به گزارش ایرنا، سید مهدی صادقی روز چهارشنبه در هفتمین جلسه کارگروه اشتغال قم در سالن امام جواد(ع) استانداری قم، افزود: با اقدام های صورت گرفته نرخ بیکاری در استان سیر نزولی دارد ولی شرایط کنونی همچنان راضی کننده نیست و باید هماهنگی و تلاش مضاعفی برای ایجاد اشتغال در استان صورت گیرد.
وی اهتمام جدی دستگاه های اجرایی بر جذب و تامین حداکثری اعتبارات طرح های اشتغالزایی دولت در قم را خواستار شد و ادامه داد: جذب سرمایه و حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی از جمله اولویت های نخست مسئولان استان است.
صادقی، اشتغال و تولید را موضوع محوری همه فعالیت های استان قم دانست و گفت: تکمیل طرح های نیمه تمام در کشور نیازمند اعتبارات سنگینی است که تحقق تکمیل این طرح ها با اعتبارات دولتی ممکن نیست و باید از سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تکمیل آنها استفاده شود.
استاندار قم، با تاکید بر این که باید روند پرداخت تسهیلات بانکی رونق تولید کاهش یابد گفت: تلاش شورای هماهنگی بانکی استان، کوتاه سازی فرایند پرداخت تسهیلات رونق تولید است، چراکه مبنای طرح های اشتغالی، منابع بانکی است.
صادقی، فرایند تامین اعتبار و ابلاغ تسهیلات بانکی در قم را زمان بر دانست و افزود: تاخیر زمانی بوجود آمده در اجرایی شدن طرح ها و پرداخت تسهیلات به دلیل برنامه ریزی برای ایجاد اشتغال پایدار است که پایه گذاری محکمی برای اشتغال زایی در استان فراهم می کند.
وی هماهنگی و همگرایی بانک های استان قم را بیش از گذشته اعلام کرد و گفت: بانک های استان بهتر و هماهنگ تر از گذشته نسبت به پرداخت تسهیلات رونق اشتغال در قم عمل کرده و چشم انداز ایجاد اشتغال در استان را روشن تر از گذشته فراهم می کند.
وی با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی توسط همه مسئولان و دستگاه های اجرایی استان گفت: با وجود مشکل های موجود در مسیر جذب سرمایه گذار، مسئولان قم به مظور به حداقل رساندن این موانع در مسیر جذب سرمایه گذار در راستای موضوع اشتغال و تولید در استان، در میدان هستند.
وی توجه به مشاغل روستایی را بسیار مهم دانست و ادامه داد: مشاغل روستایی و نیز گردشگری در روستاها به دلیل ایجاد اشتغال پایدار مورد توجه و حمایت جدی همه مسئولان استان قرار گیرد.
استاندار قم، ایجاد زیرساخت و اعتماد سازی را 2 رکن مهم برای جذب سرمایه بخش خصوصی برشمرد و اظهار داشت: باید فرآیند و زیرساخت های لازم برای اعتماد سازی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در استان صورت گیرد.

** بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی در حال تبدیل به بحران است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم نیز در این جلسه با بیان این که بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی در حال تبدیل به بحران است گفت: دولت برای ایجاد اشتغال در کشور 2 طرح مهم در قالب طرح فراگیر اشتغال و همچنین طرح توسعه اشتغال روستایی را از شهریورماه امسال با محوریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همراهی بانک های کشور آغاز کرده که بر اساس این طرح 200 هزار میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد اشتغال در چارچوب این طرح ها تزریق می شود.
سید حسن رضوی، اشتغال را اولویت نخست دولت در سال جاری دانست و گفت: باید با استفاده از تجربه های گذشته، سهیلات رونق تولید به طور مستقیم برای ایجاد اشتغال به کار گرفته شود.
وی محوریت طرح فراگیر را توجه به کارگاه های کوچک و خرد اعلام کرد و گفت: با توجه به این ه بیشترین صنایع قم را صنایع کوچک و خرد تشکیل می دهد، استفاده از فرصت طرح فراگیر به منظور استفاده بهینه از ظرفیت های استان استفاده شود.
بیش از 90 درصد واحدهای تولیدی قم مربوط به صنایع کوچک و متوسط است.
رضوی ادامه داد: در اشتغال روستایی، اولویت هایی مطرح شده اشتغال مربوط به عشایر، روستاهای مرزی، فرش دست بافت، صنایع تبدیلی کشاورزی و دامی بوده که با توجه به ظرفیت های زیاد استان قم در زمینه فرش دست بافت، فرصت مناسبی برای ایجاد اشتغال روستایی در قم فراهم کرده است.
وی توجه به اقتصاد دانش بنیان را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: هم اکنون 90 درصد اقتصاد دانش بنیان کشور در تهران رقم می خورد و با توجه به ظرفیت های دانشگاهی قم، باید توجه جدی تری نسبت به فعال کردن اقتصاد دانش بنیان در استان صورت گیرد.
7404/ 1175 خبرنگار: محمد زمانی راد ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.