به گزارش ایرنا، سید علیرضا مرندی روز پنجشنبه درپنجمین همایش ملی سلامت معنوی در مرکز همایش های غدیر، افزود: هر چند که غرب عامل جدایی دین از زندگی انسان است، ولی زودتر از ما به فکر سلامت معنوی افتاد و اندیشمندان اروپایی و آمریکایی اقداماتی در این زمینه انجام داده اند.
وی تصریح کرد: تدوین مبانی و اصول سلامت معنوی نیازمند همکاری حوزه علمیه است و بدون روحانیت سلامت معنوی ناشناخته باقی می ماند.
وی افزود: علم سلامت معنوی انسان نزد روحانیت است و امید داریم همکاری بین حوزه و دانشگاه در این راستا گسترش یابد.
مرندی با بیان این که سلامت معنوی به عنوان بعد چهارم سلامت در سازمان جهانی بهداشت به تصویب رسیده است، اضافه کرد: ارائه تعریف درستی از سلامت معنوی فرصت مناسبی برای روحانیت است تا جامعه را با توجه به مبانی اسلام ناب محمدی(ص) هدایت نمایند.
وی با اشاره به کمبود منابع اسلامی در این زمینه، ادامه داد: چون در قرون جدید طب را از غرب یاد می گیریم و کتاب های آن ها را مطالعه می کنیم، ملاک های آن ها مورد نظر اندیشمندان کشور است که نگران کننده است.
وی تصریح کرد: بسیاری از افرادی که تلاش می کنند سلامت معنوی را وارد طبابت کنند متدین هستند، ولی مطالب را از غربی ها آموخته اند.
مرندی با بیان این که فرهنگستان علوم پزشکی به فکر افتاده تا این خلاء را پر کند، بیان کرد: سلامت معنوی از لحظه سلامت تا آخر عمر باید بر انسان حاکمیت داشته باشد که این مساله نیاز به کار و تلاش دارد.
وی افزود: مطالعات غربی نشان داده در دینداری که آن ها مدعی هستند چقدر دین در کیفیت زندگی، کاهش افسردگی و حتی شفای کامل بیماران تاثیرگذار است و حتی کسانی که دین ندارند دعا باعث افزایش طول عمرشان شده است.
وی تاکید کرد: اسلام بیش از غرب به زندگی معنوی انسان اهمیت داده است که امیدواریم بتوانیم بعد معنوی را به درستی وارد زندگی مردم کنیم.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور با بیان این که معنویت و درک بیشتر از دین و اعتقادات می تواند در توفیق ما اثرگذار باشد، گفت: فرهنگستان علوم پزشکی در تلاش است بتواند سلامت معنوی را به معنای واقعی خودش که مدنظر اسلام است، ارائه نماید و ثابت کند که سلامت معنوی غربی پاسخگوی نیازهای ما نیست.
پنجمین همایش ملی سلامت معنوی امروز با رویکرد «آموزش و ارتقای سلامت معنوی اسلامی- نقش دانشگاه و حوزه»، در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی قم آغاز شد و فردا به کار خود پایان می دهد.
بیش از 110 مقاله با موضوع هایی از جمله روش شناسی سلامت معنوی، نقش آموزه های دینی در سلامت معنوی، نقش منفی سکولاریسم در سلامت معنوی، معنویت در ازدواج، شاخص ها، چالش ها و راهکارها، سلامت معنوی و آینده های خانواده و سلامت معنوی، رشد و تکامل به دبیرخانه این همایش رسیده است.
«مبانی سلامت معنوی، روش شناسی»، «آموزش و ارتقاء سلامت معنوی در خانواده، ازدواج، همسرداری و فرزندآوری»، «آموزش سلامت معنوی در دوران کودکی، مهد کودک و نظام آموزش و پرورش»، «آموزش سلامت معنوی در نظام سلامت و آموزش عالی» و «نقش مسئولان و مشارکت اجتماعی در سلامت معنوی» پنج نشست تخصصی است که در این همایش ترتیب می یابد.
/2085/ 6133/ خبرنگار: سمیه حیدری ** انتشار- مسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.