در این بیانیه که نسخهای از آن شامگاه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت آمده است: تقارن آغاز سال تحصیلی ۹۹ – ۹۸ در حوزههای علمیه با ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای ایشان فرصتی خاص و پرفیض برای طلاب علوم دینی است تا عهد و پیمان خود با مکتب اهلبیت(ع) را مستحکمتر و با سید و سالار شهیدان کربلا تجدید میثاق کنند.
بیانیه ادامه یافته است: ماه محرّم ماه رشد و اعتلای جامعه اسلامی است و درسهای عاشورا ازجمله دروسی است که تفقه و فهم بصیرانه آن، مسیر حرکت در صراط مستقیم و تحقق اسلام ناب محمدی(ص) را رهنمون میکند.
بیانیه میافزاید: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که در برهههای حساس حیات نظام اسلامی، هویت مستحکم و تأثیرگذار دینی، علمی و سیاسی خود را حفظ کرده و در ارتباط مستمر با مراجع معظم تقلید دامت برکاتهم، علمای اعلام، طلاب و فضلای نخبه حوزه است وظیفه خود میداند در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه توجه طلاب گرامی و فضلای عظام را به نکاتی معطوف دارد.
بیانیه حاکی است: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به برکت هدایتهای داهیانه امام عزیز (ره) و تاکیدهای رهبری معظم انقلاب، حوزههای علمیه در همه عرصههای علمی، معرفتی، سیاسی، اجتماعی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی تبلیغی با رشد کمی و کیفی مواجه شده است. حوزهها، در شهرها و استانهای مختلف منشاء اثر شدهاند و در بُعد بینالمللی نیز خدمات گستردهای از حوزههای علمیه در ترویج معارف دینی صادرشده است.
بیانیه میافزاید: افزایش اقبال دنیای اسلام و دیگر جوامع به معارف و موضوعهای دینی نشان میدهد، طلاب، فضلا، اساتید و مدیران حوزههای علمیه باید با شناخت دقیق این واقعیت، برای حرکت در مسیر علم و نهضت علمی به مجاهدت و قیام الله بپردازند و در خط مقدم تأمین نیازهای فکری جامعه حرکت نموده و پاسخگو باشند.
بیانیه حاکی است: وظیفه حوزه استحکام بخشیدن به مبانی دینی و درعینحال صیانت از انقلابی ماندن حوزه و پاسداری از نظام، انقلاب و ارزشهای اسلامی است. در این راستا شناخت نیازها در عرصههای مختلف، زمینه هرچه دینیتر شدن برنامهها و رویکردها در نظام اسلامی را فراهم خواهد کرد و اینیک وظیفه اختصاصی و فنی حوزههای علمیه است.
در این بیانیه تاکید شده است: مدیران حوزه در تلاشاند با سیاستگذاری و جهتدهی بهنظام اداره حوزههای علمیه، گنجینه عظیم حوزه را همواره در سطح شایستهای از بهرهدهی برای اسلام و مسلمین حفظ نمایند.
بیانیه ادامه یافته است: مراجع معظم تقلید دامت برکاتهم پشتوانههای علمی و معنوی ارزشمند حوزهها هستند و میراث گرانبهایی از روشها، تجربهها و اندوختههای علمی دارند که توجه به رهنمودها و توصیههای این بزرگان و تلاش مجدّانه و مجتهدانه فضلای جوان و روشنفکر برای کسب فیوض بیشتر از ایشان، همت بلند و دل گرم و پرامید طلاب عزیز را پویاتر خواهد کرد.
بیانیه حاکی است: قداست روحانیت در تلبس به لباس تقوا، پارسایی و قناعت همراه باعزت نفس و اخلاص است. خروج از زیطلبگی و قدرتطلبی شأن و منش طلبگی را دچار آسیب میکند. حوزههای علمیه در خود بزرگانی داشته و دارد که معلمین بزرگ اخلاق و عرفان و سرچشمه فیوضات معنویاند و خوشبختانه امروز نیز روحانیت اهل معنا، اهل طهارت روح و معنویت با دلی نورانی و مصفا، راهنمای اندیشه و عمل مردم است.
بیانیه ادامه یافته است: از شروط اساسی برای تحقق حوزه انقلابی، نظم و انضباط و پرهیز از آلودگی در هرجومرج و آشفتگی در سلیقههای مختلف و متضاد است. باید علمآموزی را در بستری از تحولخواهی سالم دنبال کرد و از خودسری و حرکتهای غیرعلمی و غیرمنطقی کهترمیم و اصلاح ساختارها را مخدوش میکند اجتناب نمود. اگرچه با هماهنگی و همفکری با مجموعههای مدیریتی میتوان از تضعیف حوزه جلوگیری کرد و راه رشد و پویایی حوزهها در سطح مطلوب را هموار کرد.
در این بیانیه تصریحشده است: شورای عالی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه عزم و برنامهای جدی برای پیشرفت و تعالی دارند تا حوزه محور راهبری معنویت و فکر دینی باشد. این شورا در زمینه تنظیم جهتگیریها و اهداف بهسوی حوزه انقلابی گامهای موثری برداشته است و در راه پیشبرد و تعالی نظام آموزشی، اخلاقی، تربیتی، تبلیغی و فرهنگی، طرحها و برنامههایی را تدوین نموده و حرکتهای نوینی نیز در زمینه سامان گیری و آسیبشناسی مسائل کلان حوزه انجام داده و همچنان نیازمند کمک و یاری طلاب و نخبگان در این مسیر است.
بیانیه حاکی است: در تهاجم گسترده فرهنگی دشمن، قلبها و اندیشهها آماج هجوم انحرافها، بدعتها و منکرهاست. بازگرداندن آسیب دیدگان جنگ فرهنگی دشمن، به خط صحیح و درست اسلامی و تقویت اعتقاد به آرمان های انقلاب از نقشها و وظایف سنگین حوزههای علمیه است و باید طلاب علوم اسلامی مجهز به سلاح علم و تقوا؛ وارد کارزار ترویج و توسعه اخلاق و ارزشهای ناب اسلامی شوند.
بیانیه میافزاید: کسب بصیرت و قدرت تحلیل از ضروریات عمل انقلابی است. طلاب جوان باید انقلاب اسلامی را درست بشناسند و با مبانی نظری انقلاب عمیقاً آشنا شوند. سلوک در راه ولایت و توجه ویژه به منویات رهبر معظم انقلاب«مدظلهالعالی» و هدایتهای مراجع عظام تقلید«دامت برکاتهم» حوزههای علمیه را «کالجبل الرّاسخ لا تحرّکه العواصف» قرار خواهد داد و همتها را بلند و حرکتها را استوار خواهد کرد.
بیانیه حاکی است: امید است در سایه مجاهدت طلاب علوم دینی بهعنوان سربازان حضرت حجت(عج)، زمینههای اقامه قسط، تحقق توحید و ظهور خورشید تابناک ولایت هموارتر شود.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان این بیانیه از خداوند متعال توفیق بیشتر همگان را برای بالندگی و تقویت نظام و حوزههای علمیه مسالت کرده است.
آیین آغاز سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه کشور، امروز با حضور آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، علما، اساتید و طلاب حوزه علمیه در مدرسه فیضیه قم برگزار شد.
در سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه کشور، حدود ۱۵۰ هزار تن از طلاب و روحانیان در ۶۰۰ مدرسه علمیه مشغول به تحصیل میشوند. تعداد طلاب جدیدالورود به حوزههای علمیه، پنج هزار تن است.
۱۱۷۵ /