حجتالاسلاموالمسلمین سیدحسین میرمعزی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران، افزود: این آثار در قالب کتاب و پایاننامه در ۲۰ گروه علمی ازجمله اخلاق، عرفان، ادبیات، هنر، اقتصاد، انقلاب اسلامی، روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی، سیاسی، فقه و اصول و کلام دستهبندیشده است.
وی اضافه کرد: پس از بررسی آثار توسط هیات داوران، ۱۶۹ اثر به مرحله دوم راه یافت که درنهایت، سه کتاب و ۲ پایاننامه حائز رتبه برتر و ۱۲ کتاب و ۱۱ پایاننامه بهعنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شد و از زحمات نویسندگان ۲۶ کتاب و پایاننامه نیز با اهدای لوحی تقدیر خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری سومین جشنواره مقالات علمی پژوهشی حوزه، ادامه داد: از میان ۱۱۰ مقاله رسیده به دبیرخانه جشنواره، ۲۸ مقاله به مرحله دوم راه یافت و سه مقاله بهعنوان اثر منتخب معرفی خواهد شد.
به گفته نایب رییس شورای سیاستگذاری همایش کتاب سال حوزه، شناسایی کتابها و نویسندگان برتر حوزوی و معرفی آنها به جامعه علمی،تشویق و حمایت از نویسندگان کتابهای برتر حوزه، گسترش فرهنگ نگارش و تولید کتاب استاندارد ازجمله اهداف این همایش میباشد.
میرمعزی اضافه کرد: احیای تراث اسلامی و شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای پژوهشی حوزویان بهمنظور رفع نیازهای علمی حوزه، جامعه و نظام اسلامی از دیگر اهداف برگزاری بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه است.
به گفته وی، بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه و سومین جشنواره مقالات علمی پژوهشی حوزه با سخنرانی آیات جعفر سبحانی از مراجع تقلید و علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور، سوم بهمنماه امسال در مدرسه دارالشفاء قم برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در این همایش از شخصیت علمی آیتالله سید محسن خرازی بهپاس یکعمر مجاهدت علمی، تهذیب نفس، تربیت شاگردان و تولید آثار علمی تقدیر خواهد شد.
معاون حوزههای علمیه در ادامه بابیان اینکه برنامه جامع پژوهشی طلاب تدوین و ابلاغشده است، بیان کرد: اجرای این برنامه در سطح یک بهصورت الزامی و در سطوح ۲، ۳ و ۴ بهصورت تشویقی و اختیاری است.
میرمعزی با اشاره به اینکه برنامه جامع پژوهشی برای اساتید نیز تدوینشده است، اضافه کرد: ساماندهی و هماهنگی واحدهای پژوهشی و همافزایی آنها از برنامههای در دست اجرای معاونت پژوهش میباشد.
دبیر علمی بیست و یکمین همایش کتاب سال حوزه نیز در این نشست گفت: از مجموع ۹۳۳ اثر پذیرفتهشده برای داوری،۲۴۳ اثر در قالب کتابهای علمی پژوهشی، ۲۷۱ اثر در قالب علمی ترویجی، ۶۳ اثر در قالب کتاب فرهنگی تبلیغی، پنج اثر در قالب کتاب فرهنگی تبلیغی، ۱۳۶ اثر در سایر بخشها و ۲۱۵ اثر نیز در بخش پایاننامه و رساله سطح چهار و دکتری بوده است.
حجتالاسلاموالمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی افزود: ۵۱ کتاب و ۱۵ پایاننامه از سوی بانوان و ۶۶۷ کتاب و ۲۰۰ پایاننامه نیز از سوی برادران به دبیرخانه ارسالشده است.
به گفته وی، نویسنده ۶۵۱ کتاب و ۲۰۰ پایاننامه، ایرانی و نویسنده ۶۷ کتاب و ۱۵ پایاننامه نیز غیر ایرانی و از کشورهای آذربایجان، استرالیا، افغانستان، الجزایر، بحرین، تاجیکستان، عراق، مراکش و هندوستان میباشند.