حجتالاسلاموالمسلمین حمید نگارش روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: این طرح پژوهشی طی سه سال تحقیق و مطالعه، تهیه و تدوینشده است.
وی بیان داشت: بخشی از زندگینامه شهدای روحانی بهصورت کتابهای صوتی ارائه میشود که در این خصوص داستان زندگی ۵۰ شهید طلبه آمادهشده و بنا داریم این طرح را تا پایان امسال نیز ادامه دهیم.
وی با اشاره به فرهنگ نهادی سپاه پاسداران آن را دیگر پروژههای کلان پژوهشی پژوهشگاه مذکور دانست و گفت: این اثر نیز در ۲۳ جلد کتاب تهیهشده و رونمایی آن نیز در هفته پژوهش صورت میگیرد.
وی همچنین با اشاره به فقه سازمانی آن را از طرحهای کلان پژوهشی این مرکز در جهت پاسخگویی به احکام شرعی دستگاههای مختلف برشمرد و یادآور شد: پژوهشگاه امام صادق(ع) همچنین برای همکاری با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در تولید دائره المعارف دفاع مقدس نیز اعلام آمادگی نموده و در حال حاضر در بحث مدخل یابی های آن کارهایی انجام داده و جلسههایی هم برگزارشده و قرار است بُعد علمی و فنی این طرح را برعهده بگیریم.
حجتالاسلام نگارش با اشاره به دیگر برنامههای پژوهشگاه امام صادق(ع) در هفته پژوهش، دیدار و برگزاری جلسه با مراجع و علما را ازجمله این برنامهها دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری جلسههایی با موضوع راهبردهای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و همچنین نشست با روسای پژوهشگاههای قم نیز در این هفته انجام خواهد شد.
وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری از سال ۱۳۷۹ بهمنظور ترویج فرهنگ پژوهش در جامعه هفته چهارم آذرماه را بهعنوان هفته پژوهش نامگذاری کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: پژوهشگاه امام صادق در تابعیت حوزه نمایندگی ولیفقیه در سپاه طی چهار دهه فعالیت خود توانسته بالغبر یک هزار متن علمی و پژوهشی را چاپ و منتشر کند.
وی پژوهشگاه مذکور را از باسابقهترین مراکز علوم اسلامی قطب علوم قرآنی در سطح کشور دانست و افزود: این پژوهشگاه در سال ۱۳۵۹ و به همت شهید محلاتی نماینده حضرت امام (ره) در سپاه تاسیس شد و در سال ۱۳۷۵ نیز در لیست پژوهشکدههای وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری قرار گرفت و پس طی مراحل تکامل در اردیبهشتماه سال ۹۳ با دستور رهبر معظم انقلاب و ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح بهمنظور توسعه و گسترش ماموریت و خدمات پژوهشی از پژوهشکده به پژوهشگاه ارتقا یافت.
وی اضافه کرد: در سال جاری نیز مجوز قطعی پژوهشگاه از سوی وزارت علوم صادر شد و هماکنون جزو پژوهشگاههای رسمی این وزارتخانه به شمار میآید.
حجتالاسلام نگارش اذعان داشت: این پژوهشگاه در تراز انقلاب اسلامی است و بر همین اساس آثار آن روزبهروز گسترشیافته و ظرفیتهای پاسخگویی خود را در سطح نیروهای مسلح بالا برده است.
وی همچنین برخی سیاستهای کلی پژوهشگاه یادشده را موردتوجه قرار داد و گفت: مساله شناسی و یافتن روشهای حل مسائل پژوهشی از مهمترین سیاستهای این مجموعه است.
حجتالاسلام نگارش با اشاره به تعامل جدی این مرکز با سایر مراکز پژوهشی کشور گفت: به دنبال این هستیم که کار جزیرهای و تکراری نداشته باشیم، چراکه آن را آفت کارهای پژوهشی میدانیم.
وی یادآور شد: این مرکز سایتی را تحت عنوان پاسخگو راهاندازی کرده که تاکنون توفیق پاسخگویی به چند هزار سوال و شبهه را داشته است.
وی با اشاره به وجود ۳۰ هزار عنوان کتاب در قالب ۳۸ هزار جلد در کتابخانه این پژوهشگاه گفت: ارزیابی فعالیتهای مراکز علمی و پژوهشی جهان ازجمله اقدامهای پژوهشگاه امام صادق است.
وی ادامه داد: امروز بحث دشمنشناسی و بصیرت افزایی از مطالبههای رهبر معظم انقلاب است و ما این ظرفیت را داریم تا بهنوعی از ظرفیتهای مبارکی که به برکت انقلاب اسلامی ایجادشده پاسداری کنیم.
حجتالاسلام نگارش یادآور شد: پاسخ به مطالبههای نیروهای مسلح از دغدغههای مهم پژوهشگاه امام صادق میباشد، ازاینرو طبق درخواست سازمان بسیج کشور کتابی تحت عنوان بسیجی مطلوب چاپشده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه امام صادق نیز در این نشست خبری این پژوهشگاه را متولی تامین نیازهای علمی و پژوهشی نیروهای مسلح در حوزه علوم اسلامی و انسانی دانست و گفت: این پژوهشگاه مسئول تدوین همه متون آموزشی نیروهای مسلح است.
حبیب زمانی بیان کرد: آثار علمی پژوهشی این پژوهشگاه شامل حدود ۷۰۰ متن آموزشی،۵۰۰ کتاب مطالعاتی و حدود ۱۵۰ طرح پژوهشی است.