داوود طلوعی روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: حتی اگر میزان وام نیز افزایش یابد، ساکنان بافت فرسوده توانایی پرداخت اقساط وام را ندارند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر خانه‌های موجود در بافت فرسوده معمولا شامل چند واحد است و سود تسهیلات برای متقاضی سنگین می‌شود که این مساله یکی از موانع استقبال ساکنان از دریافت وام نوسازی منازل می‌باشد.

وی در عین ‌حال بیان کرد: بافت‌های فرسوده ناکارآمد می‌باشد و آسیب‌پذیری آن‌ها در برابر حوادث طبیعی بالاست که از ساکنان این محله‌ها انتظار می‌رود نسبت به نوسازی منازل خود اقدام کنند.

طلوعی افزود: دولت نیز متناسب با نوسازی، اعتباراتی برای خدمات روبنایی و زیربنایی محله‌های واقع در بافت فرسوده اختصاص می‌دهد و انشعاب‌های آب و فاضلاب، برق، گاز، مخابرات و اماکنی ازجمله مدارس، مساجد و درمانگاه بازسازی می‌شود.

وی در ادامه گفت: از سال ۸۶ تا آذرماه سال گذشته، صاحبان ۱۰ هزار و ۹۶۳ واحد مسکونی واقع در بافت فرسوده برای دریافت تسهیلات نوسازی به بانک مسکن معرفی‌ و متقاضیان هشت هزار و ۷۴۱ واحد موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند.

وی بیان کرد: امسال سهم پرداخت تسهیلات به متقاضیان در استان قم ۴۰۰ واحد بود که تاکنون متقاضیان نوسازی ۱۲۳ واحد به بانک معرفی‌شده‌اند.

به گفته معاون اداره کل راه و شهرسازی قم، ۲۸ درصد متقاضیان دریافت تسهیلات نوسازی ساکن خیابان جوب شور، ۱۹ درصد خیابان سمیه، ۱۴ درصد خیابان هفت تیر، ۱۰ درصد خیابان امامزاده ابراهیم(ع)، ۱۲ درصد خیابان خاکفرج، ۵ درصد  خیابان ایستگاه، ۳ درصد خیابان آذر، ۴.۵ درصد خیابان زینبیه، سه درصد خیابان دروازه ری و ۴.۵ درصد نیز ساکن سایر محله‌ها بوده‌اند.

وی بابیان این‌که تسهیلات صرفا به متقاضیانی که در محدوده بافت فرسوده سکونت دارند، پرداخت می‌شود، گفت: طبق شیوه‌نامه ابلاغ‌شده در فروردین‌ماه امسال، میزان تسهیلات ۵۰۰ میلیون ریال با سود ۹ درصد دوران مشارکت در نظر گرفته‌شده است.

وی ادامه داد: وام در چهار مرحله ساخت خانه شامل پی و فونداسیون، اسکلت، سقف و نازک‌کاری از طریق کارشناس بانک تایید و پرداخت می‌شود.

طلوعی خاطرنشان کرد: این اقدامات باید از طریق آورده فرد انجام شود و پس از اتمام و تایید کارشناس بانک، قسط‌های تسهیلات به فرد پرداخت می‌شود.

در حال حاضر مساحت بافت فرسوده (بافت ناکارآمد میانی) شهر قم یک هزار و ۵۸۷.۲ هکتار معادل ۳۳ درصد کل مساحت قم است که ۳۱۵ هکتار آن، مساحت بافت تاریخی این شهر می‌باشد؛ ۳۶۸ هزار و ۶۴۰ نفر معادل ۳۱ درصد کل جمعیت قم در بافت فرسوده ساکن هستند.

/۲۰۸۵/ ۶۱۳۳/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.