به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار، رجوع به قرآن کریم و پاسخ ‌یافتن برای مسائل گوناگون فکری، عملی، سیاسی و اجتماعی از جمله موضوع مهم علوم انسانی را بسیار ضروری خواندند و افزودند: در برخی شاخه ‌های علوم انسانی، سابقه چند صد سال مطالعه و نقادی در دنیا وجود دارد و پیش‌ نیاز ورود به علوم انسانی و جدا کردن آن از ریشه ‌های غیردینی یا ضددینی و اتصال به منشاء قرآنی و وحیانی، تسلط کامل بر کارها و پیشرفت ‌های انجام ‌شده در جهان است.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر انجام پژوهش و تحقیقات در قالب کار گروهی و همچنین لزوم همکاری مراکز و گروه های مختلفی که در موضوع هدایت علوم انسانی به سوی آموزه‌ های اسلامی در حال تحقیق و فعالیت هستند، افزودند: علاوه بر محققان داخلی، برخی متفکران جهان اسلام در حال مطالعه و پژوهش در خصوص علوم انسانی اسلامی هستند که باید مراکزی همچون جامعه ‌المصطفی با شناسایی این افراد و آثارشان، زمینه همکاری و همبستگی متقابل را در سطح وسیع بین ‌المللی شکل بدهند.
ایشان همچنین با تاکید بر افزایش کیفیت پژوهش‌ های علمی و ابراز امیدواری در خصوص تولید مقالات راهگشا و پر مغز در کنگره قرآن و علوم ‌انسانی، برخی آثار و تولیدات فضلای جوان و نواندیش قم را بسیار با ارزش، امیدوارکننده و نویدبخش آغاز یک حرکت عمومی و رو به جلو در پژوهش‌ های حوزوی دانستند.
کنگره بین المللی قرآن و علوم انسانی با حضور جمعی از طلاب، اساتید و قرآن پژوهانی از ملت های مختلف جهان روز پنجشنبه به همت جامعه المصطفی العالمیه و با مشارکت 30 مرکز علمی و قرآنی در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم آغاز شد.
یک هزار و 150 چکیده مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده که با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر مقوله کیفیت، این مقاله ها توسط 77 استاد مورد ارزیابی علمی قرار گرفت و 390 مقاله پذیرفته شد.
قرآن پژوهانی از 10 ملیت جهان به زبان های فارسی عربی و انگلیسی و فرانسه مقالات خود را ارائه نموده اند و 45 اثر نیز در این کنگره رونمایی می شود.
/2085/ 6133/ تنظیم کننده: سمیه حیدری **انتشار- جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.