سعید کاویانی روز یکشنبه درگفت و گو با ایرنا، افزود: هر چند ممکن است بسیاری از خانواده ها علت واقعی طلاق را بیان نکنند، ولی بخشی از آمار تاثیر فضای مجازی در طلاق های توافقی نهفته است که زوجین با توافق درصدد عدم طرح علت اصلی موضوع هستند.
وی اضافه کرد: آسیب ها و تاثیر فضای مجازی در از هم پاشیدن کانون خانواده ها زنگ هشداری برای خانواده ها و دستگاه های فرهنگی است تا چاره ای برای این معضل پنهان اندیشیده شود.
وی ادامه داد: سال گذشته رشد رتبه طلاق درقم متوقف شد، ولی همچنان این رتبه بین چهار تا هشت در تغییر است.
کاویانی با اشاره به این که بیش از 50 درصد علت طلاق ها در قم عدم موفقیت در برقراری ارتباط است، گفت: سواد ارتباط بسیار مهم است و زوجین باید بتوانند در زندگی مشترک ارتباط عاطفی، معنوی، جنسی و اقتصادی با یکدیگر برقرار کنند.
وی به وضعیت اسفبار استفاده از فضای مجازی درجامعه اشاره و بیان کرد: زمانی که زوجین سواد رسانه ای و استفاده ازفضای مجازی نداشته باشند، برقراری تعاملات و زمانی را که باید با یکدیگر بگذرانند، در فضای دیگری استفاده می شود.
وی تصریح کرد: فضای مجازی به تدریج هویت افراد را از لحاظ فردی، ملی و قومی می گیرد و هویت جدیدی می دهد که این هویت مرز زمان و مکان مشخصی ندارد و در صورتی که استفاده کنندگان سواد لازم را نداشته باشند، از آسیب های آن متاثر می شوند.
کاویانی گفت: گردانندگان این عرصه اهداف کوتاه مدت و بلند مدتی دارند که به صورت خزنده آن را دنبال می کنند و در این راستا بیشترین افراد مدنظر آنها کودکان و نوجوانان و در مرحله بعد کانون خانواده هاست.
وی افزود: نهاد آموزش و پرورش باید سواد رسانه ای را به دانش آموزان بیاموزد تا نحوه استفاده از فرصت های این عرصه و آسیب های آن به دانش آموزان آموزش داده شود.
وی اضافه کرد: متاسفانه بر اساس برآوردها به صورت میانگین حداقل روزانه بیش از 230 بار افراد تلفن همراه را در دست می گیرند و محتوای آن را بررسی می کنند.
مدیرکل اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قم بیان کرد: رده سنی زیر 35 سال یعنی نسل فعال جامعه، بیشترین افرادی هستند که از فضای مجازی استفاده می نمایند.
وی افزود: فضای مجازی به عنوان یک سرگرمی نامناسب در جامعه نهادینه شده و والدین باید نسبت به خطرات این عرصه آگاه باشند و از اعتیاد فرزندان خود به آن جلوگیری کنند.
وی تصریح کرد: تا زمانی که والدین نحوه استفاده صحیح از این فضا را بلد نباشند، نمی توان انتظار داشت فرزندان به درستی از ظرفیت های فضای مجازی استفاده کنند و از آسیب های آن در امان باشند.
کاویانی با بیان این که کودکان تا سن دبیرستان نباید گوشی یا تب لت شخصی داشته باشند، گفت: رایانه باید در مکان عمومی منزل مانند راهرو یا پذیرایی قرار داشته باشد تا والدین بتوانند بر نحوه استفاده آن از سوی فرزندان نظارت داشته باشند.
وی با اشاره به آسیب های نرم افزار تلگرام بر خانواده ها، به والدین توصیه کرد: به راحتی عضو هر کانال تلگرامی نشوند، عضو کانالی شدند هر پیامی را باز نکنند، هر پیامی را باز کردند برای دیگران ارسال نکنند و در گروه ها ارتباط شخصی با افراد ناشناس برقرار نکنند.
وی افزود: باید نگرش ما به فضای مجازی همراه با یک مسئولیت فردی و اجتماعی باشد، به طوری که نگرشی فرصت مدارانه همراه با مهندسی سرمایه داشته باشیم و در کنارش به آسیب ها و تهدیدها نیز پاسخ مناسب بدهیم.
کاویانی بر لزوم بهره برداری هوشمندانه از ظرفیت فضای مجازی اشاره کرد و افزود: مهم ترین خلا درعرصه فضای مجازی تطابق نداشتن ظرفیت دستگاه های متولی امر چه از لحاظ نظارتی و چه از لحاظ بسترسازی برای بهره برداری شهروندان است و علت اصلی این امر نیز نبود قانون کافی و جامع می باشد.
وی افزود: درحال حاضر در کشور آمریکا برای فضای مجازی 230 قانون وضع شده و در برخی کشورها مانند روسیه و چین نیز خط قرمزهایی برای استفاده از این فضا وجود دارد؛ بر همین اساس درحداقل شرایط بیش از 30 قانون در عرصه های مختلف در کشور باید وضع شود تا بتوان بستر مناسب برای بهره برداری، نظارت و کاهش آسیب ها در عرصه فضای مجازی مهیا شود.
وی درادامه با بیان این که جرایم اقتصادی ازدیگر آسیب های مهم فضای مجازی درقم است، گفت: با توجه به پایین بودن سواد رسانه ای افراد و کسب سود راحت و خوش باوری، متاسفانه با یک پیام کوتاه و چند تماس تلفنی، رقم های هنگفتی از حساب افراد خارج می شود.
کاویانی افزود: با وجود هشدارهای مکرر از دستگاه قضایی و مراکز انتظامی، برخی مسئولان استان نیز با چنین مشکلاتی مواجه شده اند.
وی ادامه داد: تغییر متناوب شماره رمز، پاسخ ندادن به پیامک های ناشناس و مصون سازی سامانه بهره برداری بانکی درگوشی همراه از مهمترین راهکارهای حفاظت از کارت های بانکی است.
/2085/ 6133/ خبرنگار: سمیه حیدری ** انتشار- جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.