حجت الاسلام و المسلمین سعید روستا آزاد روز جمعه در دومین روز نشست هم اندیشی تشکیلاتی دبیران کانون های دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران کشور در مجتمع آموزشی فرهنگی نرجس خاتون (س) قم اظهار داشت: به دلایل مختلف که بخش عمده ای از آن به مباحث عملکردی و همچنین تبلیغات سوء رسانه های معاند مرتبط است، اعتماد جامعه به روحانیت روز به روز کمتر می شود.
وی بیان داشت: اگر نتوانیم این اعتماد را بازآفرینی کنیم، هیچ فعالیت فرهنگی از سوی روحانیت موثر واقع نخواهد شد.
معاون دفتر تبلیغات گفت: حوزههای علمیه باید عوامل اعتماد ساز و همچنین اعتماد سوز جامعه به روحانیت را شناسایی کنند.
روستا آزاد خاطرنشان کرد: در مواقعی که حوادثی مانند سیل و زلزله به وقوع می پیوندد اعتماد مردم به روحانیت افزایش پیدا می کند، ولی معلوم نیست این اعتماد خیلی ماندگار باشد.
وی همچنین توجه به نیازها و مشکل های آسیب دیدگان اجتماعی را کار ارزشمندی توصیف کرد و گفت: امامان معصوم (ع) بخشی از وقت خود را صرف رسیدگی به مشکلات اجتماعی می کردند.
این مقام حوزوی نقش تشکل های مردم نهاد را نیز مورد توجه قرار داد و با اشاره به مقوله تبلیغ و امداد فرهنگی گفت: آن چیزی که فعالیت حوزه های علمیه را از بقیه تشکل های اجتماعی متمایز و ممتاز می کند، این است که هدف حوزه ها از انجام فعالیت و خدمات اجتماعی تحول و دگرگونی فرهنگی است.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق، سرقت و بزهکاری ناشی از معضل فرهنگی موجود در جامعه می باشد.
وی گفت:حوزه های علمیه باید معضلات اجتماعی را از طریق فعالیت های فرهنگی و دینی پیگیری کنند، چرا که تحول، نگرش و بینش عمیقی را در مخاطبان ایجاد می کند.
روستا آزاد همچنین با اشاره به مقوله مددکاری اسلامی و تاکید رهبر معظم انقلاب و بسیاری از بزرگان به تولید و تدوین محتوای غنی برای ارتقاء توانمندی علمی دانش آموختگان حوزوی فعال در این عرصه گفت: در حال حاضر یک میز تخصصی با حضور اساتید و کارشناسان برای این منظور شکل گرفته و مشغول به فعالیت است.
وی مددکاری اسلامی و امداد فرهنگی را یک امر تخصصی دانست و گفت: برای انجام یک مددکاری موفق صرفا تجربه کافی نیست، بلکه شیوه برخورد با آسیب دیدگان و همچنین ارتباط با دستگاه های مرتبط با حوزه آسیب اجتماعی نیز نقش مهمی دارد.
وی بیان کرد: کسانی که درحوزه تحصیل می کنند، حساسیت ویژه ای به مسائل اجتماعی دارند، از این رو باید تلاش کنیم تا حوزه به دانش و مهارت های مددکاری اجتماعی مجهز شود.