خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - هیفاء پردل: با گذشت ۴۱ سال از عمر پربرکت انقلاب اسلامی ایران که نظامی کاملاً مبتنی بر دموکراسی و مردم‌سالاری است تاکنون ۳۷ دوره انتخابات مختلف برگزار شده که هر کدام از آنها به مختصات زمان خود از اهمیت و حساسیت بسیاری روبرو بوده است.

بعد از برگزاری جشن ۴۱ سالگی انقلاب اسلامی و حضور حماسه آفرین مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن اکنون چشم‌ها به حماسه دیگری دوخته شده است و آن هم حضور شورآفرین و مشارکت حداکثری مردم در یازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و اولین میان دوره پنجمین دوره از مجلس خبرگان رهبری است.

چند روزی است که مرحله تبلیغات کاندیداهای انتخابات شروع شده و تبلیغات کاندیداها شور و حال دیگری را به قم داده است؛ ستاد انتخابات استان با انسجام و برنامه‌ریزی دقیقی بر روند برگزاری مطلوب انتخابات اشراف کاملی دارد و بین هیئت‌های مختلف نظارت، بازرسی و اجرایی هم هماهنگی مطلوبی دیده می‌شود تا انتخاباتی با امنیت کامل و در سلامت مطلوب و بی‌طرفانه‌ای در شهر مقدس قم برگزار شود.

یکی از هیئت‌هایی که باید بر روند اجرای انتخابات دوم اسفندماه نظارت دقیقی داشته باشد هیئت بازرسی بر انتخابات است که مهم‌ترین وظیفه این هیئت حصول اطمینان از اجرای قانون و صیانت از آرای مردم است.

بر اساس ماده ۲۵ قانون انتخابات مجلس و ماده ۷۶ آئین‌نامه اجرایی قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، وزارت کشور مأمور اجرای قانون انتخابات بوده و برای حصول اطمینان از نحوه اجرای آن می‌تواند بازرسانی را به شعبات رأی‌گیری اعزام کند.

این نکته دارای اهمیت است که برگزاری انتخابات باید بی‌طرفانه باشد و اصل امانت داری رعایت شود، زیرا آرای مردم حق الناس بوده و باید از آن حفاظت شود لذا بر همین اساس هم بازرسان با شاخص‌های سخت‌گیرانه انتخاب که داشتن دانش انتخاباتی و امانت‌داری مهم‌ترین اصل است.

۲۰ هزار نفر انتخابات قم را برگزار می‌کنند

رئیس هیئت بازرسی بر انتخابات قم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مهم‌ترین اصل در هیئت بازرسی پیشگیری مؤثر و منطقی از وقوع هرگونه تخلف است لذا بر همین اساس اقدام‌هایی در این خصوص تعریف شده که یکی از آن‌ها حضور یک بازرس از زمان آغاز رأی‌گیری تا شمارش آرا و تنظیم صورت جلسه در هر شعبه رأی گیری است.

محسن بهشتی بیان کرد: بر اساس ماده ۲۵ قانون انتخابات وزارت کشور مسئول اجرای انتخابات است و باید افرادی را به عنوان بازرس انتخاب کند که بی‌طرف و بر روند اجرای انتخابات کنترل و نظارت داشته باشند؛ هیئت بازرسی استان هم از نخستین لحظه‌ای که کاندیداها روند ثبت نام خود را آغاز کردند شروع به فعالیت کرده و تا بعد از انتخابات و شمارش آرا فعالیت خود را ادامه خواهد داد.

افرادی باید به عنوان بازرس انتخاب شوند که بی‌طرف و بر روند اجرای انتخابات کنترل و نظارت داشته باشند

وی افزود: برای استان قم ۶۶۹ شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شده است لذا ۶۶۹ بازرس هم بر روند اجرای انتخابات در شعب مختلف اخذ رأی نظارت دارند و هرگونه تخلفات احتمالی را رصد می‌کنند؛ بازرسان بر روند دقیق انتخابات و صیانت از آرای مردم به طور بی‌طرفانه فعالیت خواهند کرد.

معاون استاندار قم افزود: از این ۶۶۹ بازرس ۵۷۱ بازرس در شهر قم و ۹۸ بازرس هم در بخش‌های مختلف و دیگر شهرستان‌های استان نظارت و بازرسی دارند؛ هم‌چنین ۲۰ هزار نفر از عوامل اجرایی و پشتیبانی هم بر برگزاری انتخابات در استان نظارت دارند تا انتخاباتی سالم و امنیت کامل در استان قم داشته باشیم.

رصد هرگونه تخلف توسط بازرسین

وی با اشاره به اینکه نظارت و رصد دقیق هرگونه تخلف احتمالی بر عهده بازرسین هیئت بازرسی است، بیان کرد: بازرسین بر نحوه اجرای انتخابات، عوامل اجرایی و هم‌چنین روند شمارش آرا و برگزاری مطلوب انتخابات در شعب اخذ رأی نظارت دقیق داشته و هرگونه تخلف را گزارش و رصد خواهند کرد.

بهشتی افزود: بعد از پایان روند رأی گیری بازرسین طبق فرمتی که به آن‌ها داده شده گزارشی از اقدامات خود را ارائه و مستندات خود را تکمیل و کد کنترلی را دریافت خواهند کرد.

وی اظهار داشت: انتخاب بازرسین فرآیند خاصی را دارد و طبق قانون بازرسین طبق آیتم و شاخص‌هایی که مهم‌ترین آن داشتن مدرک کارشناسی، داشتن سوابق خوب و خوش نامی و هم‌چنین کارمند دولت بودن است انتخاب می‌شوند تا انتخابات در فضای کاملاً بی‌طرفانه برگزار و از آرای مردم حفاظت شود.

۴۳ هزار نفر رأی اولی در انتخابات دوم اسفندماه قم حق رأی دادن دارند

رئیس هیئت بازرسی انتخابات استان قم در پایان با اعلام شماره تلفن‌هایی برای گزارش تخلف در روند انتخابات، گفت: مردم و شهروندان هرگونه تخلف در روند اجرای انتخابات را به شماره‌های ۳۷۱۱۷۳۰۷ که برای فرمانداری است و ۳۷۱۱۷۳۹۸ شماره اختصاصی برای سایر شهرستان‌های قم و هم‌چنین دو شماره ۳۱۶۲۰۴۵۹ و ۳۱۶۲۰۳۹۵ که شماره اختصاصی هیئت بازرسی استانداری است و یا از طریق پیامک ۵۰۰۰۵۱۵۵۹۳۳۶ گزارش و اطلاع دهند.

گفتنی است حدود ۱۰۰ کاندیدا برای انتخابات دوم اسفندماه با هم رقابت خواهند کرد و ۸۲۶ نفر هم در قم واجد شرایط رأی دادن هستند؛ هم‌چنین ۴۳ هزار نفر هم رأی اولی در انتخابات حق رأی دادن دارند.

همزمان با انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، اولین میان دوره پنجمین دوره مجلس خبرگان نیز در قم برگزار می‌شود که ۲ نفر کاندیدای این انتخابات هستند.

استان قم سه نماینده در مجلس شورای اسلامی و یک نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1358830
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.