به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجت الاسلام سعید روستا آزاد در خصوص حضور مبلغان جهادگر در خط مقدم جبهه سلامت، اظهار داشت: اقدام طلاب و فضلا اعم از خواهر و برادر در مسئله خدمت رسانی به مدافعان سلامت حقیقتاً باعث افتخار حوزه‌های علمیه و مجموعه افرادی است که به صورت جهادی در این عرصه در حال خدمت هستند.

وی با اشاره به اقدامات و خدمت رسانی طلاب در شرایط بحرانی شیوع کرونا، گفت: عمده طلاب و مبلغینی که در این زمینه فعال بوده و از مبلغان دارای پرونده دفتر تبلیغات اسلامی می‌باشند، در چند حوزه مشغول به فعالیت هستند، یک حوزه، توزیع اقلام بهداشتی و مورد نیاز مردم است که از طریق بسیج طلاب و با همکاری مبلغان انجام می‌شود و بخش قابل توجهی از طلاب در این عرصه در حال کمک رسانی در قم و دیگر استان‌ها هستند.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی به حضور مبلغان در بیمارستان‌ها جهت خدمت رسانی در جبهه سلامت پرداخت و تصریح کرد: بخش دیگر فعالیت مبلغان، کمک به پرستاران، پزشکان و کادر درمانی است که مبلغان اعم از خواهر و برادر در تمام بیمارستان‌های دارای بیماران مبتلا به کرونا در سطح کشور و خصوصاً شهر قم حضور دارند.

وی با بیان اینکه این مبلغان جهادی حقیقتاً جان بر کف در مواقع، مواضع و محل خطر مشتاقانه حضور پیدا کرده و خدمت می‌کنند، افزود: حدود ۲۰۰ نفر از طلاب در بیمارستان‌ها کمک می‌کنند و در هر بیمارستانی حدود ۳۰ تا ۵۰ مبلّغ در شیفت‌های مختلف در هر بیمارستان حضور پیدا کرده‌اند.

حجت الاسلام روستا آزاد اظهار داشت: بخش دیگر خدمت رسانی طلاب، پشتیبانی از این طلبه‌ها و تجمیع کمک‌ها برای کادر درمانی و بیماران است.

وی گفت: حرکت جهادی مبلغان در بیمارستان‌ها چیزی شبیه ایام دفاع مقدس است که هر فردی در هر زمینه و توانی کاری را انجام می‌دهد.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به تلاش مبلغان در راستای تحقق احکام میت بر جان باختگان بر اثر کرونا اشاره و تصریح کرد: بخش دیگر که از همه اینها مهم‌تر است، مسأله تجهیز اموات در آرامستان بهشت معصومه (س) است که توسط طلاب و فضلای حوزه انجام می‌شود؛ اوایل این موضوع، به تیمم اموات اکتفا می‌شد و با توجه به اینکه در پروتکل بهداشت جهانی گفته شده بود که اگر نکات بهداشتی رعایت شود، شست و شو بلامانع است، طلاب پیگیری‌های متعددی کرده و با هماهنگی ستاد هماهنگی مراکز حوزوی لباس‌هایی تهیه شد که این لباس‌ها مانع نفوذ آب بود و عملاً آن شرط پروتکل هم لحاظ شد و از روز سه شنبه هفته گذشته تمام امواتی که به خاطر کرونا و یا مشکوک به این بیماری دفن شده بودند، تغسیل می‌شوند و احکام کامل میت بر آنها محقق می‌شود.

حرکت جهادگونه مبلغان در اجرای احکام میت برای جان باختگان بر اثر کرونا

وی با اشاره به فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر اجرای تمامی احکام میت بر فوت شدگان بر اثر بیماری کرونا، افزود: اصل این موضوع نشأت گرفته از فتوای مقام معظم رهبری بود؛ طلاب عزیز در پی این فتوا تلاش کردند ولو با هزینه‌ای که خودشان برای تهیه لباس کردند، این فتوای مقام معظم رهبری را محقق کنند و در قم تجهیز کامل یعنی غسل و کفن اتفاق می‌افتد و در دیگر استان‌ها نیز شورای هماهنگی مراکز حوزوی پیگیر است که این اتفاق رقم بخورد.

حجت الاسلام روستا آزاد اظهار داشت: بخش پنجم فعالیت مبلغان در شرایط بحرانی کرونا، حضور مبلغین مشاور است که مبلغانی که به صورت تخصصی در دفتر تبلیغات اسلامی پرونده دارند، در این عرصه در حال خدمت به خانواده‌ها و بیماران هستند و اگر مبلغان دیگری در این عرصه اعلام آمادگی کنند، این اتفاق رقم خواهد خورد.

وی با اشاره به حمایت‌های دفتر تبلیغات اسلامی گفت: بخش قابل توجهی از حمایت‌ها در قالب شورای هماهنگی مراکز حوزوی انجام می‌شود که دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم یکی از اعضای اصلی آن مجموعه است و بنده به عنوان نماینده دفتر در آن جلسات شرکت می‌کنم و بخشی از امور در قالب «ستاد حوزوی مواجهه با حوادث» پیگیری می‌شود که دفتر تبلیغات اسلامی در این ستاد حضور دارد و از فعالیت‌ها پشتیبانی می‌شود که لازم می دانم از زحمات ارزشمند جناب آقای دکتر زمانی «دبیر محترم این ستاد» صمیمانه سپاسگزاری کنم.

حرکت مبلغان جهادی در جبهه سلامت اقدامی آتش به اختیار است، نه سازمانی

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی به ضرورت حمایت مراکز حوزوی از مبلغان جبهه سلامت پرداخت و تصریح کرد: عمده این اقدامات، اقداماتی خودجوش و جهادی و به تعبیر مقام معظم رهبری اقدامات آتش به اختیار بوده که شروع شده و اساساً ورود طلاب به این عرصه ورود سازمانی نبوده و بر اساس احساس تکلیفی که کرده‌اند، ورود داشته‌اند و مجموعه‌هایی از جمله دفتر تبلیغات اسلامی وظیفه دارند که از این اقدام حمایت کنند.

وی افزود: اقداماتی که در این راستا از سوی دفتر تبلیغات اسلامی صورت گرفته، عبارت از تهیه محتواهای مورد نیاز این شرایط است که بخشی از اینها توسط مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی در قالب نرم افزاری انجام شده و سوالات و شبهاتی که در این خصوص وجود داشته، را پاسخ داده‌اند.

حجت الاسلام روستا آزاد از راه اندازی کانالی در فضای مجازی توسط معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در راستای مقابله با هجمه‌های دشمنان با شرایط کنونی خبر داد و اظهار داشت: این معاونت نیز کانالی در فضای مجازی با عنوان "مواجهه فرهنگی با کرونا" راه اندازی کرده است.

وی گفت: معاونت محترم فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی اقدام به تهیه کلیپ‌های متعددی کرده که بعضاً در فضاهای مختلف در حال انتشار است.

انجام اقدامات حمایتی دفتر تبلیغات اسلامی از مبلغان جهادگر

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: بخشی از اقدامات این دفتر، اقدامات حمایتی است که جهت تأمین برخی از هزینه‌های فعالیت گروه‌های تبلیغی در قالب گروه‌های تبلیغی و جهادی حمایت کرده‌ایم.

وی با اشاره به بیمه طلاب جهادگر افزود: بحث بیمه طلاب فعال در این زمینه، در حال پیگیری است و در همان ستاد حوزوی مواجهه با حوادث تصویب شد که بانک اطلاعات این مبلغان در دفتر تبلیغات اسلامی تجمیع شود و تقریباً اطلاعات تمامی مبلغین فعال در این حوزه اعم از خواهران و برادران در محورهای فوق الذکر در دفتر تجمیع شده و در حال تکمیل اطلاعات هستیم.

راه اندازی سامانه «ستاد حوزوی حوادث» در آینده نزدیک

حجت الاسلام روستا آزاد از تجمیع اطلاعات مبلغان سراسر کشور در قالب سامانه «ستاد حوزوی حوادث» خبر داد و اظهار داشت: سامانه‌ای تحت عنوان «ستاد حوزوی حوادث» طراحی شده و سایتی با همین عنوان راه اندازی خواهد شد و اطلاعات مجموعه مبلغان در سراسر کشور که به صورت جهادی در حال فعالیت هستند، در این سایت تجمیع می‌شود که در ارائه حمایت‌ها از سوی دفتر تبلیغات اسلامی و مرکز محترم خدمات حوزه‌های علمیه، ملاک سایت مذکور می‌باشد.

وی به پیش قدم شدن دفتر تبلیغات اسلامی در راستای حضور پرسنل آن در جبهه سلامت اشاره کرد و گفت: پیشنهادی مطرح شد که اگر کارکنان دفتر مشتاق هستند که در هر کدام از عرصه‌های فوق الذکر مساعدت و کمک کنند، با توجه به مکاتبه‌ای که با ریاست محترم دفتر داشتم و موافقتی که ایشان کردند، مجوز عملیاتی کردن این پیشنهاد دریافت شد؛ همچنین، در خصوص سایر مراکز حوزوی هم تصویب شد که این کار صورت گیرد.

فعالیت بیش از ۱۵ گروه تبلیغی در جبهه سلامت کشور

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به حضور خودجوش گروه‌های تبلیغی این دفتر در عرصه خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کرونا تصریح کرد: مبلغان جهادگر در مسأله کرونا، به صورت جهادی، خودجوش و آتش به اختیار این کار را پیگیری کردند و بیش از ۱۵ گروه تبلیغی در این طرح در حال فعالیت هستند، این در حالی بوده که هیچ حکم اعزامی برای این مبلغان صادر نشده است.

وی با اشاره به درگذشت همسر و فرزندان یکی از مبلغان جهادگرِ حاضر در صحنه خدمت رسانی در جبهه سلامت افزود: حجت الاسلام محمد مداح که خود یکی از مبلغان دارای پرونده در دفتر تبلیغات اسلامی است، اخیراً همسر و فرزندان خود را از دست دادند و در عین حالی که به خانواده خود در بیمارستان سرکشی می‌کرد و در کنار پیگیری امورات درمانی همسر خود، در خط مقدم جبهه سلامت کشور در بیمارستان خدمت می‌کرد؛ این داغ، داغ سنگینی است که هم باید تسلیت گفت و هم از خداوند متعال برای این مبلغ جهادگر آرزوی صبر کرد و این تلاش ایشان شایسته تجلیل و تقدیر است و خداوند متعال همسر مرحومه شأن را با حضرت زهرا (س) محشور بفرماید.

حجت الاسلام روستا آزاد به فعالیت تبلیغی و جهادیِ توأمان مبلغان پرداخت و اظهار داشت: مبلغانی که در این شرایط بحرانیِ به وجود آمده تلاش می‌کنند و به عنوان همراه بیمار در بخش‌های مختلف بیمارستان‌ها حضور پیدا می‌کنند، در کنار کارهای معنوی و طلبگی که انجام می‌دهند، خدمت نیز می‌کنند.

وی مبلغان جهادگر را محقق کننده فتوای مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: طلابی که در این شرایط به خصوص در بهشت معصومه (س) خدمت می‌کنند، به تعبیر بنده این مبلغان بسیار بسیار به آسمان‌ها نزدیک تر هستند تا زمین؛ این مبلغان جهادگر بدون اینکه هیچ مسؤولیت رسمی و قانونی داشته باشند، مشتاقانه نه با اکراه این مسؤلیت را انجام داده و احساس می‌کنند که کار بر زمین مانده‌ای را انجام می‌دهند و فتوای رهبر معظم انقلاب را محقق کرده و در آرامش بخشی بیماران و خانواده‌هایشان تلاش می‌کنند.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، اجرای فتوای رهبر معظم انقلاب در خصوص جان باختگان بر اثر بیماری کرونا را سبب خرسندی بیماران مبتلا به این بیماری دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس گفته‌های مبلغان فعال در بیمارستان‌ها، از آن موقعی که این بیماران شنیده‌اند که تجهیز کامل اموات توسط طلاب انجام می‌شود، این مسئله در آرامش روحی بیماران مؤثر بوده و از این مطلب خرسند شده‌اند که اگر تدبیر الهی بر این قرار گرفت که آخر عمرشان باشد، نهایتاً با تجهیز امورات لازمه در دین مبین اسلام نسبت به دفن، تکفین و تغسیلشان اقدام می‌شود و انتشار این مطلب برای بیماران خوشحال کننده بوده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1382756
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.