به گزارش ایرنا، آیت الله علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در همایش تجلیل از نقش شامخ مقام روحانیت و یاران حضرت امام خمینی(ره) در پیروزی انقلاب اسلامی در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی قم با بیان اینکه در تاریخ حوزه های عملیه حرف های فراوانی وجود دارد که تاکنون به درستی تبیین نشده است، افزود: دانشگاهیان و استادان غربی علاقه مند به آشنایی با حوزه علمیه، روحانیت و نقش مراجع تقلید هستند چرا که روحانیت با دست خالی، انقلابی را رقم زد که دنیا را تکان داد.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون جریان های فکری کشور ، بویژه حوزه علمیه توسط دانشگاه های دنیا تحلیل و بررسی می شود، ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی بیش از 100 مرکز و موسسه در دانشگاه های معتبر دنیا برای بررسی و تحلیل مباحث پیرامون انقلاب، حوزه علمیه و روحانیت ایجاد و یا دپارتمان های ویژه ای به این امر اختصاص داده شده که نشان از اهمیت جایگاه انقلاب و حوزه است.
اعرافی گفت: غرب به حوزه علمیه به عنوان یک منبع قوی تمدنی و تمدن ساز نگاه می کند چرا که اگر فتوای مرجعیت نجف و هدایت های هوشمندانه و راهبردی رهبر معظم انقلاب نبود شاهد سقوط بغداد و دمشق به دست داعش بود.
مدیر حوزه های علمیه کشور تجزیه کشورهای اسلامی و نیز حذف و انحراف گروه های مقاومت را از جمله فتنه های استکبار در منطقه دانست و ادامه داد: این تیرهای بلا و نقشه های فتنه توسط مرکز و پایگاه استوار با محوریت ولایت خنثی شده است.
وی با سنگین دانستن مسئولیت حوزه علمیه گفت: دایره المعارف و تاریخ تدوین شده و تحلیلی در خصوص نقش حوزه و روحانیت بسیار کم وجود دارد و کار عمیق در توصیف و تحلیل نقش حوزه و مرجعیت بسبار اندک صورت گرفته است.
مدیر حوزه های علمیه کشور، با اشاره به در پیش بودن یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم افزود: پایه حوزه علمیه قم در خفقانی ترین دوران ایران، بنا نهاده شد و تاسیس این حوزه علمیه آغازگر فصلی درخشان در تاریخ تشیع است و حوزه با گذشت 96 سال از تاسیس آن نقطه بی بدیل و تحول تمدن بزرگ در کشور، منطقه و جهان را رقم زد.
وی، غنای علمی و تربیت ستارگان درخشان و چهره های برجسته فکر و اندیشه در حوزه های علمیه را مورد اشاره قرار داد و گفت: حوزه های علمیه پایگاه تولید فکر، اندیشه و تئوری های عمیق کلامی، تفسیری، ادبی و دیگر عرصه های علوم انسانی و اسلامی است که پس از انقلاب اسلامی به قلمرو های جدید علوم انسانی نیز پرداخته شده است.
اعرافی بعد اخلاقی، معنوی و تربیتی در حوزه های علمی را بی نظیر دانست و گفت: روح مجاهدت و مقاومت در راه خدا از جمله دیگر ویژگی های بارز حوزه های عملیه در طول تاریخ است که این ویژگی موجب پایداری حوزه های علمیه در طول تاریخ بوده است.

** آیت الله نوری همدانی، شخصیتی انقلابی و دارای فضیلت است
مدیر حوزه های علمیه کشور، آیت الله نوری همدانی را مرجعی خدوم، انقلابی و دارای پرونده درخشان دانست و گفت: آیت الله نوری همدانی شخصیتی انقلابی و دارای علم، فضیلت، فقاهت و جامعیت است که پیش از انقلاب در کنار تدریس از جمله چهره های شاخص انقلابی بود.
وی با بیان اینکه آیت الله نوری همدانی ازجمله مشعل های انقلاب اسلامی پیش ازانقلاب بودند گفت:اشراف، طهارت، شجاعت، بی باکی و استمرار در مسیر ولایت و انقلاب از جمله ویژگی های برجسته این مرجع تقلید است.
در این همایش از فعالیت مجاهدانه آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع عظام تقلید تجلیل و کتاب «فعالیت ها و مبارزات انقلابی حضرت آیت الله نوری همدانی» به روایت اسناد ساواک با حضور سید محمود علوی وزیر اطلاعات رونمایی شد.
7404/ 6133/ خبرنگار: محمد زمانی راد ** انتشار- جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.