حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباس اسکندری روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۲۰۰ موقوفه در قم داریم که هر موقوفه‌ای نیز دارای رقبه هایی است که حدود ۱۷ هزار رقبه در استان وجود دارد.

وی در ادامه با تشریح برنامه‌های دهه وقف در قم گفت: همایش یاوران وقف ۱۳ آبان ماه جاری پس از نماز مغرب و عشا در مدرسه علمیه امام موسی کاظم(ع) قم برگزار و در این همایش از برخی از دست‌اندرکاران و فعالان در حوزه وقف تقدیر می‌شود.

وی ادامه داد: از هشتم تا ۱۳ آبان ماه جاری، نمایشگاه ویژه وقف در مزار مقدس شیخان در نزدیکی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به‌منظور معرفی عملکرد این اداره کل و نیز پاسخگویی به مردم در زمینه وقف دایر می‌شود.

اسکندری گفت: برپایی خیمه معرفت در بقاع متبرک امامزادگان ابراهیم و محمد، جمال‌الدین، سید علی و مزار شیخان و برگزاری نشست‌های تخصصی وقف در بقاع متبرک امامزادگان سید معصوم، جعفر شهید، ابراهیم، احمد، عبدالله ابیض و جمال‌الدین(ع) از دیگر برنامه‌های این دهه است.

وی افزود: اجرای زنگ وقف و موضوع انشا در ۶ مدرسه و همچنین ارائه خدمات پزشکی رایگان در بقاع متبرک امامزادگان جمال‌الدین، جعفر شهید، ابراهیم و محمد و مزار شیخان با مشارکت پزشکان خیراندیش از برنامه‌های دیگر این دهه است.

وی برگزاری محافل انس با قرآن، غبارروبی بقاع امامزادگان(ع)، دیدار با خانواده‌های گران‌قدر شهیدان، جانبازان و ایثارگران، عیادت از واقفان، برگزاری آیین لبیک یا رسول‌الله(ص)، گشایش و کلنگ‌زنی سه طرح در زمینه وقف، برگزاری مسابقه‌های فرهنگی و ورزشی و برگزاری مراسم روضه‌خوانی ایام آخر ماه صفر را از دیگر برنامه‌های دهه وقف نام برد.  

اسکندری درباره مساله «موقوفه خواری» گفت: این مساله از دوران پیش از انقلاب بوده است و بدترین دوران وقف در زمان رضاخان بود که واقفان را مجبور می‌کردند، موقوفه‌ها را به نام دولت و یا افراد موردنظرشان کنند.

وی افزود: الان هم با مساله موقوفه خواری مواجه هستیم که تلاش می‌کنیم این موقوفات را برگردانیم و در برخی از اماکن نیز پرونده قضایی تشکیل‌شده و پیگیری آن در حال انجام است.

وی در بخش دیگر سخنان خود، بابیان اینکه دهه وقف فرصتی است تا هم مردم با مقوله وقف بیش از گذشته آشنا شوند و نیز ترویج امر وقف در جامعه صورت بگیرد، گفت: وقف مربوط به یک دستگاه نیست و مربوط به همه آحاد جامعه اسلامی می‌شود.

اسکندری اظهار کرد: کسانی که وقف می‌کنند و کسانی که از وقف بهره می‌برند، از این راه به پروردگار بلندمرتبه بیشتر نزدیک می‌شوند؛ ازاین‌رو باید در مساله وقف با اخلاص عمل کرد.

وی با تاکید بر انجام نیت واقف در موقوفه‌ها تصریح کرد: باید در وقف با توجه به تغییر و تحولات جامعه تلاش کنیم و با آگاهی بخشی در این زمینه، کوشش نماییم مردم متناسب با نیازهای روز جامعه اموال خود را وقف کنند.  

وی بابیان اینکه لازم است وقف‌های جدید با نیازهای امروز جامعه انطباق داشته باشد، گفت: در حال حاضر در بخش فناوری، دانش و پژوهش مراجعه‌هایی را از مرکزهای علمی، آموزشی و پژوهشی داریم، ازاین‌رو نیازمند وقف‌های جدید در این رابطه هستیم.  

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم با اشاره به خیزش علمی در جامعه خاطرنشان کرد: این خیزش علمی، نیازمند یک پشتیبانی به‌ویژه مردمی و ماندگار است تا به سرمنزل مقصود رهنمون شود.

وی یکی از علت‌های ماندگاری برگزاری آیین‌های عزاداری برای حضرت سیدالشهدا(ع) را موقوفه‌هایی برای انجام این مساله دانست و تاکید کرد: هرجا وقف پشتیبانی کرده، از یک ماندگاری خاصی برخوردار بوده است.

وی افزود: در طول تاریخ، برخی از حکومت‌ها سعی کردند تا مجالس عزاداری امام حسین(ع) را تعطیل کنند، ولی به برکت همین وقف‌ها نتوانستند و امروز نیز شاهد برگزاری سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در جاهای گوناگون هستیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم خاطرنشان کرد: رسانه‌ها در امر اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به قشرهای گوناگون جامعه در راستای معرفی وقف و تبیین فرهنگ آن در جامعه نقش مهم و بسزایی دارند.  

روز ۲۷ ماه صفر در تقویم رسمی ‌کشور به نام روز وقف نامیده شده که امسال با چهارم آبان ماه مصادف است و از چهارم تا سیزدهم آبان ماه به‌عنوان دهه وقف نام‌گذاری شده است.  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.