بهرام سرمست روز دوشنبه در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان قم در سالن کرامت استانداری، بیان کرد:در کنار ارائه بسته‌های حمایتی باید مساله توانمندسازی و اشتغال آفرینی در بین نهادهای خیریه و تشکل‌های مردم‌نهاد به‌عنوان رویکرد اول دنبال شود.

وی ادامه داد: فعالیت خیرین سلامت و موکب‌های مردمی در قم بسیار تأثیرگذار و ارزشمند است و نمونه این فعالیت‌ها در استان‌های دیگر کمتر مشاهده می‌شود.

وی اظهار داشت: در حوزه جوانان ۵۰ سمن فعال است و باید طرح‌هایی برای نقش‌آفرینی این تشکل‌های مردم‌نهاد در برنامه‌ریزی‌های استانی لحاظ شود.

استاندار قم در ادامه خاطرنشان کرد: تمام برنامه‌ریزی‌های استان باید بر مبنای کاهش حداکثری زنجیره شیوع و پیامدهای تلخ ابتلا به این بیماری جهت داده شود.

وی ابراز کرد: باید نقش جوانان در مدیریت کرونا و پساکرونا در برنامه‌ریزی‌های تشکل‌های مردم‌نهاد قم دیده شود.

سرمست اظهار داشت: ازآنجایی‌که زمان پایان کرونا در قم مشخص نیست باید سبک سازگاری با این ویروس و مدیریت آن با همراهی مردم و سمن‌های مردمی صورت پذیرد.

وی همچنین ابراز کرد: ارتقای تاب‌آوری اجتماعی و تولید محتوای فرهنگی در برابر بحران‌های مختلف انتظاری است که امروز از رسانه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌رود.

استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: معرفی گروه‌های جهادی فعال در کمک‌رسانی به مردم در ایام کرونا ارزشمند است.

سرمست اظهار کرد: شیوع کرونا ظرفیت‌های ناشناخته بسیار زیادی را در استان قم روی کار آورد که می‌تواند در بحران‌های آینده روند مدیریت بحران استان را سرعت بخشد.

وی بیان داشت: دستگاه‌های خدمات رسان و اداری استان در این شرایط باید با شرایط جدید کرونایی خودشان را وفق دهند و به بهانه کرونا فعالیت‌های خود را تعطیل نکنند بلکه شیوه فعالیت خود را تغییر دهند.

استاندار قم بیان کرد: مجموعه مدیریت استان نسبت به خانواده کارگران روزمزد که به‌شدت آسیب‌دیده‌اند  و خانواده‌های متوفیان کرونایی که امکان برگزاری مراسم تدفین عزیزان خود را پیدا نکردند، مسئولیت دارد و باید با آن‌ها به طریقی که ممکن است همدردی کند.

رزمایش «همت جوانانه؛ کمک مومنانه » در قم اجرا می‌شود

مدیرکل ورزش و جوانان قم نیز در این جلسه، بیان داشت: هم‌زمان با ماه رمضان رزمایش همت جوانانه، کمک مومنانه در این استان اجرا می‌شود.

رسول منعم تصریح کرد: در این رزمایش به ۳ هزار و ۸۰۰ خانوار محروم و مستضعف استان بسته‌های غذایی و حمایتی ارائه می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: سال ۹۸ بیش از ۱۱ هزار و ۳۶۰ فقره وام ازدواج به زوج‌های قمی پرداخت شد و قم در رتبه دوم کشوری در این رابطه قرار گرفت.

تولید ۶۱۱ هزار ماسک توسط تشکل‌های مردم‌نهاد قم

رییس مجمع سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان قم نیز گفت: تمام ظرفیت‌های سمن‌های استان برای مقابله با کرونا به میدان آمده‌است که تولید بیش از ۱۱ هزار ماسک پارچه‌ای و ۶۰۰ هزار ماسک یک‌بارمصرف تنها بخشی از این فعالیت‌ها بوده است.

حمیدرضا جلیلی افزود: به‌منظور ساماندهی و حمایت مادی و معنوی از فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد قم برای کمک به مقابله با شیوع کرونا در این استان کمیته پیشگیری ازکرونا با حضور کمیته‌ها و سمن‌های تخصصی ایجاد شد که نتیجه این هماهنگی‌ها، مشارکت حداکثری این تشکل‌های مردمی در این زمینه بوده‌است.

وی بابیان این‌که طیف متنوعی از خدمات از ابتدای شیوع کرونا درقم توسط سمن‌های استان انجام‌شده است، گفت: پاک‌سازی، ضدعفونی و گندزدایی اماکن و محله‌ها، حضور جوانان داوطلب در بیمارستان‌های درگیر کرونا به‌منظور کمک به کادر درمانی و تهیه آب‌میوه و توزیع آن در بیمارستان‌ها از جمله این اقدام‌ها بوده‌است.

وی ادامه داد: سرکشی، تب سنجی و ضدعفونی ۳۰۰ منزل خانواده‌های مبتلا به کرونا، تولید بیش از ۱۰۰ عکس نوشته با محوریت « ما کرونا را شکست می دهیم» و انتشار در فضای مجازی، برپایی منبر مجازی با حضور سخنرانان مطرح و معرفی ۲۳ روانشناس به مراکز بهداشت قم از دیگر اقدام‌های صورت گرفته توسط سمن‌های قم بود.

جلیلی افزود: تهیه و توزیع ۴۵۰ بسته مواد شوینده و بهداشتی میان خانواده‌های محروم و مناطق آسیب‌پذیر قم، تولید یک فیلم کوتاه داستانی و ۱۰ کلیپ آموزشی روانشناسی درخصوص کرونا و ارائه طرح ساخت ۱۰ فیلم کوتاه دیگر و نیز راه‌اندازی پویش دریافت کمک‌های داوطلبانه توسط سازمان‌های مردم نهاد قم انجام شده‌است.

به گزارش ایرنا، کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.