محمود سیجانی روز دوشنبه در اختتامیه هشتمین جشنواره صنعت چاپ قم درتالار مرکزی شهر با اشاره به ظرفیت های صنعت چاپ استان بیان کرد: ۴۵۰ واحد صنفی مرتبط با صنعت چاپ در استان قم فعال میباشد.
وی اظهار داشت: حجم سرمایهگذاری انجام گرفته درصنعت چاپ قم بیش از یکهزار میلیارد تومان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم اضافه کرد: برای رونق صنعت چاپ استان باید در مسیر نوسازی تکنولوژی، ماشین آلات و بسته بندی و طراحی نوین صنعت چاپ حرکت کرد.
وی ادامه داد: بستهبندی مطلوب پیش زمینه جذب مشتری و ورود به بازارهای ملی و بین المللی است، بسته بندی مطلوب سبب ایجاد هویت به کالای نهایی میشود.
وی تاکید کرد: توسعه و حمایت از صنعت بسته بندی به دلیل اینکه یکی از صنایع پاک و کم آب بر است در اولویت های سرمایهگذاری و حمایت قرار دارد.
سیجانی گفت:صنعت چاپ، پیوندی بین صنعت و فرهنگ ایجاد کرده و از این منظر یک"هنر صنعت" مهم در استان قم است.
وی اظهار داشت: قم قطب صنعت چاپ کشور میباشدو جایگاه ویژهای در این عرصه دارد، بر همین مبنا نیز اولین شهرک تخصصی چاپ و نشر با وجود تمام کمبودها در این استان شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: ۵۰ درصد از شهرک چاپ و نشربرای استفاده در اختیار بخش صنعت چاپ استان قرار دارد و بخش دیگر این شهرک نیز در اختیار صنایع وابسته و مرتبط با صنعت چاپ قرار خواهد گرفت.
سیجانی اظهار داشت:بازسازی، نوسازی، تامین نقدینگی و ایجاد زیرساخت برای توسعه واحدهای مرتبط با صنعت چاپ از رویکردهای اصلی سازمان صنعت ،معدن و تجارت در رابطه با صنعت چاپ است.
وی ادامه داد: ایجاد خوشههای صنعت چاپ و صنایع پایین دست این صنعت برای ایجاد ارزش افزوده قابل اعتنا درسطح استان دنبال میشود، صنایع مکمل صنعت چاپ به مرور در قم شکل خواهند گرفت.
سیجانی گفت: تامین جوهر و مرکب صنعت چاپ از اولویت های سرمایهگذاری قم برای تکمیل زنجیره تولید صنعت چاپ است.
وی خاطرنشان کرد: تامین مواد اولیه و ثبت سفارش صنعت چاپ قم نسبت به استانهای دیگر وضعیت مطلوبتری دارد.
در پایان این آیین از برگزیدگان هشتمین جشنواره صنعت چاپ استان قم تقدیر شد.
۱۶ تن در حوزه بسته بندی، پوستر و منشورات و کارتن سازی و نوآری لوح تقدیر دریافت کردند.
همچنین دراین جشنواره برند"چاره جو" برای بررسی مشکلات و افت وخیزهای صنعت چاپ استان در حوزه نشر، بسته بندی و چاپ توسط جهاد دانشگاهی قم معرفی شد.