به گزارش ایرنا، مصطفی کاویانی روز چهارشنبه در هفتمین جلسه کارگروه اشتغال قم در سالن امام جواد)u( استانداری قم، افزود: جذب این اعتبار نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک همه دستگاه های اجرایی استان قم است که تحقق آن اقدام اساسی برای ایجاد اشتغال در استان است.
وی، آمار اشتغال ایجاد شده استان قم در سال گذشته بدون احتساب بخش مسکن را 10 هزار و 886 فرصت شغلی اعلام کرد و ادامه داد: با اعتبارات تخصیص داده شده و برنامه ریزی صورت گرفته پیش بینی می شود در سال 1396 کل فرصت های اشتغال استان قم بدون احتساب بخش مسکن حدود 12 هزار و 492 فرصت شغلی باشد.
کاویانی با بیان این که دولت، ایجاد 651 هزار و 900 فرصت شغلی خالص در بخش های اقتصادی مبتنی بر رسته های مختلف برای امسال در کشور پیش بینی کرده است گفت: در فعالیت های مرتبط با طرح های اشتغالزایی در حوزه مداخلات سیاسی پیش بینی می شود 228 هزار اشتغال در قالب طرح های مهارت آموزی، مشوق های بیمه سهم کارفرمایی و کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی ایجاد شود.
وی با تشریح عملکرد کارگروه اشتغال استان قم در نیمه نخست سال جاری گفت: کارگروه اشتغال استان در نیمه نخست امسال 6 جلسه تشکیل جلسه داه که 53 مصوبه در جهت رونق اشتغال در استان به تصویب رسانده است.
کاویانی، جمع بندی اشتغال ایجادی در سال 95، و پیش بینی اشتغال دستگاه های اجرایی در سال 96، راستی آزمایی تسهیلات خود اشتغالی معرفی شده از اداره های بهزیستی و کمیته امداد و بررسی روند پرداخت تسهیلات به خودروهای گردشگری را از جمله مهمترین موضوع های مطرح شده در کارگروه اشتغال استان قم برشمرد و گفت: پایدار شدن اعتبار مشاغل خانگی، تبیین و تشریح طرح کاج(کارانه اشتغال جوانان)، پیگیری برگزاری انتخابات رئیس و دبیر کانون کارآفرینان استان، پیگری اجرای طرح تعاون روستایی، پیگیری پرداخت تسهیلات به روستاهای دارای مزیت های گردشگری و نیز بخشش جرائم واحدهای اقتصادی مشکل دار استان از دیگر مصوبه های مهم کارگروه اشتغال قم در نیمه نخست امسال است.
کاویانی ادامه داد: 12 اولویت سرمایه گذاری از جمله گردشگری، صنایع دستی، فناوری اطلاعات، صنعت فرش، سوهان و سوغات، تولید و عرضه محصولات فرهنگی، صنایع تبدیلی کشاورزی، صنایع پوشاک و منسوجات، خدمات حمل و نقل عمومی، صنایع چوب، مبلمان و درودگری، تولید لوزام خانگی و قطعه سازی و نیز صنایع غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی در کارگروه اشتغال استان در مردادماه امسال به تصویب رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به این که بخش زیادی از بیکاران کشور مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی است، طرح کارورزی فارغ التحصیلان به منظور افزایش قابلیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی اجرایی شده که برای ایجاد اشتغال و به کارگیری فارغ التحصیلان در واحدهای تولیدی مشوق هایی نیز در نظر گرفته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم افزود: 90 واحد پذیرنده کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی در قم وجود دارد که تا کنون 2 هزار و 540 تن در این طرح ثبت نام کرده اند که از این تعداد تنها 594 تن دارای شرایط لازم بوده که تا کنون 13 فقره قرارداد در این زمینه منعقد شده است.
وی ادامه داد: سهیمه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور در طرح کارورزی 150 هزار تن است که سهم استان قم ایجاد اشتغال برای یک هزار و 755 تن از فارغ التحصیلان دانشگاهی است که در این راستا سهم دستگاه های اجرایی به تفکیک تعیین شده است.
وی افزود: برای مهارت آموزی برای ورود به بازار کار، کاهش هزینه جذب نیرو و استفاده از ظرفیت های بنگاه های اقتصادی طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی در کشور اجرایی شده که سهمیه استان قم از سهم پنج هزار تنی اشتغال کشور در این بخش 650 تن است که تا کنون 138 مهارت آموز به واحدهای صنفی معرفی شده اند.
بیش از 2 هزار تعاونی در قم به ثبت رسیده که از این تعداد یک هزار و 77 تعاونی فعال با عضویت 877 هزار و 574 تن وجود دارد که در سال 95، تعاونی های قم زمینه اشتغال بیش از 24 هزار تن را فراهم کردند.
7404/ 1175 خبرنگار: محمد زمانی راد ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.