به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله صافی گلپایگانی، وی در دیدار جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، با اشاره به این که کشتار مسلمانان میانمار بسیار وحشیانه و دردناک است افزود: ما از دولت های اسلامی به خصوص دولت جمهوری اسلامی ایران می خواهیم که هر چه زودتر با درایت کامل و مذاکره با سایر دولت های اسلامی، اقدام جدی نموده و به ندای مظلومیت مسلمانان میانمار پاسخ مثبت داده و به این حوادث ناگوار پایان دهند.
آیت الله صافی گلپایگانی با تاکید بر این که نباید در مقابل قتل عام مردان، زنان، کودکان و جوانان مسلمان میانمار سکوت کرد اظهار داشت: باید سازمان کنفرانس اسلامی به واسطه این جنایات هولناک، جلسه فوق العاده تشکیل دهد و با محکوم نمودن این حرکت وحشیانه، تصمیمات قاطعی برای مقابله و پایان دادن به آن اتخاذ کند.
وی با ابراز تاسف از نبود وحدت در بین کشورهای اسلامی ادامه داد: اگر کشورهای اسلامی با هم وحدت داشتند امروز چنین جنایات دردمنشانه ای در میانمار اتفاق نمی افتاد که مسلمانان مظلوم و بی گناه میانمار فقط به جرم مسلمان بودن به خاک و خون کشیده شوند.
این مرجع تقلید با محکومیت سکوت سازمان های مدافع حقوق بشر، گفت: سکوت مرگبار مدعیان حقوق بشر به خصوص سازمان کنفرانس اسلامی که باید حامی و مدافع حقوق مظلومان و مسلمانان در جهان باشند، موجب خواری مدعیان حقوق بشر شده است.
آیت الله صافی گلپایگانی با اشاره به همدردی ملت بزرگ و شریف ایران اسلامی با مظلومان جهان تاکید کرد: ملت مسلمان ایران همان طور که برای سایر مظلومان متاثر و اندوهناک است، برای مسلمانان ستمدیده میانمار و آوارگان آنها، اندوه فراوان دارد.
در پی حملات 25 اوت (سوم شهریور) ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا، دست کم 400 تن کشته شدند و نزدیک به 125 هزار روهینگایی نیز به بنگلادش گریختند و این موضوع بحران انسانی را در پی داشته است.
یکی از این منابع بنگلادشی گفت که مسئولان میانماری در امتداد سیم خاردار موجود در مرز 2 کشور اقدام به مین گذاری کردند.
روهینگیایی ها اقلیتی مسلمان در کشور عمدتا بودایی میانمار هستند که میانمار آنها را بنگلادشی و دولت بنگلادش آنها را میانماری می دانند.
کشتار مسلمانان روهینگیایی در میانمار در روزهای اخیر شدت گرفته و این دومین بار در سال جاری میلادی است که خشونت ها علیه مسلمانان، موج عظیمی از آوارگان را به وجود می آورد.
براساس گزارش کمیساریای پناهندگان سازمان ملل، در روزهای اخیر ده ها هزار تن از مسلمانان اقلیت روهینگیایی برای فرار از خشونت ها، با قایق و پای پیاده از مرز میانمار عبور کرده و وارد بنگلادش شده اند.
دولت میانمار اعلام کرده که بیش از 2 هزار و 600 خانه در شمال غرب این کشور و در استان راخین در یک هفته تنش در این استان، در آتش سوخته است.
وضعیت جمعیت حدود یک میلیون و یکصد هزار نفری مسلمانان روهینگیایی و نحوه برخورد با آنها، بزرگ ترین چالش «آنگ سان سوچی» رهبر ملی میانمار است که برخی ها از او به دلیل سکوت برابر نارضایتی‌ های این جامعه اقلیت انتقاد می‌کنند.
7404/ 1175 تنظیم کننده: محمد زمانی راد ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.