محمد رضا خانی عصر سهشنبه در سی و پنجمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قم درتالار امام جواد (ع) استانداری قم اظهار داشت: این مبلغ پرداختی به تفکیک تسهیلات تخصیص یافته برای استان از منابع مختلف رونق تولید، تبصره ۱۸ قانون بودجه، صندوق توسعه ملی، خطوط اعتباری، ازدواج و مشاغل است.
وی بیان داشت: کل مانده منابع بانکهای قم ۱۳۲ هزار میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه ضریب مصارف به منابع در۱۳ بانک دولتی قم از ۷۹ درصد به ۸۴.۵ درصد افزایش یافته است، گفت: ضریب مصارف به منابع در بانکهای تخصصی به ۲۳۷ درصد و در بانکهای تجاری نیز به ۶۶ درصد رشد یافتهاست.
خانی بیان کرد: در این مدت پرداختهای مستقیم صورت گرفته توسط بانکهای قم نیز به سقف ۲۰ هزار میلیارد ریال رسیدهاست.
معاون صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در این جلسه گفت: بر اساس اطلاعات دریافت شده از سامانه بهین یاب از ابتدای سالجاری تا پایان آذرماه در بخش تسهیلات رونق تولید حوزه صنعت ۷۷ پرونده به مبلغ چهار هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال به بانکهای مختلف معرفی که از این تعداد ۲۷ پرونده به مبلغ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال پرداخت شدهاست.
عبدالرضا شاملی افزود: از این تعداد ۲۴ پرونده به مبلغ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال دربخش سرمایه درگردش و سه پرونده به ارزش ۶۰ میلیارد ریال در بخش سرمایه ثابت است.
وی یادآور شد: دربخش بازسازی و نوسازی تسهیلات رونق تولید صنعت قم پرداختی صورت نگرفتهاست.
شاملی تعداد پروندههای تسهیلات رونق تولید معرفی شده به بانکها در بخش کشاورزی قم را نیز ۲۹۰ مورد به ارزش ۷۶۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: ۷۲ پرونده به مبلغ ۳۴۵ میلیارد ریال شامل ۶۹ پرونده دربخش سرمایه درگردش به مبلغ ۳۲۰ میلیارد ریال و سه پرونده به مبلغ ۲۴ میلیارد ریال است.
وی همچنین تسهیلات رونق تولید حوزه گردشگری استان قم را ۹ پرونده به مبلغ ۲۹۵ میلیارد ریال دانست و گفت: یک پرونده به مبلغ ۳۰ میلیارد ریال پرداخت انجام شدهاست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود پرداختهای مستقیم انجام شده در حوزه صنعت را ۸۵ پرونده به مبلغ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال دانست و افزود: تعداد پرونده های انتقالی سال ۹۷ نیز ۱۶ پرونده به ارزش ۳۱۰ میلیارد می باشد.
شاملی افزود: مجموع پرداختهای بخش صنعت در بخش تسهیلات رونق تولید، مستقیم و انتقالی ۱۲۸ پرونده به مبلغ سه هزار و ۱۱۰ میلیارد ریال است.
وی تعداد پرداختهای مستقیم بخش کشاورزی را نیز ۴۴ پرونده به ارزش ۵۴ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: تعداد پروندههای انتقالی سال ۹۷ نیز ۱۲۴ پرونده به ارزش ۱۶۰ میلیارد ریال میباشد.
وی اضافه کرد: مجموع پرداخت تسهیلات بخش کشاورزی قم ۲۳۳ پرونده به مبلغ ۵۵۷ میلیارد ریال است.
شاملی گفت: دربخش گردشگری هیچ پرداخت مستقیمی انجام نشده و تعداد پروندههای انتقالی سال ۹۷ آن نیز هشت پرونده به مبلغ ۱۸۸ میلیارد ریال میباشد.
وی افزود: تعداد کل پرداختیهای بخش گردشگری ۹ پرونده به مبلغ ۲۱۰ میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه قم در پرداختها در بین استان های کشور جایگاه خوبی ندارد، گفت: قم در پرداخت تسهیلات بخش صنعت رتبه پانزدهم و کشاورزی رتبه نهم کشور را دارد.
شاملی گفت: با توجه به اینکه تنها ۶ استان از جمله قم اقدام به ثبت درخواست تسهیلات بخش گردشگری میکند، قم در مقایسه با استان های دیگر رتبه بهتری را دارا میباشد.