علیرضا نخعی روز پنجشنبه در حاشیه جشنواره الگوهای تدریس برتر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود:  ۹۹.۱۳ صدم درصد از کودکان تحت پوشش تحصیلات دوره ابتدایی قرارگرفته‌اند که این به معنای نزدیک شدن مبادی بی‌سوادی در کشور به صفر است.

وی ادامه داد: ۸۷ صدم درصد کودکانی که تحت پوشش تحصیلات ابتدایی قرار ندارند،‌کودکانی هستند که از نظر فیزیولوژی امکان حضور در کلاس‌های درس را ندارند که برای آن دسته از کودکانی که دارای معلولیت هستند نیز برنامه‌ریزی‌های لازم برای طی کردن تحصیلات ابتدایی صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: انسداد مبادی بی‌سوادی و همچنین اجرای طرح شتاب بخشی به سوادآموزی از جمله دستورالعمل‌های مهم برای کاهش بی‌سوادی به حداقل ممکن است که در این زمینه تدارک ویژه‌ای در کشور فراهم شده است.

 معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: حدود هشت میلیون بی‌سواد در کشور وجود دارد که ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن از آن‌ها را افراد رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه هدف‌گذاری آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی به صفر رساندن آمار بی‌سوادی به ویژه در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به عنوان رده سنی هدف در کشور بیان کرد: در همه مناطق کشور که آموزش و پرورش و مدارس وجود دارد، امکان ایجاد کلاس‌های سوادآموزی نیز فراهم شده است.

نخعی با اشاره به آمادگی ۸۵ هزار معلم و آموزش‌دهنده برای فعالیت در حوزه سوادآموزی در کشور ادامه داد: علاوه بر این افراد، ۲۰ هزار معلم نیز برای کاهش بی‌سوادی در کشور با نهضت همکاری می‌کنند.

وی استقبال بی‌سوادان از کلاس‌های سوادآموزی را مهم‌ترین نیاز برای کاهش بی‌سوادی دانست و افزود: زیرساخت‌ها، بسترها،‌ ‌برنامه‌ها و هماهنگی لازم در بخش دولتی و غیردولتی به منظور ایجاد جذابیت و تشویق بی‌سوادان برای حضور در کلاس‌های سوادآموزی در کشور ایجاد شده است.

وی با تاکید بر اینکه سازمان نهضت سوادآموزی به تنهایی قادر به صفر رساندن آمار بی‌سوادی نیست، ادامه داد: همه امکانات برای سوادآموزی در کشور مهیاست و تنها مساله و چالش موجود، ایجاد اقبال و استقبال بی‌سوادان از سوادآموزی است.

نخعی گفت: به منظور شناسایی افراد بی‌سواد قشرهای مختلف و برنامه‌ریزی برای سوادآموزی آن‌ها ۳۵ تفاهم‌نامه میان نهضت سوادآموزی و نهادهای مختلف به امضا رسیده است.

معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی کشور، اظهار داشت: زیر پوشش قرار دادن حدود ۵۰۰ هزار تن در برنامه‌ها و دوره‌های مختلف سوادآموزی از جمله دوره‌های سوادآموزی،‌ انتقال، تحکیم و همچنین فعالیت‌های مکمل در دستور کار امسال این نهضت است تا با متناسب‌سازی این آموزش‌ها با نیاز مخاطبان به این هدف دست یابد.

وی با بیان اینکه در کنار سوادآموزی به دنبال ‌حرفه‌آموزی،مهارت‌آموزی و ایجاد اشتغال برای سوادآموزان هستیم گفت: به منظور ایجاد جذابیت برای جذب بی‌سوادان بزرگسال به دوره‌های سوادآموزی، ایجاد دوره‌های مهارت‌آموزی در مراکز نهضت سوادآموزی در دستور کار است.

وی در ادامه با بیان اینکه نهضت سوادآموزی بر خلاف تصور عمومی،‌ واسط استخدام نیست گفت: نهضت سوادآموزی متولی ریشه‌کنی بی‌سوادی در کشور است ضمن این که سیاست‌های دولت نیز تاکید بر برون سپاری و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی در این زمینه است.

معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی کشور، با بیان اینکه از منظر پدرانه آموزش و پرورش از ظرفیت‌های قانونی پیگیری جذب آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی است گفت: پرونده ۳۰ هزار آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی که مشمول قانون هستند و تا پیش از سال ۹۲‌، ۲ دوره فعالیت سوادآموزی داشته‌اند و فعالیت‌های آن‌ها همچنان ادامه دارد،‌ تکمیل و فرایند استخدام از طریق آزمون استخدامی دنبال می‌شود.

نخعی ادامه داد: در اقدام کوتاه مدت، همه این افرادی که مشمول شرکت در آزمون استخدامی هستند از ابتدای مهرماه سال جاری در قالب حق تدریسی آزاد می‌توانند در مدارس مشغول تدریس شوند.

۷۴۰۴/ ۶۱۳۳/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.