به گزارش ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم در این آیین گفت: توسعه بخش کشاورزی و تحرک بخشیدن به آن بیشترین تناسب را با تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی دارد.
مهرداد غضنفری بیان کرد: کشاورزان در مسیر تامین امنیت غذایی کشور و حفظ عزت مردم تلاش می کنند و به همین دلیل لازم است با تمام توان از آنان حمایت شود.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت های موجود در منابع دولتی، حضور و مشارکت بخش خصوصی در حوزه کشاورزی امری ضروری است و ما در استان قم آمادگی داریم برای سرمایه گذارانی که اهلیت حضور در فعالیت های اقتصادی را دارند فرش قرمز پهن کنیم و نهایت همکاری را با آنان داشته باشیم.
وی افزود: باید تلاش کنیم کشاورزان با استفاده از فناوری های نوین و روش های جدید، از کشت سنتی به سمت کشت مکانیزه و صنعتی حرکت کنند.

**تجلیل از زحمات کشاورزان قمی
همچنین در این آیین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: با وجود کمبود منابع آبی در قم، کشاورزان این استان با استفاده از روش های نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت توانسته اند از کاهش سطح تولید محصول های کشاورزی جلوگیری و حتی 750 هزار تن انواع محصول های کشاورزی را تولید کنند.
محمد رضا طلایی با تجلیل از زحمات کشاورزان قمی، افزود: درگیر شدن برخی از واحدهای مرغداری استان به بیماری آنفلوانزا، کف بر شدن برخی از درختان میوه استان به دلیل سرما زدگی و کمبود منابع آبی از جمله مهمترین مشکل هایی بود که در مقابل بهره برداران بخش کشاورزی قم ایجاد شد، اما آنان به تلاش خود برای پویایی این بخش ادامه دادند.
وی بیان کرد: اعتبار اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار در استان قم طی سال جاری به 35 میلیارد تومان رسید و بیش از 13 هزار هکتار از مزارع این استان از سال های گذشته تا پایان امسال به روش های نوین آبیاری مجهز شده و می شوند.
وی ادامه داد: طرح های خوبی برای آبیاری مکانیزه و تغییر الگوی کشت در سطح دشت های استان قم، درنظر گرفته شده است که می تواند در آینده کشاورزی استان نقش بسزایی ایفا کند.
طلایی گفت: امسال پس از 15 سال، 2 تن از کشاورزان نمونه استان قم، سید احمد بلند نظر و حسن اصفهانی نژاد به عنوان کشاورزان نمونه کشوری انتخاب شدند که این افتخار بزرگی برای استان قم است.
وی بیان کرد: برای توسعه سطح تولید و اشتغال ساکنان روستاهای استان به دنبال ارائه تسهیلات ارزان قیمت و ترویج کشت های گلخانه ای و صنعتی هستیم.
در بخش کشاورزی کل اراضی قابل کشت استان قم معادل 104 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان قم شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و سیفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 750 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یکهزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است که هر سال به این میزان افزوده می شود.
در این آیین علاوه بر تجلیل از 37 کشاورز نمونه قم، 25 طرح در بخش های آب و خاک، بهبود تولیدات دامی، صنایع تبدیلی و تکمیلی و بهبود تولیدات گیاهی کشاورزی این استان با اعتبار 540 میلیارد ریال و اشتغالزایی برای 488 تن به بهره برداری رسید، همچنین در حاشیه آن توانمندی های زنان و مردان کشاورز روستایی قم در معرض دید شرکت کنندگان قرار گرفت.
1175 / خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.