید سازمان الزامی است.
اما تنها کافی است کمی به وضعیت ناوگان های شهر قم نگاهی بیندازیم از« 320دستگاه اتوبوس» دورن شهری تنها« 50دستگاه اتوبوس » با سوخت یورو 4 فعالیت می کنند و«240 دستگاه » دیگر که عمری بالای 8سال هستند «فرسوده »محسوب می شوند و فقط آلوده کنند هوا به شمارمی آیند.
از طرفی دیگر به علت اینکه هنوز معضل آلود گی هوای قم به باور مدیران نرسیده است همچنان کارمندان این شهر که بیش از 20هزار نفر درادارات قم مشغول هستند اغلب با خودروهای شخصی خود ازخانه به محل کارتردد می کنند که بی شک در آلوده کردن هوا نقش موثری دارند.
معضل «آلودگی هوا در قم» جدی است ، این را ما اهالی رسانه و همه ساکنین قم می دانیم که هیچیک از مفاد قانون 34ماده ای هوای پاک اجرایی نشده است و اگر آغاز شده حرکت ها آنقدر لاک پشتی و آرام است که تاثیری در بهبود هوای قم دیده نمی شود.
هرچند که در قم تنها « دو ایستگاه پایش کنترل آلودگی »هوای استان وجود دارد اما از نظر وضعیت «آلودگی هوا» دست کمی از وضعیت کلان شهرهای صنعتی کشور نداریم. به گفته محمدرضا فضل‌اللهی عضو مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران،« استان قم درزمینهٔ شیوع بیماری آسم در کودکان و نوجوانان، بالاترین رتبه را دارد».
هرچند که طبق «قانون هوای پاک» وظایف اجرایی این قانون به«اداره کل محیط زیست هراستان» سپرده شده است ، اما با توجه به عدم ثبات مدیریت دراین اداره کل مهم استان «چندان کارنامه روشنی از عملکرد این اداره کل نداریم ».
قم همچنان چشم به راه اجرای «قانون نفس» است و برای اجرای این قانون نیازمند مشارکت بیشتر دستگاه های استان هستیم تا شهروندان به میزان کمتری ازاین معضل رنج بکشند بویژه «کودکان و نوجوانان» که حمایت و مراقبت از سلامتی آنان که آینده سازان این شهر محسوب می شوند یکی از وظایف همگانی ماست.
منبع: روزنامه شاخه سبز قم
8138/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.