رییس اتاق بازرگانی استان قم بر ضرورت بازنگری در سیاست های خودروسازی کشور تأکید کرد.
رییس اتاق بازرگانی استان قم، با اشاره به آنچه زیاندهی واحدهای خودروساز کشور نامید، خواستار بازنگری در سیاستهای مربوط به صنعت خودرو در کشور شد.
به گزارش جماران به نقل از ایسنا، ابوالفضل خاکی در نشست با علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در محل اتاق بازرگانی قم مدعی شد: با وجود سوددهی برخی از شرکتهای بزرگ در ۱۰ سال گذشته همانند شرکتهای فولاد، پتروشیمی، داروسازی و مخابرات؛ صنعت خودرو نه تنها برای کشور درآمدزایی نداشته، بلکه ضررهای بسیار زیادی را به اقتصاد وارد کرده است.
وی گفت: درآمد بالای صنایع پتروشیمی و فولاد را در سال های اخیر یک شرایط و فرصت خوبی برای ارایه تسهیلات این شرکتها به صنایع وابسته و در نهایت پایین آمدن قیمت تمامشده محصولات در کشور بود که متاسفانه وجود این درآمدهای بسیار بالا، مانع از افزایش قیمت نشده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ابراز امیدواری کرد که با نظارت هر چه دقیقتر دولت و رسیدگی مجلس شورای اسلامی از اتلاف منابع و ثروتهای عظیم کشور جلوگیری شود.
خاکی در بخش دیگر سخنان خود، مطالبی را در خصوص ارایه گزارشهای اتاق بازرگانی در مورد مشکلات بخش صنعت و ارتباط آنها با تصمیمات کشوری به مقامات فرااستانی عنوان کرد.
وی گفت: اتاق بازرگانی قم با حدود ۸۰۰ عضو در حوزههای صنعت، بازرگانی، کشاورزی و معادن جزو ۱۰ استان اول کشور است، همچنین حضور بیش از ۲هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی در حوزههای سیمان، فولاد، صنایع شیمیایی، پلاستیک و لوازم خانگی باعث شده است تا ضریب اشتغالزایی در استان قم تکرقمی باشد.
وی به مشکلات واحدهای تولیدی صنعتی برای ورود مواد اولیه خود اشاره کرد و گفت: در حالی که فرسودگی ماشینآلات برخی از صنایع بزرگ و کوچک نیازمند واردات تجهیزات با فناوری بهروز جهان است، قطع فاینانس و یوزانس باعث شده تا تولید کشور در دوران تهدیدها و تحریم ها که مانع از ورود تسهیلات و مبادلات در کشور شده است در افزایش و توسعه با توقف همراه شود.
وی گفت: مقرر بود در سال ۱۴۰۴ کشور اول منطقه حداقل با ۸۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در بحث مسایل اقتصادی باشیم، اما شرایط نشان میدهد، راه بسیار سختی را در پیش داریم.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ابراز امیدواری کرد که با همکاری مجلس شورای اسلامی و دولت، موانع داخلی برداشته شود تا با تلاش مضاعف به آن هدف دست پیدا کنیم.
وی گفت: اتاقهای بازرگانی تمام تلاش خود را برای همراهی دولت و مجلس انجام داده تا بتوانند با مشاورهها و قرار دادن آمار و اطلاعات کافی از شرایط بازار و به ویژه از وضعیت فعالان اقتصادی در تصمیمگیریهای اقتصادی مجلس، وظایف خود را به خوبی اجرا کند.