نرگس جعفری روز چهارشنبه در شانزدهمین جلسه شورای اطلاعرسانی و کمیته اطلاعرسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا، درقم افزود: دستورالعملهای بهداشتی برای ۶ دسته از اصناف تدوین شدهاست و همه اصناف موظف هستند این دستورالعملها را رعایت کنند.
وی با تاکید بر اینکه تغییر نگرش دربرخی اصناف از جمله نانواییها سختتر است، اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲ هزار نظارت از نانواییهای سطح استان انجامشده و گزارش آنها بیانگر این است که حدود ۵۰ درصد نانواییها دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نمیکنند.
وی با بیان اینکه توصیهها و فشارها برای رعایت دستورات بهداشتی توسط ۵۰ درصد دیگر ادامه دارد، گفت: بیش از ۷۰۰ نانوایی در سطح شهر قم فعالیت میکند که تاکنون سهمیه بیش از ۸۰ نانوایی به دلیل عدم رعایت قوانین بهداشتی قطع شدهاست.
جعفری در ادامه گفت: ویروس کرونا جزو زندگی مردم شده و در آینده ممکن است کمی از شدت آن کمتر شود که بر این اساس سبک زندگی مردم نیز تغییر میکند و دستورالعملهای بهداشتی بر اساس آن تعیین میشود.
وی افزود: در فاصلهگذاری هوشمند برای تمام فعالیتهای اجتماعی از جمله خرید، عبادت و انجام کارهای مالی دستورالعملهایی تعیینشده است.
وی با بیان اینکه در تلاش هستیم وضعیت اقتصادی را رونق ببخشیم و با بیماری نیز مبارزه کنیم، گفت: در مرحله نخست غربالگری یکمیلیون و ۱۳۰ هزار نفر شرکت کردند و در مرحله دوم کمتر از نصف جمعیت استان غربالگری شدهاست.
مدیرگروه بهداشت محیط مرکز بهداشت قم خاطرنشان کرد: ترس از دست دادن حساسیت مردم نسبت به ویروس کرونا، از جمله دغدغههای متولیان سلامت و درمان است و از مردم درخواست داریم پاسخگوی تماس مشاورهای مرکز بهداشت باشند.
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت قم نیز در این جلسه گفت: تمام پروتکلهای سلامت متاثر از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نیست و بخش عمدهای متاثر از فعالیت سایر قسمتهای جامعه از سیاست و اجتماع است.
محمدعلی گل تصریح کرد:زمانی که نهادی غیر از وزارت بهداشت، بازار را باز و رفتوآمد بینشهری را آزاد اعلام میکند، پس مردم به این نتیجه میرسند که رفتوآمد آزاد است و این مساله بهنوعی با دستورالعملهای بهداشتی تناقض دارد.
وی با بیان اینکه سبک زندگی بههیچوجه در اختیار وزارت بهداشت نیست، تاکید کرد: ما بهعنوان نماینده وزارت بهداشت تاکید میکنیم اصول اولیه بهداشتی و فاصلهها باید تا زمانی که شکست کرونا اعلام شود، رعایت شود.
محمدعلی ادامه داد: زمانی که الزام نسبت به رعایت قوانین بهداشتی شدت دارد، مردم خوب رفتار میکنند، ولی وقتی الزام برداشته میشود، رفتارها نیز عادی میگردد.
در این جلسه مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی محتوای دستورالعملهای بهداشتی در ایام کرونایی را در اختیار دبیرخانه شورای اطلاعرسانی و رسانهها قرار دهد، دستگاههای فرهنگی از جمله اداره کل ارشاد و صداوسیما نسبت به تهیه محتوای هنری از این دستورالعملها اقدام کنند و رسانهها نیز خط سبک زندگی را در دوران فاصلهگذاری هوشمند دنبال نمایند.