محمد رضا طلایی روز یکشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: شیوع بیماری های تنفسی در واحدهای مرغ تخمگذار در نقاط مختلف کشور از جمله قم باعث افزایش نرخ این محصول شده است.
وی افزود: قیمت تخم مرغ بواسطه واردات سامان دهی و کنترل شده و بر اساس دستورالعمل ستاد تنظیم بازار کشور هر کیلو تخم مرغ در مرغداری 53 هزار ریال و در مراکز مختلف عرضه بین 63 تا 64هزار ریال به فروش می رسد.
طلایی با بیان اینکه برخی مغازه داران به دلیل اینکه از قبل این کالا را خریداری کردند، بعضا بیشتر از این قیمت عرضه می کنند، افزود: نظارت کافی بر همه فروشگاه های عرضه تخم مرغ اعمال، و هرگونه تخلفی در این زمینه مشمول تعزیرات می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه درسال زراعی جدید هیچ خسارتی از بابت سرمازدگی باغات و مزارع نداشتیم، افزود: در سرمای سخت آبان ماه سال 95 خسارتی بالغ بر یکهزار میلیارد ریال به باغ های انار استان وارد شد، ولی برغم پیگیری های انجام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی و استانداری تاکنون اقدام های اصلاحی برای جبران این خسارت به نتیجه نرسیده است.
وی با اشاره به تلاش های انجام شده برای دریافت مبلغ مورد نظر از طریق صندوق بیمه کشاورزی افزود: طبق وعده داده شده قرار است طی 20 روز آینده از اعتباری که از محل فروش اوراق مشارکت بدست آمده پرداخت شود.
وی رقم بدهی به صاحبان باغ های تحت پوشش استان را حدود 500 میلیارد ریال عنوان کرد، و افزود: بیش از 70 درصد باغ های انار و حدود 30 درصد باغ های گردو در استان تحت پوشش بیمه قرار دارند، و مبلغی که بیمه به باغداران خسارت دیده پرداخت می کند، تنها برای اصلاح باغ کافی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به تخصیص یکهزار و 700 میلیارد ریال برای توسعه روستاهای قم و در حال ابلاغ بودن آیین نامه مربوطه افزود: اختصاص این مبلغ موقعیت و ظرفیت خوبی برای توسعه و اشتغال زایی در روستاهای استان ایجاد می کند.
کل اراضی قابل کشت قم معادل 104 هزار و 730 هکتار است که مجموع کشت سبز این استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و مابقی سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص دارد.
بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در آینده نزدیک بیش از 90 درصد زمین های کشاورزی استان به صورت قطره ای و با استفاده از نوار تیپ، آبیاری خواهد شد و از این طریق میزان مصرف آب در بخش کشاورزی استان قم بیش از 50 درصد کاهش خواهد یافت.
دولت برای ترویج استفاده از روش های آبیاری نوین و تحت فشار در مزارع کشاورزی استان قم، تا 85 درصد هزینه انجام کار را تا سقف 70 میلیون ریال به صورت تسهیلات بانکی بلاعوض به کشاورزان پرداخت می کند.
7403/ 6133/ خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.