آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی در پرسشی نسبت بهدرست یا جعلی بودن حدیث کروون که در روزهای گذشته فردی بهظاهر طلبه آن را در شبکههای اجتماعی منتشر کرده است، افزوده است:بههیچوجه نمیتوان چنین حدیثی را به حضرت نسبت داد. پرواضح است که این عبارات ساختگی است.
وی اضافه کرده است: ضمنا کسانی که با عبارات نهجالبلاغه آشنایی دارند میدانند که بیان اینهمه خصوصیات که تماما هم در حال وقوع است، دأب و روش حضرت(ع) نبوده است.
در ویدیویی که در شبکههای مجازی منتشرشده، ادعاشده است که حدیث کروون در کتاب عظائم الدهور که ۹۰۰ سال قبل نوشته است به نقل از امام علی(ع) در آن واردشده و همهگیری ویروس کرونا و مرگ گسترده مردم جهان براثر آن در قرن بیستم پیشبینیشده است.
در این حدیث ساختگی همچنین شیوع ویروس از چین از طریق خفاش و حمله به سیستم تنفسی و ریههای انسان بیانشده که براثر همهگیری آن ضربه مهلکی به اقتصاد و تولید جهان وارد میشود و از چین به کشورهای اروپایی سرایت کرده و علم پزشکی نیز از درمان آن عاجز خواهد بود.
در بخشی از متن اصلی این حدیث جعلی آمده است: عندما تحین العشرون، قرون و قرون و قرون یحتاح الدنیا کورون، من فعل البشر الضالون فیمیت کبارهم ویستحیی صغارهم یخشاه الاقویاء ولا یتعافی منه الضعفاء یفتک بساکنی القصور.
حدیث جعلی ادامه داده است: ولا یسلم منه ولات الامور یتطایر بینهم کالکرات ویلتهم الحلقوم والرئات لا تنفع معه حجامه ویفترس من أماط لثامَه یصیب السفن ومن فیها وتخلو السحب من راکبیها تتوقف فیه المصانع ولا یجدون له من رادع مبدؤه من خفاش الصین وتستقبله الروم بالآنین وتخلو الاماکن من روادها وتستعین الاقوام بأجنادها یضج منه روم الطلیان ولا یشعر من جاورهم بأمان یستهینون بأول اجتیاحه.
ترجمه این جملات به این شرح است: «در قرن بیستم دنیا به «کورون» مبتلا میشود. از فعل انسانهای گمراه که بزرگانشان را میمیراند و کوچکترها را زنده میگذارد. قدرتمندان از آن میترسند وضعفاء از آن سالم نمیمانند. ساکنین قصرها را ترور میکند و والیان امور از آن سالم نمیمانند.
مانند توپها بین آنان به پرواز درمیاید و حلقوم و ریهها را پُر میکند. هیچ حجامتی نفعی برای آن ندارد و هر کس جلو دهانش را ببندد نیز به او حمله میکند.
به کشتیها و اهلش اصابت میکند و ابرها از راکبینش خالی میشود. کارخانهها و صنعتها متوقف میشود و هیچ رادع و مانعی برای آن نمییابند. شروعش از خفاش چین است و «روم» با ناله و ناراحتی به استقبالش میرود.
اماکن از اهلش خالی میشود و تمامی اقوام لشگریانشان را به کمک میگیرند. اروپا از آن به ضجه درمیآید و مجاوران آن در امان نخواهند بود. در اول گرفتاری به این بلا آن را سبک میشمارند و علم پزشکیشان از درمانش مایوس میشود.»
کارشناسان مسائل دینی، جعل و انتشار و انتساب این گونه مطالب ساختگی و نادرست را به معصومان (ع) با هدف ضربه زدن به باورهای دینی و سست کردن عقاید مردم می دانند بویژه آنکه بسیاری از افراد موافق و مخالف به صرف این که مطلبی تحت عنوان روایت نقل شود، آن را باور کرده و بر اساس آن داوری و رفتار می کنند. /