در این پیام که روز چهارشنبه در نخستین همایش «تجلیل و تکریم از خیرین روحانیت در عرصه سلامت» در سالن اجتماعات شهرداری قم قرائت شد، آمده است: یکی از قلمروهای اساسی در عرصه فقه و درمان، بهداشت و سلامتی روانی است، چراکه نارسایی آن چه‌بسا از بیماری‌های جسمانی هم می‌تواند زیان‌بارتر و درمان آن سخت‌تر باشد، بلکه گاهی به بیماری‌های دشوار جسمانی منتهی می‌شود.

پیام حاکی است: منشا بسیاری از این روان‌پریشی‌ها و نابسامانی‌های روانی، فقدان امنیت روانی است و قرآن کریم به درمان این دشواری روانی اشاره‌کرده و می فرمانید که همانا ذکر خدا موجب اطمینان قلب می‌شود. اطمینان و آرامش اساس امنیت روانی است و با یاد خدا فراهم می‌آید.

در ادامه این پیام آمده است: ازآنجایی‌که اسلام دین جامع، شامل و فراگیر است، تلاش دارد تمام عرصه‌های زیستی انسان را پوشش دهد و عرصه‌های سلامت  و بهداشت جسمانی و روانی جامعه در این میان به‌شدت موردتوجه قرارگرفته و مبنای بسیاری از احکام و مقررات زندگی، اخلاقی و حتی حقوقی این دین مبین برگرفته از عوامل اساسی در بهداشت و سلامتی انسان است.

پیام می‌افزاید: روحانیت مجاهد که میراث دار پیامبر(ص) هستند همواره در طول تاریخ و در سایه رهنمودها و آموزش‌های قرانی و روایی نقش موثری در حفظ این سلامت ایفا کرده و به‌عنوان ملجا و پناهگاه مردم زمینه‌سازی آرامش فکری آنان را در مواجهه با بحران‌ها و آسیب‌های اجتماعی فراهم نموده‌اند.

در ادامه این پیام آمده است: بی‌شک روحانیت و حوزه‌های علمیه در راه فرهنگ‌سازی در حوزه سلامت جسمی و روحی و نهادینه کردن آن و ارتقای امنیت و بهداشت روانی جامعه گام‌های بلندی برداشته‌اند که امروز یکی از شاخصه‌های توسعه پایدار در هر جامعه است.

پیام ادامه یافته است: اگر بخواهیم تلاش‌های روحانیان را دراین‌باره برشماریم در این مجال نمی‌گنجد، به‌یقین کارهای بسیار خوبی در این عرصه انجام‌شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.