به گزارش ایرنا، آیت الله سید احمد خاتمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری پس از اتمام سومین اجلاسیه پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، پروژه مهمی راازاعضای این مجلس خواستار شدند که در حقیقت به اساس انقلاب مربوط می شد.
وی بیان کرد: انقلاب موجودی زنده و پویاست و باید از آن در برابر آسیب ها پاسداری کرد، در همین راستا ارزیابی و نظارت برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی یک ضرورت است، باید دید ارزش هایی که در ابتدای انقلاب پر رنگ بوده اند اکنون چه وضعیتی دارند.
وی با اشاره به این که سرنوشت انقلاب به این نظارت ها بستگی دارد، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب پیگیری این موضوع را از مجلس خبرگان رهبری طلب و نمونه هایی از مسائل فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را برای ارزیابی و نظارت مطرح کردند.
آیت الله خاتمی گفت: هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری 2 جلسه را برای تدوین نحوه اجرایی کردن این فرمایش رهبرمعظم انقلاب برگزار کرد،اگر قرار بود این هیات به صورت مستقل و جدا تشکیل شود، بایستی مصوبه آن به صحن علنی مجلس خبرگان رهبری که دراسفندماه سال جاری برگزار می شود، می آمد که این مساله اجرایی شدن فرمایش رهبر معظم انقلاب را به تاخیر می انداخت.
وی ادامه داد: در نهایت تصمیم بر این شد که دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری به ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری، یک کارگروه اندیشه ورز از اعضای مجلس خبرگان رهبری شکل دهد.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: این کارگروه با مدد گرفتن از کارگروه های ویژه ای که در عرصه مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کار کرده اند، حرف برای گفتن دارد؛ همچنین هر یک از اعضای مجلس خبرگان رهبری نیز می تواند در زیر مجموعه های این کارگروه نقش آفرین باشند اما الزاما لازم نیست همه اعضا از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری تعیین شوند.
وی بیان کرد: این کارگروه در دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری شکل گرفته و در حقیقت کار ستادی انجام می دهد و مدیریت کار را برعهده دارد.
وی با اشاره به این که نظارت عالیه و اشراف بر این کارگروه با آیت الله جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری، است، ادامه داد: برای شروع کار، نامه ای به همه اعضای مجلس خبرگان رهبری ارسال و از ایشان خواسته شد که نظرات خود را در این موضوع به هیات رئیسه ارسال کنند.
آیت الله خاتمی گفت: خداروشکر از این موضوع استقبال خوبی شد و تعداد زیادی از اعضای مجلس خبرگان نظرات خود را بیان کردند؛ در حقیقت باید گفت همه اعضای مجلس خبرگان رهبری اندیشه ورز هستند و در مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی واقتصادی نظر دارند.
وی بیان کرد: آنچه در اثر تلاش های هیات اندیشه ورز به دست می آید در اختیار رهبر معظم انقلاب گذاشته خواهد شد؛ روند کار این چنین است که اندیشه ورزان پیرامون مسائل مختلفی که دبیرخانه برای آنان بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب مشخص کرده تبادل نظر می کنند.
وی ادامه داد: این طرح ها ارزیابی می شود که اگر موفق شدیم چه راه هایی برای پیشرفت مضاعف است و اگر متوقف شدیم چه راه هایی برای ادامه راه است؛ نظرات به شکل منسجم پس از بررسی در کارگروه های تخصصی توسط هیات رئیسه و رئیس مجلس خبرگان رهبری در اختیار رهبر معظم انقلاب قرار می گیرد و آن دسته از طرح ها که قابل اجراست از ضمانت اجرایی نیز برخوردار خواهد بود.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: این مجلس درخصوص نتیجه کار به طور مستقیم از دستگاه های اجرایی مطالبه گری نخواهد کرد، بلکه هدف از انجام آن پاسداری از خط انقلاب، یاری رساندن به رهبر معظم انقلاب و حفاظت از دستاوردهای نظام است.
وی بیان کرد: مجلس خبرگان رهبری دراین مسیر از نظرات همه اهل فکر و اندیشه ورزان کشور به خصوص دانشگاهیان، اهل رسانه و روحانیت معظم استفاده خواهد کرد تا با شناخت نقاط قوت و تقویت آن و آشنایی با نقاط ضعف و زدودن آن، انقلاب به مسیر حرکت اصلی خود ادامه دهد.
وی ادامه داد: از جمله مسائلی که رهبر معظم انقلاب در جریان تشکیل هیات اندیشه ورز مطرح کردند این بود که بررسی کنید ببینید آیا میزان تدین مردم بیشتر شده، متوقف شده یا کم شده است؛ یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه کارگروه همین مساله است.
آیت الله خاتمی گفت: بنده به عنوان طلبه ای که با مردم سر و کار دارم و کار تبلیغی انجام می دهم، معتقدم در عرصه اعتقادی آسیب ندیدیم و با تمام تبلیغاتی که در فضای مجازی افراد نااهل دارند، تاکنون موفق نبوده اند.
وی افزود: فضای مجازی را خطر نمی دانم، ابزار می دانم، باید دید از این فضای مجازی چه منتشر می شود، مانند زمانی که رادیو و تلویزیون به کشور آمد، اگر آنچه از این ابزار عرضه می شود کالای سالم فرهنگی است اشکال ندارد و در غیر این صورت باید مراقب بود.
وی ادامه داد: دشمنان خیلی تلاش کردند از جامعه اعتقاد زدایی کنند، الان هم این تلاش ادامه دارد، اما نتوانستند، اعتکاف نزدیک یک میلیون جوان که برخی از آنان ظاهر آنچنانی هم ندارند، تجلیل و تکریم مردم از سالار شهیدان و کربلا که اگر نگوییم بیشتر شده کمترهم نشده است و همچنین پیاده روی اربعین که باران معنوی است و موجی را در کشور ایجاد می کند همه نشان دهنده این است که دشمن در عرصه اعتقادات تلاش زیاد کرده اما ناکام مانده است.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: اما در عرصه عملی دچار مشکل هستیم و چشم بستن بر حقیقت مشکلی را حل نمی کند، مشکلات اقتصادی و مسائلی که در این رابطه در جامعه منتشر می شود، دردناک است؛ هر چند وقت خبری منتشر شود از سوء استفاده های اقتصادی که از قوه قضایی به خاطر پیگیری موضوع تشکر می کنیم.
وی بیان کرد: همچنین در موضوعات سیاسی حرف هایی زده می شود که بوی سکولاریسم می دهد یا در عرصه فرهنگی به عنوان یک روحانی و براساس آنچه مردم می گویند وضعیت حجاب مطلوب جامعه اسلامی نیست و همه مسئولان نظام باید احساس وظیفه کنند؛ این که مسئولانی شانه خالی کنند مورد قبول نیست.
وی ادامه داد: حکومت دینی در این رابطه احساس مسئولیت دارد؛ سکولار بودن حکومت دینی تناقض است و قابل پذیرش نیست.
آیت الله خاتمی گفت: بنده در رابطه با اصل اعتقادات و ارزش ها نگران نیستم اما در عرصه های عملی می گویم، آنان که باید به وظیفه خود عمل کنند، این کار را انجام دهند؛ نظام اسلامی و مسئولان نمی توانند کنار بکشند، باید احساس مسئولیت کنند و دنبال طرح مفید باشند؛ در این رابطه همه اقدام ها نباید مبتنی بر زور و اجبار باشد اما آنجایی که قانون می گوید می توان از زور در چارچوب قانون اساسی استفاده کرد.
وی همچنین گفت: بنا داریم در نشر اخبار خبرگان همه خبرنگاران را مطلع و دست به دست هم برای تقویت نظام اسلامی تلاش کنیم.
7405/ 6133/ خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.