حسین گل محمدی روز جمعه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: درسال‌جاری ۲۹ میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال به این امر اختصاص‌یافته است.

وی اضافه کرد: طرح هادی روستایی شامل عملیات بهسازی معابر، زیرسازی، ‌آسفالت، ‌جدول‌گذاری،‌ سنگ‌فرش،‌ احداث بوستان و محوطه‌سازی می‌باشد.

وی، هدف از اجرای طرح هادی را هدایت وضعیت فیزیکی روستا، ایجاد زمینه برای توسعه و عمران روستاها،‌ ارائه تسهیلات لازم برای بهبود مسکن روستاییان، تامین عادلانه امکانات از طریق پیش‌بینی زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تجاری، ‌کشاورزی و نیز سایر نیازمندی‌های عمومی روستایی عنوان کرد.

گل‌محمدی، تهیه و اجرای طرح بهسازی و احیای بافت‌های باارزش روستایی، جذب گردشگران و ماندگاری مردم در روستاها را از اهداف اجرای طرح ذکر نمود.

وی بابیان این‌که برای هر روستا با توجه به نیازهای آن یک طرح هادی در نظر گرفته می‌شود، افزود: افق طرح هادی ۱۰ ساله می‌باشد که پس از پایان آن بازنگری انجام می‌شود.

وی گفت: برای نوسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی در سالجاری، تعداد یک هزار سهمیه به استان قم اختصاص یافته و تاکنون ۶۰۷ سهمیه به بانک‌های عامل ابلاغ‌شده است.

گل‌محمدی با اشاره به این‌که ۳۰۳ متقاضی به برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی‌شده، افزود: تاکنون ۱۶۰ متقاضی معرفی‌شده به بانک، موفق به دریافت وام شده‌اند.

وی با بیان این‌که مبلغ تسهیلات ۱۵۰ میلیون ریال نسبت به سال گذشته افزایش‌یافته است، افزود: درحال حاضر مبلغ تسهیلات برای هر متقاضی ۴۰۰ میلیون ریال با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت ۱۵ سال می‌باشد.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات در پرونده متقاضیان تسهیلات نوسازی و بازسازی مسکن روستایی، سخت‌گیری بانک‌های عامل در شرایط ضامنان و عدم قبول ضمانت به‌صورت سفته زنجیره‌ای می‌باشد، درحالی‌که طبق قانون بانک‌ها باید با قبول سفته  و ضمانت زنجیره‌ای نسبت به پرداخت اقدام نمایند.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، استان قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.