به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی همایش سوگواره امامزاده موسی مبرقع(ع)، حجتالاسلام سید محمدرضا صدر، در افتتاحیه همایش سهروزه سوگواره امامزاده موسی مبرقع(ع) اظهار داشت: شناساندن هرچه بیشتر امامزاده موسی مبرقع(ع) به قشرهای مختلف مردم، با کمک هیات های مذهبی و فعالان فرهنگی و دغدغه مند امکانپذیر است، ازاینرو از عاشقان و شیفتگان اهلبیت(ع) انتظار داریم که در این امر مهم یاری گر ما باشند.
وی در ادامه با اشاره به زندگینامه مختصری از امامزاده موسی مبرقع(ع)، گفت: امام جواد(ع) امام نهم ما شیعیان دو فرزند داشتند؛ که یکی امام هادی(ع) امام دهم شیعیان و یکی هم حضرت موسی مبرقع(ره) بودند.
مدیر اجرایی آستان امامزاده موسی مبرقع(ره)، افزود: این امامزاده واجبالتعظیم در سال ۲۱۴ هجری قمری به دنیا آمد و از کودکی در دامان پدر بزرگوارشان امام جواد(ع) پرورش یافت و بهقدری درجات علمی ایشان بالا رفت که حضرت جواد(ع)، تولیت موقوفاتشان را به ایشان سپردند و ازاینرو برای تمام مردم، مرتبه علمی و تقوایی ایشان مشخص شد.
وی افزود: بعد از شهادت امام جواد(ع) هم در محضر برادرشان امام هادی(ع) امام دهم بود و آنچنان با ایشان گرم بود و اخوت داشتند که با عبارت جانم به فدایت ایشان را خطاب میکرد.
صدر خاطرنشان کرد: در سال ۲۵۴ هجری قمری، توفیقی نصیب مردم قم شد که امامزاده موسی مبرقع(ع) به قم تشریف آورد و مورد استقبال بسیار گرم و پرشور مردم شهر قم بهعنوان شهر تشیع و صاحبان حدیث قرار گرفت؛ اصولا مردم قم از دیرباز نسبت به اهلبیت(ع) ارادت خالصانه و خاصی داشته و دارند.
وی اضافه کرد: مردم قم از سه جهت ارادت به حضرت موسی مبرقع(ع) داشتند که یکی از آنها این بود که نسبت به شخصیت ایشان بهعنوان فرزند امام نهم شیعیان معرفت داشتند و همین موضوع برای مردم قم بسیار بااهمیت بود.
مدیر اجرایی آستان امامزاده موسی مبرقع(ع) افزود: از دیگر دلایل عشق و ارادت مردم قم به امامزاده موسی مبرقع(ع) برگزاری کرسیهای علمی و تفسیر قرآن ایشان در شهر قم بود که متعاقب آن، شاگردان مختلفی تحویل مکتب اهلبیت(ع) و شیعیان داد.
وی گفت: یکی دیگر از دلایل علاقه مردم قم به این امامزاده واجبالتعظیم، رخسار یوسف گونه ایشان بود؛ بهگونهای که مردم قم زمانی که امامزاده موسی مبرقع(ع) از خیابانها گذر میکرد، دست از کار کشیده و صورت نورانی ایشان را تماشا میکردند و ایشان برای جلوگیری از اینکه مردم دست از کارشان بکشند، پوشیه ای روی صورت خود میگذاشت و به همین جهت به حضرت موسی مبرقع(ع) مشهور شد.
صدر یادآور شد: امامزاده موسی مبرقع(ع) در پایان در سال ۲۹۶ هجری دار فانی را وداع گفت و در همین مکان امامزاده که منزل یکی از اصحاب امام رضا(ع) بود، دفن شد و از آن زمان تاکنون، این حرم مطهر، ملجا و پناه مردم است.
مدیر اجرایی آستان امامزاده موسی مبرقع(ع) در پایان بابیان اینکه هدف از برگزاری همایش سوگواره برای این امامزاده، شناخت بیشتر ایشان به مردم است، گفت: امیدواریم باهمت مسئولان و دغدغه مندان فرهنگی و ولایی، شخصیت این امامزاده جلیلالقدر را بیشازپیش به مردم معرفی کنیم؛ و البته مسئولان مربوطه هم کمک کنند تا این حرم به جایگاه واقعی خود برسد.
ابو احمد موسی مبرقع در سال ۲۱۴ هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمد و در بیست و دوم ربیعالثانی سال ۲۹۶ هجری قمری در شهر مقدس قم وفات یافت.
وی یکی از ۴۴۰ امامزاده مدفون در قم و فرزند امام نهم شیعیان حضرت امام جواد(ع) و برادر تنی امام هادی(ع) است.
این بزرگوار در چهلسالگی از مدینه به قم مهاجرت کرد و تا پایان عمر در این شهر ساکن بود. وی در دوران حیات در قم مورد تکریم بزرگان و مردم شهر بود.
مزار این امامزاده در محله چهل اختران قم واقع است و این مکان از آن هنگام تاکنون مورد احترام مومنان میباشد. وی همچنین ازجمله محدثان بزرگ تاریخ تشیع به شمار میآید و از قولش روایتهای متعددی در کتابهای حدیثی وجود دارد.