حسن بحرینی روز یکشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: نشانههایی که روی آثار باستانی و کورههای مسگری در پنج هزار سال پیش پیداشده، نشان میدهد در آن عصر خرمهره درکشور مصر تولید میشد.
وی اضافه کرد: پیشینه تولید خرمهره در استان قم به ۸۰ سال پیش برمیگردد و این هنر در قالب کارگاههای مختلف ادامه پیدا کردهاست.
وی با بیان اینکه درحال حاضر پنج کارگاه در قم به تولید خرمهره اقدام میکنند، ادامه داد: خرمهره در گذشته برای چشم و نظر استفاده میشد و در سالهای اخیر استفاده از آن تنوع بیشتری پیداکرده است.
بحرینی افزود: در حال حاضر ۳۵ هنرمند در تولید خرمهره فعالیت میکنند و این هنر در سال گذشته علاوه بر ثبت ملی، استاندارد ملی را نیز دریافت کرد.
وی بیان کرد: با توجه به استقبال مردم در خرید خرمهره، این هنر ظرفیت توسعه دارد و کارگاههای انحصاری تولید خرمهره نیز فضایی مناسب برای بازدید گردشگران از روند تولید این محصول صنایعدستی را مهیا نموده است که میتواند به رشد صنعت گردشگری در قم کمک نماید.
وی خاطرنشان کرد: تنوع در ساخت خرمهره و رنگ و لعاب فیروزهای لاجوردی آن، رنگ چشمنواز و چشمگیری به وجود آورده و زیبایی محصولات تولیدی را دوچندان نموده است.
کارشناسی صنایعدستی قم افزود: با توجه به ارزان و کوچک بودن، مردم از این محصولات بهویژه در نمایشگاههای صنایعدستی در داخل و خارج از کشور استقبال میکنند.
به گفته وی، محصول خرمهره به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، همسایههای شمالی ایران و کشورهای اروپایی صادر میشود.
وی گفت: اداره کل میراث فرهنگی قم برای ماندگاری هنر تولید خرمهره، تسهیلاتی با هدف توسعه فعالیتها در اختیار کارگران کارگاهها قرار میدهد و از فعالان این عرصه برای شرکت در نمایشگاههای داخل و خارج از کشور حمایت مینماید.
بحرینی یادآور شد: تولید انبوه و حرفهای این محصول ویژه استان قم است و بهصورت محدود در استانهای سمنان و کرمانشاه نیز بهصورت محدود تولید میشود.