بهرام سرمست روز شنبه در آیین به صدا درآمدن زنگ پژوهش در هنرستان کار و دانش حضرت زهرا (س) قم اظهار داشت: یکی از معضلهای جامعه ما وجود فاصله میان حوزه صنعت با پژوهش و فناوری است.
وی بیان داشت: یافتههای علمی پژوهشی باید زمینه نوآوری و شکوفایی تولید و صنعت را فراهم کند.
استاندار قم نقش پارک علم و فنآوری و بنیاد علمی نخبگان را در این خصوص موردتوجه قرار داد و گفت: این مراکز باید زمینه تجاریسازی ایدههای مطرحشده توسط پژوهشگران، جهت ورود آنها به بازار و تولید ثروت را فراهم کنند.
سرمست همچنین تنها راهحل مشکلات کشور را طبق بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب تحقیق و پژوهش دانست و گفت: ما به کارها و فعالیتهای دانشبنیان نیاز داریم تا کشور را از گردنهها و پیچهای خطرناکی که دشمنان بهواسطه تحریمها ایجاد کردند، عبور داده و فصل جدیدی را آغاز کنیم.
وی هدایت همه فعالیتهای اقتصادی و تولیدی به سمت کارآفرینی و مهارتآموزی را از مهمترین وظایف مسئولان ذکر کرد و گفت: شرکتهای ارائهدهنده کسبوکارهای جدید نیز باید موردحمایت و پشتیبانی قرار بگیرند.
وی، نهادینه کردن فرهنگ پژوهش و روحیه پرسش گری را از اولویتهای مهم و ضروری مراکز آموزشی دانست و افزود: پژوهشها باید کاربردی و مساله محور باشند تا به سمت ایدههای نو حرکت کنیم.
استاندار قم بابیان اینکه توجه به پژوهش نباید منحصر به هفته پژوهش باشد، گفت: همه ایام سال باید پژوهش از اهمیت ویژهای برخوردار باشد، تا نهال و درخت پژوهش در جامعه تناور شود.
سرمست هفته پژوهش را فرصتی برای شناسایی دانش آموزان پژوهشگر و استعدادهای پژوهشی در مدارس دانست و بیان کرد: اینکه در یک منطقه محروم، دانش آموزان دبیرستانی دغدغه مسائل پژوهشی داشته باشد، افتخار بزرگی به شمار میآید.
استاندار قم در این آیین ضمن به صدا درآوردن زنگ هفته پژوهش و فناوری از برخی ابتکارها و دستاوردهای پژوهشی فرهنگیان و دانش آموزان پژوهشگر و پژوهنده قم بازدید کرد.
۲۴ تا ۳۰ آذرماه بهعنوان هفته پژوهش و فناوری نامگذاری شده و شعار امسال این هفته «پژوهش اثربخش و ارزشآفرین و رونق تولید» است.
یک هزار و ۱۲۷ معلم و ۹۳۶ دانشآموز در سطح مدارس و مراکز آموزشی قم فعالیتهای پژوهشی انجام میدهند.