محسن پورگلیان با بیان این که از مجموع ۶۵۰ مدرسه فعال در قم، ۵۰ درصد از لحاظ سازهای کاملا ایمن است، گفت: ۲۵ درصد مدارس دارای حداقلهای سازهای است و باید با مقاومسازی، مدارس ایمن شود که حدود ۲ تا ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی با بیان این که ۲۵ درصد مدارس معادل ۱۲۰ مدرسه که درمناطق شهری و روستایی قرار دارد، تخریبی است و باید مجددا ساخته شود، خاطرنشان کرد: درصد بالایی از مدارس تخریبی در مناطق فرسوده شهر قم واقعشده است، و برآورد اولیه نشان میدهد حدود هفت هزار میلیارد ریال نیاز است تا این مدارس تخریب و بازسازی شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قم با بیان این که اگر این طرح در برنامه پنجساله اجرایی شود، سالی یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، درحالیکه سالانه فقط ۱۵ تا ۲۰ درصد این مبلغ تخصیص داده میشود، گفت: ۵۰ درصد مدارس قم تک شیفت و ۵۰ درصد ۲ شیفت و بیشترین درصد ۲ شیفت نیز در مقطع ابتدایی با حدود ۷۰ درصد میباشد.
پورگلیان افزود: حدود ۳۲۰ واحد آموزشی معادل سه هزار و ۵۰۰ کلاس درس دیگر نیاز است تا تمام مدارس قم تک شیفت شود.
وی اضافه کرد: بیشتر مدارس ۲ شیفته در هشت منطقه جدید شهری قم ازجمله شهرک پردیسان، روبه روی بوستان علوی، بعد از میدان جوان تا بلوار جمهوری، بلوار شهید کریمی، فاصله بین بلوار ۱۵ خرداد تا کمربندی امام علی(ع)، اراضی شرق بلوار جمهوری به سمت منطقه جمکران، شهرک صادقیه و بلوار دانش، حدفاصل بلوار شهید کلهری تا بلوار پیامبر اعظم(ص)، حدفاصل بلوار سوم خرداد و شهرک فاطمیه و کمربندی امام علی(ع) قرار دارد که درحالتوسعه و رشد سریع جمعیت است.
در سال تحصیلی جاری حدود ۱۰ هزار دانشآموز به جمعیت دانشآموزی استان قم افزودهشده و حدود ۲۶۵ هزار دانشآموز در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند.
در حال حاضر حدود ۶۶۵ مدرسه با ۶ هزار و ۷۸۳ کلاس درس در قم فعال است.
46