مرجع تقلید شیعیان در قم گفت: دانشگاههای ما میزنشین تربیت نکنند چراکه میزنشینی یعنی مفتخوری بلکه دانشکدههای ما باید کارگر تربیت کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، آیتالله عبدالله جوادیآملی عصر امروز در دیدار علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به شهر قم سفر کرده ضمن تبریک هفته کارگر اظهار داشت: از خداوند مسالت میکنیم که به اشتغال و تولید و ارج نهادن به مقام کارگر را در جامعه ما روز افزون کند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه فقر بدنی یک مشکل خوشخیم اما فقر فرهنگی یک مشکل بدخیم است، گفت: جامعه اگر از نظر حیثیت اجتماعی باشد، درست باشد فقر مادی هم تحمل میکند کما اینکه اوایل انقلاب فشارهای مختلف از جمله جنگ تحمیلی، بمبارانها، ترور شخصیتها و ... تحمل کردهاند اما بدون شک همین مردم اختلاسها و بیعرضگیهای مسئولان را تحمل نمیکند.
وی با بیان اینکه باید غدههای بدخیم جامعه که مردم را ناراحت میکند شناسایی و برطرف کنیم، گفت: باید بفهمیم و درست عمل کنیم و بدانیم که مسایلی مانند دو تابعیت بودن مسوولان و پر کردن جیب برخی افراد تحمل نمیشود. باید بدانیم اگر ملت بهخاطر همین مسایل نامطلوب شورید دیگر همه را میشورد و کنار میگذارد. به همین جهت حواستان باشد.
آیتالله جوادی آملی تصریح کرد: چگونه است که کشور 800 میلیونی که نظامی کمونیستی و بیدین دارد میتواند کشور خود را اداره کند اما ما یک کشور 80 میلیونی هستیم و این همه امکانات و آب و خاک مناسب داریم در مشکلات خود میمانیم؟ آن کشور با کفر 800 میلیون را اداره میکند اما ما با داشتن امام حسین (ع) و امام علی (ع) نتوانستهایم؛ یعنی از این ظرفیتها استفاده نکردهایم.
این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه راهحل بسیاری از مشکلات کشور ارج نهادن به کارگر است، گفت: دانشگاههای ما میزنشین تربیت نکنند چراکه میزنشینی یعنی مفتخوری بلکه دانشکدههای ما باید کارگر تربیت کنند. کشور آلمان در جنگجهانی دوم با خاکستر یکسان شد اما با پشتوانه کار ملت خود مشکلات را برطرف کرد.
وی با بیان اینکه براساس آموزههای دین ملتی که آب و خاک مناسب دارد اما دستش را به سوی دیگران دراز کند از رحمت خداوند دور خواهد شد، گفت: حقیقت این است که اگر معنی فقر را میفهمیدیم بیشتر تلاش میکردیم .
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه فقیر طبق آموزههای قرآن کریم یعنی ملتی که ستون فقراتش شکسته، گفت: آیا از ملتی که ستون فقراتش شکسته انتظار مقاومت دارید؟ ملتی که ویلچری شد توان مقاومت ندارد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه ملتی که جیبش خالی است بدونشک زیر بار دیگری میرود، گفت: این سخنان را قرآن کریم بیان کرده و ما از قرآن راستگوتر نداریم.
آیتالله جوادیآملی تصریح کرد: بدانیم که اگر با وجود این مشکلات ملت قیام کند همه ما را به دریا خواهد ریخت به همین جهت حواستان باشد. البته بسیاری از کشور فرار کردند یا جای فرار خود را فراهم آوردند اما ما جای فرار نداریم. این بیعدالتیها و بیعرضگیهای برخی مسوولان قابل تحمل نیست. کشوری که این همه منابع و آب و خاک دارد چرا باید این همه گرسنه داشته باشد.
وی با اشاره به بیان نظرات مردم در فضای مجازی گفت: فضای مجازی به نظر من مجازی نیست بلکه یک فضای حقیقی است و هرجایی که اندیشه و فکر قابل بیان شد آن فضا فضای حقیقی است.
این مرجع تقلید با اشاره به برخی ناکارآمدیها در کشور گفت: کشور هلند با اینکه کوچکتر از مناطق شمالی ایران است اما بخش عمدهای از لبنیات کشور دنیا را تامین میکند اما ما که نمیتوانیم در این زمینه ظهور و بروز کنیم به خاطر بیعرضگی است .
جوادی آملی گفت: اگر ما توانستیم مشکل پشت میز نشستن افراد پر ادا، فاصله طبقاتی و بانکهای ربوی و ... را حل کنیم ملت در برابر دیگر مشکلات تحمل خواهد کرد اما این مشکلاتی که گفته شد واقعا قابل تحمل نیست.
وی افزود: بانکهای ربوی و رباخواری که اکنون در کشور ما وجود دارند خانمانسوز است و شعار امسال را با مشکل مواجه میکند چراکه تولید سرمایه میخواهد و وقتی برای تولید به بانک مراجعه کنید سودهایی حدود 20 درصد را مطالبه میکند.
آیت الله جوادی آملی گفت: ما این مشکلات را با دوستان میگوییم تا انشاءالله برطرف شود و همین مسوولان ما هستند که میتوانند عیبها و گرهها را برطرف کنند.
این مرجع تقلید در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که ملت ایران از کالای ایرانی و تولید داخلی حمایت کند.