به گزارش ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در این جلسه گفت: جهت گیری اصلی دولت تولید و اشتغال است و هیچ مساله ای برای دولت مهمتر از اشتغال نیست.
مهرداد غضنفری افزود: تکلیف ما به عنوان نمایندگان دولت در استان قم این است که مسیر سرمایه گذاری را تسهیل کنیم، اعتبارات دولتی با محدودیت های قانونی و منابع مواجه می باشد و در این شرایط استفاده از بخش خصوصی یک ضرورت غیر قابل انکار است.
وی با بیان حمایت های دولت از سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی ادامه داد: تکلیف سرمایه گذاران در احداث نیروگاه 500 مگاواتی در استان قم مشخص و قرار شد در یک مدت زمان کوتاه مجوزهای لازم برای آن صادر شود.
غضنفری گفت: باید از سردرگمی سرمایه گذاران جلوگیری شود، نباید در این مسیر مانع ایجاد کرد و باید برای سرمایه گذاران دارای اهلیت شرایط فعالیت را مشخص کرد.
وی بیان کرد: باید از اعتبارات محدود دولتی در مسیر رونق فعالیت های اقتصادی استان استفاده شود، لازم است همه خود را زنجیره های یک حلقه بدانیم تا رونق تولید و اشتغال استان با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی ادامه داد: نزدیکی قم به پایتخت کشور و آمد و شد مقام های ارشد نظام بهترین فرصت برای بیان مشکل های استان به مسئولان ملی و پیدا کردن راه حل های آن است.
معاون استاندار قم گفت: باید از کارآفرینان و پیشرفت های صورت گرفته در زمینه کسب و کارهای نوین استفاده کنیم اما در عین حال مراقب شغل های موجود هم بود تا معیشت مردم با مشکل مواجه نشود.
وی افزود: ما باید شبانه روز به مسائل معیشتی مردم بپردازیم و مشکل های موجود در این زمینه را حل کنیم، تامین رفاه و آرامش مردم وظیفه ما مسئولان است.

** استقبال فارغ التحصیلان دانشگاهی از طرح کارآموزی تناسبی با ظرفیت های استان ندارد
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان قم نیز در این جلسه با اشاره به لزوم همکاری دستگاه های اجرایی استان برای برگزاری دوره های کارآموزی برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها، افزود: با وجود پیگیری های انجام شده هنوز آمارها با وضعیت مطلوب فاصله دارد، سهمیه استان قم برای پذیرش کارآموز نهایی یک هزار و 755 تن بود اما اکنون تنها 215 قرارداد منعقد شده و این به معنای تحقق 12.5 درصدی طرح است.
مصطفی کاویانی افزود: مسئولان دستگاه های اجرایی باید به زیرمجموعه های خود اطلاع دهند، طرح کارورزی همچون اجرای ماده 80 قانون پنجم توسعه برای آنان مزایایی در پی دارد.
وی بیان کرد: در بخش ارائه تسهیلات مشاغل خانگی با همکاری بانک های عامل استان تا بیست و پنجم بهمن ماه جاری 21 هزار و 200 میلیون ریال تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: برای راستی آزمایی اشتغال ایجاد شده توسط دستگاه های اجرایی استان، لازم است تمامی اقدام های صورت گرفته در این زمینه در سامانه رصد ثبت شود.
کاویانی گفت: نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان قم 13.7 درصد و در سطح کشور 20 درصد است، بنابراین فارغ التحصیلان دانشگاهی در زمینه اشتغال نسبت به کل کشور وضعیت بهتری دارند.
وی بیان کرد: همچنین با ارائه تسهیلات بانکی به مبلغ 243 میلیارد تومان در قالب 16 طرح در استان قم برای یک هزار و 25 تن شغل ایجاد شده است.

** مدیرکل روستایی و شوراهای استانداری قم نیز در این جلسه گفت: در رابطه با نحوه پرداخت تسهیلات ایجاد مشاغل پایدار در روستاها چالش هایی وجود دارد، به همین خاطر از معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری برای شرکت در کارگروه استانی به منظور ابهام زدایی در این مساله دعوت به عمل آمده است.
سجاد چهرگانی افزود: علاوه بر اعتبارات درنظر گرفته شده توسط دولت برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها، با همکاری بانک های عامل اعتبارهای مناسبی در این بخش تخصیص یافته است و تا کنون با اجرای 12 طرح از این محل، برای 191 تن به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
در این جلسه بر اهتمام بانک های استان قم برای در اولویت قرار دادن تسهیلات خوداشتغالی به خصوص برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، واکاوی علل عدم استقبال فارغ التحصیلان دانشگاهی از طرح کارورزی، استفاده از قابلیت های حوزه گردشگری سلامت و تاسیس نیروگاه های خورشیدی کوچک برای اشتغالزایی بیشتر در استان و همچنین حمایت کامل دستگاه های دولتی از سرمایه گذاران بخش خصوصی تاکید شد.
7405/ 1175 خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.