به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عیسی رضایی چهارشنبه شب در گفت و گویی افزود: شبکه برق بازار با مشکلات عدیده‌ای مواجه است، در نتیجه ایمن‌سازی بازار نیازمند مشارکت سایر دستگاه‌ها از جمله اداره برق، آب،‌ گاز،‌ آتش‌نشانی و شهرداری است.
وی ادامه داد: بخش خصوصی مالک بازار کهنه، بازار نو و تیمچه قم است، البته اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری قم به‌ اندازه توانی که در اختیار داشت هر سال برای مرمت بازار و تیمچه اعتبار اختصاص داده و در هر سه مورد مرمت انجام داده است، البته این مرمت کافی نبوده و این مکان‌ها باز هم نیازمند مرمت می باشد.
وی با اشاره به این که بازار نو بازار پویا و فعالی است و در بازار فعال نمی‌توان چندان دخل و تصرف کرد گفت: طرح تبدیل بازار کهنه به بازار صنایع‌دستی نیز چند بار مطرح شد، حدود 40 باب مغازه از 120 باب مغازه این بازار مربوط به ساخت و عرضه اقلام صنایع‌دستی چوبی، رنگرزی است.
رضایی گفت: البته هنوز اقدامی برای تبدیل کردن این بازار به بازارچه صنایع‌دستی انجام نشده است، چراکه این طرح نیازمند مشارکت سایر نهادها از جمله شهرداری است.
وی اضافه کرد: می‌توان برای تشویق کسبه برای این که مغازه‌های خود را به فروشگاه‌های صنایع‌دستی تبدیل کنند مشوق‌هایی مانند اختصاص تسهیلات ارزان‌قیمت به صاحبان مغازه‌ها ارائه کرد.
رضایی با اشاره به این که بحث تملک تیمچه بازار قم در زمان رئیس سابق سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ستاد اقتصاد مقاومتی قم ارائه شد و به تصویب رسید گفت: در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی تهیه طرحی با کمک استان و کشور برای تملک تیمچه به تصویب رسید.
وی خاطرنشان کرد: البته تملک تیمچه نیازمند مشارکت سایر دستگاه‌ها و تخصیص اعتبار است، با توجه به این که این طرح در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید می‌توان این مساله را در سطح ملی پیگیری کرد تا برای تملک آن اعتباراتی ملی تخصیص داده شود.
سید مرتضی سقاییان نژاد شهردارقم در جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم که دوشنبه هفته جاری در سالن جلسات این شورا برگزار شد با تاکید بر این که فاصله قم تا رسیدن به یک شهر پایدار و ایمن زیاد است، گفت: بازار و تیمچه کهنه و بافت های فرسوده قم امنیت لازم برای مواجهه با حوادث و بلایای گوناگون را ندارد.
سید امیر سامع معاون شهردار قم نیز در این جلسه ضمن هشدار صریح و قاطع در خصوص نا امنی موجود در برخی مکان های قم بویژه بازار کهنه و محیط پیرامونی آن، انجام هر گونه اقدام برای تامین ایمنی این مکان را بسیار ضروری عنوان کرد و گفت: در صورت وقوع هر حادثه ای در بازار قم، به دلیل تراکم و نوع بافت آن و خطرهایی که وجود دارد، اقدام های عملیاتی لازم تقریبا امکان پذیر نیست و فقط باید نظاره گر باشیم و به همین علت باید در بحث رفع مشکلات ناشی از ایمن نبودن تاسیسات زیر ساختی برق و گاز و همچنین نحوه نامناسب انبار کالا و اجناس و آموزش صنوف اقدام های عاجلانه ای صورت پذیرد.
مجموعه راسته بازار کهنه و نو واقع در شهر قم بافت قدیمی شهر در جوار محله عربستان مربوط به دوره صفوی قاجار است که در اواخر سال 1376 با شماره 1937 به ثبت میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری قم رسیده است.
1175 / تنظیم و انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.