امیر محمدی چهر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بعد از سفر رهبر معظم انقلاب به استان قم در سال 89 و مصوبه هیات دولت در همان سال، قرار شد نمایشگاه دایمی فرش دستباف در قم با اعتبارات دولتی احداث شود و در اختیار بهره برداران صنعت فرش استان قرار گیرد.
وی بیان کرد: زمینی به وسعت 10 هکتار برای احداث این نمایشگاه اختصاص یافت که تا کنون در آن 6 هزار و 600 متر احداث ساختمان و تجهیز زیرساخت ها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: برای ساخت نمایشگاه دایمی فرش دستباف قم تا کنون حدود 86 میلیارد ریال بودجه از ردیف اعتبارات دولتی، اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب به قم و بودجه های استانی هزینه شده است و در سال جاری نیز 20 میلیارد ریال اعتبار استانی برای تکمیل این طرح اختصاص یافته است.
محمدی چهر گفت: فرایند احداث نمایشگاه دایمی فرش دستباف قم بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تنها تجهیز محیط بیرونی نمایشگاه و محوطه سازی آن باقی مانده که امید است این بخش نمایشگاه نیز با تامین اعتبارات لازم هر چه سریعتر به پایان رسد.
وی افزود: همکاری های لازم با اداره های خدمت رسان استان برای تجهیز نمایشگاه و تکمیل زیر ساخت ها در بخش آب، برق، گاز و مخابرات انجام شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: راه درنظر گرفته شده برای نمایشگاه از نزدیکی عوارضی کاشان، کنار تقاطع 72 تن، مناسب نیست و مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در تلاش هستند با همکاری سایر دستگاه های استان، راه بهتری برای این نمایشگاه ایجاد کنند تا دسترسی مردم به آن آسان شود.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: اگر بودجه های مصوب اختصاص یافته و فرایند مناقصه به خوبی برگزار شود، نمایشگاه دایمی فرش دستباف قم تا دهه فجر سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 40 هزار تن در صنعت فرش استان قم مشغول به فعالیت هستند که با احداث این نمایشگاه سطح اشتغال آنان حفظ می شود و همچنین فرصت های شغلی جدیدی در این بخش به وجود می آید.
وی ادامه داد: بودجه مورد نیاز برای ایجاد هر فرصت شغلی در حوزه فرش بافی 100 میلیون ریال است در حالی که این هزینه برای ایجاد اشتغال در بخش های دولتی و صنعت تا 10 برابر افزایش می یابد؛ بنابراین سرمایه گذاری در حوزه فرش دستباف و حفظ اشتغال موجود در آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
محمدی چهر گفت: فرش بافی را می توان در کارگاه های خانگی و در جمع خانواده انجام داد؛ حفظ و توسعه این شغل می تواند نرخ مشارکت زنان در اقتصاد کشور را افزایش و معیشت خانواده ها را ارتقا دهد.
وی بیان کرد: احداث نمایشگاه دایمی فرش دستباف قم برای 200 تن به طور مستقیم شغل ایجاد می کند؛ همچنین این نمایشگاه با فراهم ساختن امکان فروش فرش های تولید شده در استان، به حفظ اشتغال و گسترش فرصت های شغلی در بخش فرش بافی کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: احداث نمایشگاه دایمی فرش می تواند عامل جذب گردشگران داخلی و خارجی به استان قم باشد و زمینه خروج بازار فرش از رکود را فراهم آورد؛ در این زمینه شرکت های ارائه دهنده خدمات گردشگری با شناساندن فرش دستباف قم به گردشگران می توانند نقش موثری را در فرایند فروش این کالا ایفا کنند.
وی با اشاره به این که فرش ابریشم نماد صنایع فرهنگی تولید شده در استان قم است، گفت: 20 درصد ارزش کالای صادراتی فرش کشور به ارزش 400 میلیون دلار در اختیار صنعت فرش قم است.
طرح احداث نمایشگاه دائمی فرش قم در نزدیکی عوارضی آزادراه قم - تهران با توجه به حضور سالانه 20 میلیون گردشگر در این استان، در زمینی به مساحت 10 هکتار مصوبه هیات دولت وقت در سال 1389 است که در سال های 90 تا 94 مبلغ 86 هزار و 520 میلیون ریال برای ساخت آن اختصاص یافته است؛ این طرح تا کنون 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و تلاش ها برای تکمیل ساختمان، محوطه سازی و انشعابات آن برای بهره برداری در دهه فجر سال جاری ادامه دارد.
27 هزار بافنده، 350 واحد تولیدی، 130 واحد فروش، 10 کارگاه رنگرزی، 40 کارگاه قالیشویی و 31 کارگاه تعمیر و مرمت، تحت نظارت اتحادیه فرش دستباف قم فعالیت می کنند؛ همچنین انجمن هنرمندان طراح و نقاش فرش قم دارای 200 عضو و اتحادیه تعاونی های تولید کننده فرش دستباف روستایی استان قم دارای پنج هزار بافنده است.
اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم و شرکت سهامی فرش قم با 500 خانوار قالیباف تحت پوشش از دیگر بخش های فعال در حوزه فرش دستباف قم هستند.
لازم به ذکر است کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قم نیز 700 خانواده قالیباف را تحت پوشش خود دارد.
7405/ 1175 خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.