به باور ناظران، سیر صعودی ابتلا به کرونا در قم نشان می‌دهد خطر ازآنچه در خاطر ما می گذرد به ما نزدیک‌تر شده است اما بااین‌وجود همچنان مراکز عمده تجمعات مذهبی، هیئت‌های مذهبی، مساجد و غیره به‌رغم توصیه مراجع و مسوولان بهداشت و درمان فعال است و حتی مساله قرنطینه خانگی نیز جدی گرفته نمی‌شود و به نظر می رسد عده ای در فرآیند شکست دادن کرونا دچار سندروم امید واهی شده‌اند.

واقع مطلب این است که هنوز مردم و مسوولان کرونا را در قم جدی نگرفته‌اند، درحالی‌که استان‌های درگیر این ویروس درهای خود را برای کنترل و زمین‌گیر کردن کرونا به روی مسافران نوروزی و گردشگران بسته‌اند اما مدیران قم فقط به توصیه‌های اخلاقی و ارشادی در عدم مسافرت به استانی بسنده می‌کنند که محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور بوده و سالانه بیش از ۲۵ میلیون گردشگر را به خود می‌بیند.

کم‌توجهی‌های مسوولان و کمبود تجهیزات و اقلام درمانی در کنار آمار فزاینده و صعودی مبتلایان و افراد مشکوک به کرونا، از جمله اموری است هر روز در میان مردم مطرح و بر موج نگرانی مردم رنگی تازه می‌زند.

در کنار فداکاری و روحیه ایثارگونه کادر پزشکی و پرستاری مراکز درمانی قم در هم‌قسم شدند برای شکست ویروس منحوس کرونا، گاه‌وبیگاه خبر، تصاویر و فیلم‌های تلخ و نگران‌کننده‌ای از کمبود ابتدایی‌ترین لوازم و تجهیزات از دل همین بیمارستان‌ها می‌رسد که‌موجی از دلهره رابین جامعه به وجود می‌آورد.

 یکی از آخرین نمونه‌های نگران‌کننده و دلهره‌آور وضعیت مراکز درمانی و کادر پزشکی قم یادداشت پزشک اورژانس مبتلا به کرونا در بیمارستان کامکار قم است که انتشار گسترده مطالب وی در شبکه‌های اجتماعی موجی از نگرانی را در بین شهروندان قمی به وجود آورده است.

کادر درمانی قم ابتدایی‌ترین تجهیزات حفاظتی در برابر کرونا را ندارند

دکتر فریبا فرهی متخصص طب اورژانس که پس از چند روز پرستاری و درمان مبتلایان کرونا در قم خود به این ویروس دچار شده است و خود دستور بستری شدن خود را صادر کرده است، در یادداشت پردردی از کمبودهای تجهیزات در بیمارستان‌های قم نگاشته است.

این متخصص طب اورژانس در یادداشت خود آورده است: پدرم خودش را جلو گلوله سپر کرد که جوان مردم به خاطر یک ماسک و یک لباس بعد از سالها درس خواندن روی تخت بیمارستان جان ندهد، من در حسرت آغوش پدر درس خواندم که مردم رو نجات بدهم تا دیگر هیچ دختری حسرت آغوش و نوازش پدر رو شبانه گریه نکند، مخصوصاً الآن نزدیک به‌روز پدر می‌شویم.

دکتر فرهی ادامه داده است: الآن که این مطلب را می‌نویسم کلیشه اسکن ریه‌های درگیر شده با کرونای خودم بر روی میز است و تا به امروز چندین پزشک و کادر درمانی به خاطر نداشتن ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین امکانات محافظتی به کرونا مبتلا شده و تحت مراقبت‌های ویژه قرارگرفته‌اند.

این یادداشت معنادار ادامه داده است: این روزها من کوچک‌ترین گلایه‌ای از ویروسی که دنیا را فتح کرده ندارم، درد، مصیبت، عفونت و ویروس تنها مواردی هستند که تحریم نشده و راحت وارد کشور می‌شوند، ویروس خودبه‌خود وارد کشور نمی‌شود بلکه این به‌وسیله پرواز و غیره داخل ایران شده است.

ادامه یادداشت اضافه کرده است: من و همکارانم هم الآن موظف به استفاده از علم علیه کرونا هستیم، ما با علممان می‌توانیم کرونا را شکست بدهیم نه باجانمان، ما هم ریه و  بدن داریم و  باور کنید حتی فقط با یکدست لباس مناسب می‌شود یک پزشک و پرستار رو نجات داد که  پزشکان و پرستاران بعدازآن امکان مدیریت و درمان تعداد زیادی از بیماران را به دست می‌آورند.

مرگ تدریجی کادر درمانی قم

این پزشک مبتلا به کرونا آورده است: آسیب ریه از دردناک‌ترین و تدریجی‌ترین انواع مرگ‌ها مانند حالت خفه شدن در استخر آب می‌باشد، وضعیت بیماران کرونا دقیقاً همین حالت است، حال تمام همکاران پزشک و پرستار که تا چند روز قبل کنار تخت بیماران بودند همین‌گونه است، مرگ تدریجی مانند خفگی در آب استخر.

وی تاکید کرده است: نظام پزشکی و وزارت بهداشت کمبود امکانات و تجهیزات بیمارستان‌های قم را دید اما کاری نکرد و ما تنها امیدمان به خداوند متعال است.

این متخصص طب اورژانس در پایان آورده است: در اخبار می‌شنویم که کمک‌های سازمان جهانی بهداشت شامل لباس و تجهیزات وارد کشور می‌شود و روزانه نیز انبارهای متعدد احتکار ماسک و دیگر اقلام درمانی کشف می‌شود که‌ای کاش مقداری از این تجهیزات به کادر درمانی قم نیز می‌رسید... .

فرماندهی واحد مقابله با کرونا در قم وجود ندارد

همچنین در شبکه‌های اجتماعی نامه‌ای با عنوان "۳۰ تن از  نخبگان علمی و فعالان فرهنگی اجتماعی قم" خطاب به مسئولین ارشد استان به‌صورت گسترده منتشرشده و در آن از وضعیت بحرانی و کمبود تجهیزات در مراکز درمانی قم به‌شدت انتقاد شده است.

در این نامه سرگشاده که خطاب به هفت تن از مسوولان ارشد استان شامل استاندار قم، قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی، فرمانده سپاه استان، دادستان قم و سه منتخب مردم قم در انتخابات مجلس یازدهم نوشته‌شده است، وضعیت مراکز درمانی قم در مرز بحران توصیف‌شده است.

نویسنده یا نویسندگان نامه از «عدم شروع بکار یک قرارگاه منسجم و مقتدر با فرماندهی واحد» در استان پس از گذشت ۱۵ روز از آغاز بحران نیز به‌شدت اظهار شگفتی شده و بیان‌شده است این مسئله موجب شده تا شهر کریمه اهل‌بیت روزهای تلخ مدیریتی را پشت سر بگذارد.

در این نامه از اینکه - به تعبیر خود - در حوزه‌های مهمی مانند پیگیری تعهدات دولت در زمینه تأمین کمبود شدید امکانات بیمارستانی و نیروی متخصص، رها بودن مسئله فرماندهی میدان عملیات روانی و رسانه، نداشتن سیاست واحد درباره امور قرنطینه شهری و محیط‌های عمومی و آپارتمانی، ادامه جولان سوداگران اقلام بهداشتی، نداشتن چشم‌انداز تثبیت یا کاهش تعداد بیماران و غیره تقریباً هیچ مسئولی در قم پاسخگو نبوده و نیستند اظهار نگرانی کرده و تنها راهکار موجود را توافق مسئولین فوق برای ایجاد یک ستاد یا قرارگاه فرماندهی واحد برشمرده‌اند.

این ۳۰ تن در پایان ‌بر پشتیبانی همه‌جانبه ستاد فرماندهی مذکور و حمایت واقعی همه نهادهای استان از دانشگاه علوم پزشکی قم و رسیدگی سریع به وضعیت کارکنان غیرتمند بخش بهداشت و درمان استان ازجمله جلوگیری از فرسایش روحی و خستگی این عزیزان تاکید کرده‌اند.

کرونا در ایران

طبق آمار رسمی وزارت بهداشت تا ساعت ۱۴ امروز ۴ هزار و ۷۴۷ تن در ۳۱ استان کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که ازاین‌بین نتیجه آزمایش یکهزار و ۲۳۴ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته مثبت اعلام‌شده است.

همچنین از قطعی شدن اولین نتیجه آزمایش کرونا در ایران در ۳۰ بهمن‌ماه تاکنون ۹۱۳ بیمار بهبودیافته و ۱۲۴ تن فوت کرده‌اند، تهران، قم، گیلان، اصفهان و مرکزی بیشترین آمار مبتلایان به این ویروس در ۲۴ ساعت گذاشته را داشته‌اند.

در قم تاکنون دست‌کم ۳۰ تن جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا ازدست‌داده‌اند و بیش از یک هزار نفر مبتلا و یا مشکوک به ابتلای به ویروس کرونا در مراکز درمانی این استان بستری هستند. 

بیماری کرونا ازنظر ابتلا و میزان و شدت تلفات، خطرناک‌تر از آنفولانزا نیست؛ بنابراین جایی برای ترس و وحشت مردم نیست و شهروندان تنها باید مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند؛ استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیه‌شده، بیش‌ازپیش مورد تاکید کارشناسان است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند./

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.