حجت‌الاسلام‌والمسلمین قاسمی نیا روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: امام رضا(ع) پذیرش ولایت اهل‌بیت را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شرط‌های قرار گرفتن در دژ مستحکم توحید دانستند و مردم را به سمت آن هدایت کردند.

وی افزود: ولایت‌مداری ازجمله مهم‌ترین درس‌های زندگی امام رضا(ع)‌ است و این امام راستین، داشتن محبت نسبت به اهل‌بیت(ع) و عمل به آموزه‌ای ایشان را همواره توصیه می‌فرمودند.

وی ادامه داد: اقامه نماز در اول وقت و به جماعت از دیگر موضوع‌هایی است که در سیره امام رضا(ع) به چشم می‌خورد و ایشان با عمل به این فریضه الهی و سایر آداب دینی سعی در معرفی حقایق اسلام داشتند.

قاسمی نیا گفت:‌ امام رضا(ع)‌ با عمل و نه‌تنها سخن،‌ مردم را به دین خدا دعوت می‌کردند که بهترین نمونه آن،‌ اهتمام ایشان به اقامه نماز اول وقت بود.

وی بیان کرد: وقتی مردم می‌دیدند امام رضا(ع) بانظم خاصی به انجام امور دینی مقید هستند، از این رفتار درس می‌گرفتند و به سمت اسلام حقیقی هدایت می‌شدند.

وی ادامه داد:‌ پارسایی،‌ پاک‌دامنی، تلاش فراوان،‌ ادای امانت و کتمان سر مردم، طول سجود،‌ خودداری از حرام،‌ صبر در برابر مشکلات، مدارا با مردم و خیرخواهی آنان ازجمله موضوع‌هایی است که در سیره امام رضا(ع) به چشم می‌خورد و همه ارادتمندان به ایشان باید این مسائل را الگوی زندگانی خود قرار دهند.

این کارشناس مذهبی گفت:‌ عمل به تعالیم و معارف زندگانی امام رضا(ع) علاوه بر جنبه‌های فردی در ابعاد مختلف اجتماعی و مدیریت جامعه اسلامی الگویی کارآمد است.

وی ادامه داد: برخورد شایسته و مهربان بودن نسبت به اعضای خانواده و همه اقشار مردم در جامعه ازجمله محورهای مهم تربیتی سیره امام رضا(ع) است که در همه زمان‌ها و به‌خصوص در زمان ما، می‌تواند مانع بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و اختلافات خانوادگی باشد.

امام علی بن موسی‌الرضا(ع) هشتمین امام شیعیان در یازدهم ذیقعده سال ۱۴۸هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود.
نام مبارک ایشان علی و کنیه آن حضرت ابوالحسن و مشهورترین لقب ایشان «رضا» به معنای «خشنود» است. یکی از القاب مشهور حضرت، «عالم آل محمد» است. این لقب نشانگر ظهور علم و دانش ایشان هست.
پدر بزرگوار امام رضا، امام موسی کاظم (ع) پیشوای هفتم شیعیان بودند که در سال ۱۸۳ ه. ق، به دست هارون عباسی به شهادت رسیدند و مادر گرامیشان نجمه نام داشت.
امام رضا (ع) در مدینه، پس از شهادت پدر، امامت بر مردم را بر عهده گرفتند و به رسیدگی امور پرداختند، شاگردان پدر را به دور خویش جمع کردند و به تدریس و تکمیل حوزه علمیه جدش امام صادق(ع) مشغول شدند و در این راستا گام‌های بزرگ و استواری برداشتند.
مدت امامت حضرت رضا (ع)، حدود ۲۰ سال طول کشید که ۱۷ سال آن در مدینه و سه سال آخر آن در خراسان گذشت.
امام رضا (ع) پس از هفده سال سکونت در مدینه و تبلیغ دین و ارشاد مردم، با نقشه و حیله مامون عباسی، راه خراسان را در پیش گرفتند. آن حضرت پس از قبول اجباری ولایت‌عهدی مامون و گذشت سه سال، در ۵۵ سالگی به دست این خلیفۀ عباسی به شهادت رسیدند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.