مرتضی حیدری روز پنجشنبه درجلسه آموزشی هیات بازرسی ستاد انتخابات قم در تالار معصومیه فرمانداری قم، اظهار داشت: برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی  درحوزه انتخابیه قم ۲۰۱ تَن ثبت نام کردند که ۱۳۱ تَن آنها تایید صلاحیت شدند.

وی بیان داشت: از این تعداد،  ۱۹ تَن نقل و انتقال صورت گرفت، و ۱۱‌ تَن از کل افراد تایید صلاحیت شده نیز از بانوان می‌باشند.

فرماندار قم افزود: برای هر کرسی نمایندگی مجلس ۳۳ تَن شامل سه زن و ۳۰ مرد در صحنه حضور دارند و مردم قم آراء خود را به آنها خواهند داد.

حیدری کل افراد فعال در برگزاری انتخابات قم را ۲۰ هزار تَن اعم از هیات های نظارت و بازرسی، ستاد انتخابات و نیروهای نظامی و انتظامی ذکر کرد، و گفت: نبودن نظم دراین افراد موجب به هم ریختن اوضاع می‌شود، و هدف از برگزاری این جلسه‌ها نیز برقراری نظم درانتخابات است.

فرماندار قم با بیان اینکه اگر در مقایسه با دوره‌های گذشته اطلاعات و قوانین جدیدی وجود دارد باید به بازرسان ابلاغ شود، خاطرنشان کرد: کلیه اقدام‌ها در راستای حُسن جریان انتخابات از سال گذشته آغاز و مراحل مختلف آن طی شده‌است، بازرسان نیز انتخاب شدند تا بر این حُسن جریان نظارت داشته باشند.

وی تصریح کرد: نماینده فرماندار، هیات بازرسی و هیات نظارت باید اگر متوجه اشتباهی می‌شوند، رفیقانه، صمیمانه و دوستانه برابر قانون در همان لحظه اول تذکر بدهند.

فرماندار قم خطاب به بازرسان گفت: اگر احساس تکلیف می‌کنید که باید برای فلان شخص یا جریان تبلیغ نمایید، از بازرسی استعفا بدهید، وقتی در موقعیت بازرسی انتخابات قرار گرفتید باید بی طرف باشید و فارغ از باور فکری و اعتقادهای قلبی، رفتار انتخاباتی شما باید بی طرفانه باشد تا هیچکس احساس پایمال شدن حقش را نکند.

وی  همچنین نماینده فرماندار را مهمترین فرد موجود  در هر شعبه عنوان کرد، و افزود: این نماینده با مرکز مرتبط است و تمام اقدام‌هایی که در شعبه انجام می‌گیرد، نیز باید مدنظر او باشد و این ساختار انتخابات است، از این رو حفظ احترام او ضروری است.

فرماندار قم با اشاره به اهمیت حضور پرشور درانتخابات، گفت: انشاءالله با صمیمیت، رفاقت و نظم شاهد برگزاری یک انتخابات باشکوه در قم باشیم.

وی در پایان با تاکید برحضور به موقع بازرسان در شُعَب اخذ رای استان، گفت:تفاوت این دوره انتخابات با دوره‌های گذشته این است که رای گیری باید دقیقا ساعت هشت صبح شروع شود، و فرمانداری، استانداری و وزارت کشور فعالیت ها را رصد می‌کنند، از این رو همه دست اندرکاران یک ساعت قبل از زمان رسمی انتخابات در شعبه ها حضور یابند.

۶۶۹ شعبه اخذ رای درقم دایر است که ۸۴ شعبه آن به صورت سیار است.

دبیر هیات بازرسی ستاد انتخابات قم نیز در این جلسه یادآور شد: بر اساس ماده ۲۵ قانون مجلس شورای اسلامی و ماده ۷۶ آیین نامه اجرایی مجلس خبرگان رهبری مسئولیت حُسن جریان انتخابات بر عهده وزارت کشور است و در کنار آن مسئولیت نظارت نیز بر عهده هیات نظارت و شورای نگهبان می باشد.

محمود علیپور افرود: این دو بخش برای انجام یک انتخابات صحیح و سالم مکمل هم به شمار می‌آیند و وزارت کشور طبق وظیفه فوق می‌تواند بازرسانی را نیز جهت بازرسی از تمام فرآیندهای انتخابات به شُعَب اعزام کند.

وی اضافه کرد: مسئولیت بازرسی محدود و محصور به وظایف خاصی نیست، بازرسان وزارت کشور حتی بخش نظارت را نیز در بر می‌گیرند، و اگر ناظران شورای نگهبان وظایف قانونی خود را انجام ندادند، امکان نظارت بر آنها و اعلام هرگونه تخلف به نماینده فرماندار و یا مقام مافوق که طبق ساختار انتخابات پیش بینی شده را دارند.

جلسه آموزشی هیات بازرسی ستاد انتخابات قم با حضور ۵۷۱ تَن از بازرسان عضو این هیات برگزار، و طی آن فرآیندهای بازرسی از کل جریان انتخابات تبیین شد.

انتخابات میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، دوم‌ اسفندماه سال‌جاری  برگزار خواهد شد.

سه نماینده از حوزه انتخابیه قم راهی مجلس شورای اسلامی می‌شوند، همچنین این استان یک نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.