به گزارش ایرنا، در این جلسه معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استاندار قم، گفت: ظرفیت استان برای پرداخت تسهیلات رونق تولید بسیار بیش از وضعیت موجود است و همه مدیران دستگاه های اجرایی و بانک ها باید با الگو گرفتن از مدل مدیریت جهادی به این کار سرعت بخشند.
مهرداد غضنفری افزود: در طی دو جلسه ای که از برگزاری منظم ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قم می گذرد، شاهد رشد بالای 45 درصدی پرداختی ها در بخش تسهیلات رونق تولید بودیم و اکنون از رتبه پانزدهم جدول به رتبه دوازدهم رسیده ایم و فاصله کمی تا حضور در جمع استان های برتر کشور در زمینه پرداخت تسهیلات رونق تولید داریم.
وی ادامه داد: هدف ما از ارتقا جایگاه خود مدیریت نمایشی نیست، بلکه می خواهیم بهترین شرایط برای کسب و کار فعالان اقتصادی در استان فراهم و بخش خصوصی برای سرمایه گذاری بیشتر در طرح های عمرانی بیش از پیش ترغیب شود.
وی بیان کرد: سال گذشته میزان پرداختی تسهیلات رونق تولید به واحدهای اقتصادی صنعتی و کشاورزی در قالب یک عدد مشخص می شد اما امسال هر کدام از این تسهیلات در بخش صنعتی، کشاورزی و حتی گردشگری، جدول مشخصی دارد و لازم است وضعیت پرداخت تسهیلات رونق تولید به واحدهای اقتصادی فعال در استان قم در هر کدام از این بخش ها به صورت مجزا مشخص شود.
معاون استاندار با تاکید بر این که باید سطح پرداخت تسهیلات مستقیم و همچنین تسهیلات رونق تولید به واحدهای اقتصادی افزایش یابد، گفت: بانک های استان قم باید با جذب منابع، تسهیلات بیشتری را در اختیار تولید کنندگان قرار دهند و گزارش فعالیت های خود را به صورت هفتگی به جلسه ستاد رفع موانع تولید ارائه دهند.
وی افزود: اکنون 50 درصد پرداختی های تسهیلات رونق تولید در بخش صنعت توسط بانک صنعت و معدن صورت می گیرد که لازم است با همکاری سایر بانک های عامل این وضعیت اصلاح شود.
وی ادامه داد: از همه مدیران دستگاه های اجرایی و بانک های استان انتظار می رود برای سخنانی که در جلسه بیان می کنند، مستندات دقیق ارائه دهند تا شفافیت فعالیت ها افزایش یابد.

** پرداخت 135 میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید در قم
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم، نیز دراین جلسه گفت: در جلسه ستاد رفع موانع تولید که در روزهای پایانی دی ماه سال جاری برگزار شد، استان قم با پرداخت 95 میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به 58 واحد صنعتی در میان سایر استان های کشور، رتبه 15 را به خود اختصاص داده بود که این وضعیت با سپری شدن یک هفته یعنی جلسه بعدی ستاد با پرداخت 120 میلیارد تومان تسهیلات به 64 واحد صنعتی به جایگاه سیزدهم رسید.
محمود سیجانی افزود: این وضعیت اکنون و در این جلسه ستاد با پرداخت 135 میلیارد تومان تسهیلات به 173 واحد صنعتی به جایگاه دوازدهم رسیده است و امید می رود با این روند استان قم با همت مدیران دستگاه های اجرایی و بانک های عامل در میان استان های تک رقمی جدول جای گیرد.
وی ادامه داد: ثبت اطلاعات تسهیلات بانکی توسط بانک های عامل و ارائه گزارش آن به ستاد رفع موانع تولید استان، باعث بالا رفتن شفافیت آمار پرداختی تسهیلات و تصمیم گیری بهتر مسئولان در این زمینه می شود.
روند پرداخت تسهیلات رونق تولید با هدف حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی از تیرماه سال گذشته آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
فرآیند ثبت نام مرحله جدید تسهیلات رونق تولید در قم پیرو دستورالعمل اردیبهشت ماه سال جاری وزیر صنعت، معدن وتجارت، همزمان با سراسر کشور به منظور تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی و حفظ دستاوردهای بخش صنعت آغاز شد.
درحال حاضر 2 هزار و 389 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان قم وجود دارد که از این تعداد 2 هزار و 100 واحد صنعتی فعال هستند و محصول تولیدی خود را به بازار عرضه می کنند.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

** لزوم حمایت از واحدهای صنعتی تولید کننده لبنیات
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز در این جلسه گفت: تعداد واحدهای صنعتی فعال در بخش لبنیات استان قم کاهش یافته است و اکنون از 6 واحد صنعتی تولید کننده لبنیات، دو واحد به صورت کامل و یک واحد نیز با نصف ظرفیت فعالیت می کند که در این زمینه نیاز است اقدام های کارشناسی همچون حمایت های مالی و بخشودگی جرایم مالیاتی از این واحد ها و برخورد با واحدهایی که به صورت غیر بهداشتی اقدام به عرضه شیر و لبنیات می کنند، صورت پذیرد.
مجید آوری فرد همچنین بیان کرد: در شهرک صنعتی محمود آباد قم مساله ای در پرداخت حقوق شرکت آب و فاضلاب استان به وجود آمده است که هیات امنا و شرکت شهرک های صنعتی قم، برای رفع آن اقدام خواهند کرد.
وی ادامه داد: در یکی از مناطق صنعتی قم نیز برق بخشی از منطقه، بدون اطلاع قبلی به واحدهای تولیدی، قطع شده است که این حادثه مشکل هایی را برای تولید کنندگان ایجاد کرده است؛ به همین دلیل قرار شد این مساله با مشارکت شرکت توزیع نیروی برق قم حل و از تکرار آن جلوگیری شود.

** بهره برداری از 13 طرح گردشگری در قم
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم نیز در این جلسه گفت: 13 طرح گردشگری بیست و یکم بهمن ماه جاری به مناسبت دهه مبارک فجر با سرمایه گذاری 52 میلیارد و 500 میلیون تومان و اشتغالزایی 350 تن در استان قم به بهره برداری می رسد.
عیسی رضایی افزود: برای اجرای این طرح ها تنها در دو مورد به میزان 6 میلیارد تومان از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده شده است و بقیه طرح ها توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام شده است.
وی بیان کرد: در طول دو هفته ای که سامانه دریافت تسهیلات رونق تولید برای فعالان حوزه گردشگری باز شده است، در قم 31 واحد اطلاعات مورد نیاز را برای دریافت 59 میلیارد و 600 میلیون تومان تسهیلات وارد سامانه کرده اند که پیش بینی می شود با پرداخت این میزان تسهیلات فرصت اشتغال برای یکهزار و 23 تن در استان به وجود آید.
وی با اشاره به این که ایجاد شغل در بخش گردشگری به هزینه ای بسیار کمتر از بخش صنعت و کشاورزی نیاز دارد، گفت: از بانک های عامل می خواهیم در زمینه پرداخت تسهیلات رونق تولید به خصوص در بخش تامین سرمایه ثابت همکاری لازم را با واحدهای اقتصادی فعال در بخش گردشگری داشته باشند.

** واحدهای اقتصادی اطلاعات خود را در سامانه جامع مالیاتی ثبت کنند
مدیرکل امور مالیاتی استان قم نیز در این جلسه گفت: سامانه جامع مالیاتی برای مشخص شدن وضعیت پرداخت مالیات در کشور ایجاد شده است که در همین راستا واحدهای اقتصادی وظیفه دارند اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنند.
سهراب امدادی فرد با اشاره به ثبت 660 هزار میلیارد تومان اطلاعات مالیاتی در این سامانه افزود: ثبت اطلاعات در این سامانه به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی و شفافیت فعالیت های اقتصادی افراد حقیقی و حقوقی انجام می شود.
وی ادامه داد: واحدهای اقتصادی که اطلاعات فعالیت های خود را در این سامانه ثبت نکنند، جریمه خواهند شد و نمی توانند از بخشودگی کامل جرایم مالیاتی استفاده کنند.
7405/ 6133/ گزارش: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: مسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.