مصطفی کاویانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: متاسفانه در قم از طرحهای کارآموزی استقبال لازم صورت نگرفته است و فارغ التحصیلان دانشگاهی حاضر نیستند برای افزایش مهارتهای خود در این طرح شرکت کنند.
وی افزود: این در شرایطی است که برای افراد شرکت کننده در طرحهای کارآموزی امتیازهای خوبی لحاظ شده است و آنان میتوانند ضمن شرکت در این طرح با مهارتهای لازم برای برعهده گرفتن مشاغل مورد نظرشان و یا راه اندازی یک کسب و کار موفق آشنا شوند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد در مراکز علمی و دانشگاه ها، برای تقویت روحیه کارکردن در میان جوانان تلاشهای لازم صورت نمیگیرد و به همین دلیل تعداد قابل توجهی از فارغ التحصیلان حاضر نیستند برای کسب درآمد در کارهای مختلف مهارت بیاموزند، بلکه تنها به دنبال مشاغل خاص و مدیریتی هستند.
کاویانی گفت: شرکت درطرحهای کارآموزی و افزایش مهارتهای شغلی، بهترین فرصت برای فارغ التحصیلان دانشگاهی است که با فضای واقعی کسب و کار آشنا شوند و بتوانند درآمدزایی مناسبی برای خود داشته باشند.
وی بیان کرد: رشد و توسعه اقتصاد ایران با حضور موفق جوانان تحصیل کرده در عرصه کار و تولید فراهم میشود و اگر این قشر مولد جامعه، مهارتهای لازم برای انجام مشاغل مختلف مورد نیاز کشور را نداشته باشد، مانع جدی در این مسیر ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: عدم هماهنگی نظام آموزشی کشور با شرایط امروز بازار کار، از جمله مسائل جدی اقتصاد ملی است که یکی از راهکارهای رفع آن استقبال جوانان تحصیل کرده از فرصت طرحهای کارآموزی و افزایش سطح مهارتهای شغلی خود است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم گفت: رسانهها باید مزایای شرکت در طرحهای کارآموزی را برای فارغ التحصیلان تبیین و آنان را به سمت استقبال از این طرح تشویق کنند، در این صورت با آموزش مهارتهای شغلی، بازار کار تحصیل کردگان دانشگاهی روز به روز بهتر میشود.