به گزارش ایرنا، حسین محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: طی چهار سال گذشته 523 هزار کیلومتر عملیات شبکه گذاری گاز در مناطق مختلف استان انجام، و 9 هزار و 570 علمک نیز نصب شده است.
این مسئول مقدار خطوط انتقال گاز موجود در استان را معادل یک درصد خطوط انتقال گاز کل کشور یعنی 63 کیلومتر عنوان کرد، و افزود: مقدار شبکه های تغذیه و توزیع گاز در استان سه هزار و 481 کیلومتر است که سهم روستاها از این میزان 21.5 درصد، و نسبت به کل کشور نیز 1.1 درصد است.
وی همچنین با اشاره به اجرای عملیات گازرسانی به روستاهای توابع دهستان های قاهان و قمرود افزود: در حالی که پیگیری چندین ساله مردم این روستاها بی نتیجه مانده بود، با تدابیر اندیشیده شده در دولت یازدهم از سال گذشته عملیات گاز رسانی در 15 روستای توابع دهستان قمرود آغاز، و کلنگ آغاز اجرای عملیات گازرسانی به روستاهای دهستان قاهان در بخش خلجستان نیز در اردیبهشت ماه سال 96 توسط رئیس مجلس شورای اسلامی زده شد، که هم اکنون بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
محمدی با اشاره به دستورالعمل شرکت ملی گاز مبنی بر گاز دار کردن تمامی روستاهای بالای جمعیت 20 خانوار، افزود: کلیه روستاهای استان که این شرایط را دارند، تا پایان سال 97 گاز دار خواهند بود، هر چند در طرح ها و پروژه های گازرسانی که انجام می دهیم، برخی از روستاهای کمتر از 20 خانوار که در مسیر طرح ها قرار دارند، نیز از نعمت گاز برخوردار می شوند.
مدیرعامل شرکت گاز قم با اشاره به گاز رسانی به شهرک های صنعتی قم آن را از دیگر عملکرد های دولت یازدهم در حوزه گاز خواند، و اضافه کرد: با توجه به نیاز شهرک های شکوهیه و محمود آباد به گاز، مجوز گاز رسانی به این 2 شهرک در هفته دولت سال گذشته صادر، و سپس طرح ها و مقدمه های کار برای اجرای عملیات خطوط تقویتی گاز نیز آغاز، و به دنبال صدور مجوز محدودیت پذیرش نیز برداشته شد از این رو امکان برخورداری تمام واحدهای صنعتی موجود در این شهرک ها از گاز فراهم است.
وی با اشاره به اخذ مجوز گازرسانی به شهرک صنعتی الغدیر افزود: برای اجرای عملیات گاز رسانی به شهرک صنعتی سلفچگان و منطقه ویژه اقتصادی آن نیز پیمانکار انتخاب، و بخشی از شبکه گذاری انجام شده است.
قم دارای 7 شهرک صنعتی شکوهیه، محمود آباد، سلفچگان، قنوات، چاپ و نشر، آی تی و الغدیراست.
وی همچنین با بیان اینکه نرخ خانواده های روستایی برخوردار از گاز در کشور بیش از 78 درصد است، نرخ خانوارهای روستایی در استان را حدود 9 درصد بیشتر از میانگین کشوری معادل 87.3 درصد ذکر کرد، و افزود: نرخ کل خانوارهای شهری و روستایی برخوردار از گاز در استان 93.3 درصد است.
محمدی جمعیت شهری بهره مند از گاز طبیعی استان را 99.5 درصد عنوان کرد، و افزود: نیم درصد باقی مانده نیز برای توسعه شهر چه به صورت افقی و چه به صورت عمودی گذاشته شده است.
این مسئول همچنین یادآور شد: به دلیل ویژگی سوق الجیشی قم و عبور خطوط گاز از شرق و غرب این استان، بستر لازم برای سرمایه گذاری واحدهایی که نیازمند گاز طبیعی هستند فراهم شده، و هر نقطه ای از استان که احتیاج به گاز داشته باشد بدون هیچ مشکلی این امر امکانپذیر است.
این مقام مسئول با ارایه میزان مصرف گاز طبیعی در قم از ابتدای سال 96 تا پایان مرداد ماه افزود: در این مدت 517 میلیون متر مکعب گاز مصرف شده، که حدود 242 میلیون متر مکعب آن در نیروگاه، 212 میلیون متر مکعب خانگی و تجاری و 63 میلیون مترمکعب نیز جزو مصارف صنعتی بوده است.
مدیرعامل گاز قم با اشاره به بهره برداری از طرح گازرسانی به روستاهای چاله گنبد و علی آباد از توابع بخش سلفچگان در هفته دولت امسال، افزود پیش بینی های اعتباری اولیه برای این 2 طرح حدود 17 میلیارد ریال بود که پس از اجرا، تاکنون 19میلیارد ریال هزینه شده است، و در حالی که باید 240 انشعاب گاز نصب می شد، 262 انشعاب نصب شده است.
7403/ 6133/ خبرنگار محسن آقاگلی ** انتشار دهنده: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.