به گزارش ایرنا، از روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان ، مهرداد غضنفری امرایی عصرشنبه در مراسم آغاز عملیات احداث و بازگشایی معابر فاز 3 این منطقه افزود: تمام توان مسئولان برای حمایت و کمک ازاین نوع اقدامات که به توسعه و پیشرفت استان می انجامد ، صورت خواهد گرفت.
وی درادامه با اشاره به این موضوع که واحدهای تولیدی ما باید با حداقل قیمت تمام شده حداکثر بهره وری را داشته باشند، حفظ چهارچوب زیست محیطی و آلاینده نبودن این واحدها را نیز مهم ارزیابی کرد و منطقه اقتصادی سلفچگان را در این عرصه نیز موفق دانست.
وی با اشاره به گزارش مدیر عامل منطقه ویژه در خصوص این پروژه و پیشرفت های منطقه، جهت گیری اقدامات را در راستای توصیه های مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم سازی اقتصادمان در مقابل هجوم ها، آسیب ها و تنش هایی که ممکن است وارد شود که اتکا به ظرفیت های داخلی یکی از همین موارد است.
وی با اشاره به موقعیت منحصر بفرد منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در کشور، این امتیاز را عامل مهمی در ثبت این منطقه در سازمان اسکاپ بعنوان بندر خشک برشمرد و این منطقه را یکی از برندهای قابل اعتماد و اتکا استان در جذب سرمایه گذار وموفقیت هایی که تاکنون بدست آورده است، ذکر کرد.
غضنفری مقایسه منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم نسبت به سایر مناطق ویژه اقتصادی کشور که با مشکلات عدیده ای دست به گریبان هستند را عامل مهمی دانست که پایه و اساس این منطقه بر اساس کارشناسی درست صورت گرفته است.
احداث منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در 50 کیلومتری قم در زمینی به مساحت 2000 هکتار در سال 1376 به تصویب هیات وزیران وقت رسید. موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد منطقه در شاهراه ترانزیتی کشور و مجاورت با حدود 60 درصد از صنایع و تراکم جمعیتی و دسترسی آسان به آن و همچنین وجود آب و هوای متعادل، امتیازهای مضاعفی را جهت منطقه نسبت به جایگاه های مشابه ایجاد کرده است.
این منطقه، به عنوان مهمترین و نزدیک ترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی - اقتصادی کشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه آهن سراسری و بزرگراه های اصلی شمال - جنوب و شرق - غرب ایران بوده و جهت برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس به منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز داشته و قادر است نقش تعیین کننده ای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا نماید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم نیز دراین مراسم وجود منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان را عامل مهمی در توسعه استان قم برشمرد.
محسن بهشتی افزود: هر چند با نقاط ایده الی که از دو دهه قبل برای رشد این منطقه در نظر گرفته بودیم فاصله داریم اما مطمئن هستیم با بازنگری مسئولین امر در نوع تفکری که برای جذب سرمایه گذار و بستر سازی بوجود آید،توفیق بیشتری در این امرحاصل خواهد آمد.
وی با اشاره به موفقیت هایی که منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در سالهای اخیر کسب کرده ، ازتصویب اتصال منطقه ویژه به راه آهن سراسری که مدتی است به تاخیر نیز افتاده است، در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان خبر داد.
عملیات زیر سازی اتصال خط ریلی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به راه آهن سراسری در زمینی به مساحت دو هزار هکتار و به طول 5.8 کیلومتر خردادماه سال 1388 آغاز شد. که قرار است تا سال آینده به نتیجه برسد.
استاندار قم نیز آذرماه سالجاری در دیدار مدیرکل راه آهن قم، اجرایی شدن اتصال خطوط ریلی به منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان را خواستار شده بود.سید مهدی صادقی در این دیدار افزوده بود: این منطقه در مرکز چهار راه مواصلاتی کشور واقع شده است و تاثیر بیشتری برای توسعه بخش باری دارد، اگر اتصال راه آهن به منطقه صورت گیرد، می توانیم ترانزیت بار را به کل کشور داشته باشیم. اتصال راه آهن قم به گمرک یکی از اقدامات ویژه است که باید این اتصال را نیز به منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان برقرار تا از ظرفیت و توانمندی این منطقه استفاده شود.
امام جمعه سلفچگان قم نیز در این مراسم ضمن ابراز خشنودی از رشد اقتصادی کشور در همه ابعاد گفت: امروز هر کسی که در عرصه اقتصاد مقاومتی تلاش کند، به هر شکل ممکن، یک رزمنده در عرصه دفاع از انقلاب و ارزش های انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد کتابچی از مسئولین استان خواست تا در حفظ سلامت و محیط زیست بخش سلفچگان همچون گذشته اهتمام بیشتری داشته باشند و توسعه اقتصادی را با حفظ محیط زیست همگام و همسو نمایند.
سید مهدی طباطبایی مدیرعامل منطقه ویژه سلفچگان نیز دراین مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند شکل گیری منطقه و گزارش اجمالی از روند پروژه های انجام شده و در دست اقدام، ابراز امیدواری کرد با آغاز عملیات بازگشایی معابر فاز 3 شاهد جذب سرمایه گذارانی باشیم که نیاز به فضایی وسیع برای انتقال تکنولوژی های روز و پیشرفته دنیا دارند، باشیم.
طول معابر فاز 3 حدود 70 کیلومتر با مساحتی حدود 220 هزار متر مربع می باشد که 160 هزار متر مکعب حجم عملیات خاکبرداری آن در مساحت 750 هکتاری انجام خواهد شد. برآورد ریالی این پروژه حدود پنجاه میلیارد ریال پیش بینی شده است.
7403/ 6133/ تنظیم: محسن آقاگلی ** انتشار- مسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.