به گزارش مرکز خبر حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در دیدار رئیس مرکز ملی آمار افزود: آمار قم برای مرکز ملی آمار، بسیار مهم است؛ زیرا یک مجموعه آماری ملی و بینالمللی است و به شکل کامل روی کلیت نظام تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: حوزه، زمانی به فلسفه اصلی خود بازمیگردد که به حوزه اجتماعی ورودی جدی داشته باشد و به همین دلیل هم به آمارهای خود نیاز داریم و هم به آمارهای مختلف اجتماعی و فرهنگی و جمعیتی؛ به همین دلیل ارتباط حوزه و مرکز ملی آمار تثبیتشده است.
وی عنوان کرد: حوزه میتواند در ترویج فهم آماری نقشآفرین باشد؛ جامعه نیز باید در زمینه آمار و ارائه اطلاعات و فهم آمار عملکرد بهتری داشته باشد و حوزه میتواند در ترویج این گفتمان نقشآفرین باشد.
اعرافی گفت: حوزه و آمار، دو مقوله درهمتنیده هستند که میتوانند خدمات ارزشمندی به یکدیگر ارائه دهند و ثمره این تعامل به کلیت کشور واصل خواهد شد؛ صحت و فهم آمار در سطح جامعه نیز بسیار مهم است؛ پیشرفت فناوری آماری نیز بسیار بااهمیت است.
وی تصریح کرد: فعالتر شدن کارگروه مشترک حوزه علمیه و مرکز آمار میتواند آثار مهمی به همراه داشته باشد.
وی اضافه کرد: تمام زندگی و آینده و برنامههای ما به آمار و تحلیل و برنامهریزی صحیح مبتنی است؛ حوزه علمیه نیز در زمینه فهم و تحلیل و بهرهبرداری و گفتمان سازی در این عرصه نقش مهمی دارد.
اعرافی گفت: قم، شهری اثرگذار در عرصه فرهنگی و جبهه مقاومت و دنیا است؛ به همین جهت، گزارش جامعی در زمینه قم در دایره آمار و ارقام باید تهیه شود؛ زیرا جایگاه قم در سطح جهان بسیار ویژه است.
رئیس مرکز ملی آمار ایران نیز در این دیدار گفت: تفاهمنامه خوبی میان مرکز ملی آمار و مدیریت حوزه منعقدشده است که امیدواریم بتوانیم در این قالب از ظرفیتهای گسترده آن استفاده کنیم.
جواد حسین زاده افزود: حوزههای علمیه از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار هستند؛ مرکز ملی آمار نیز به دلیل اهمیت و جایگاه حوزه توجه خاصی به این عرصه دارد زیرا این آمار میتواند در برنامهریزیهای آینده کمک شایانی کند.
وی در ادامه گفت: یکپارچگی و هماهنگی آماری دو رویکرد جدید بسیار مهم است و همه دستگاهها باید با این روند همکاری داشته باشند؛ پایگاه اطلاعات آماری همهروزه در حال تکمیل است.
حسین زاده عنوان کرد: در سرشماری، ثبت جمعیت، فعالیت و مکان باید تجمیع شود و اگر سامانه ثبتاحوال با اطلاعات مکانی و فعالیتی هماهنگ شوند میتوانیم در مدتزمانی کوتاهتر آمارگیری را انجام دهیم؛ هزینههای آمارگیری بسیار گسترده است و همینالان برای یک سرشماری باید ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه کنیم؛ ازاینرو است که سعی داریم با تغییر رویکرد به یک شبکه زنده و پویا برسیم.
وی همچنین با اشاره به طرح سرانه فرهنگی خانوار عنوان کرد: بیشترین سهم مطالعه خانوارها شامل مطالعه قرآن و ادعیه میباشد که بسیار مهم است؛ از دیگر طرحهای ما، طرح گذران وقت خانوار است که بهطور حتم اگر این آمارها توزیع شود میتوانیم در برنامهریزیها از آنها استفاده کنیم.