هادی ربانی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: بنیاد قمپژوهی با گردآوری منابع و آثار نوشتهشده پیرامون قم، کتابخانهای تخصصی در این حوزه به وجود آورد که امروز بهعنوان اصلیترین مکان برای شناخت گذشته قم توسط اساتید، دانشجویان و محققان مورداستفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه قم از معدود شهرهای جهان است که در منابع تاریخی بهصورت خاص موردتوجه قرارگرفته و کتاب مستقلی پیرامون آن نوشتهشده است، بیان کرد: انجام پژوهشهای علمی پیرامون شهر قم که دارای پشتوانه غنی فرهنگی و تاریخی است یک ضرورت بود که بر همین اساس بنیاد قمپژوهی بهصورت تشکلی مردمنهاد در سال ۱۳۸۹ باهدف تحقیق پیرامون گذشته، حال و آینده قم ایجاد شد و آثار آن در دسترس علاقهمندان و پژوهشگران تاریخ قم قرار داده میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر جمعآوری آثار و نگارش کتاب، بنیاد قم پژوهی با برگزاری جلسات منظم و مستمر هفتگی با حضور کارشناسان برجسته، مسائل مربوط به قم را موردتوجه قرار میدهد که بر همین اساس تاکنون ۳۶۸ جلسه تخصصی تشکیل و ۲۶ جلد کتاب چاپ شده است.
ربانی گفت: در هرکدام از جلسات تخصصی بنیاد قمپژوهی، کارشناسان دعوتشده پیرامون مسالهای خاص به بیان دیدگاههای خود میپردازند و سپس افراد حاضر در جلسه نکات و سوالاتشان را مطرح میکنند، در این جلسات زمینه آشنایی و تعامل میان علاقهمندان به تحقق پیرامون تاریخ قم شکل میگیرد و زمینه انجام پژوهشهای علمی در این حوزه فراهم میشود.
وی افزود: اطلاعرسانی در خصوص فعالیتهای بنیاد قمپژوهی در سایت و کانالهای فعال این بنیاد در فضای مجازی انجام میشود تا علاقهمندان به آخرین پژوهشهای علمی انجامشده پیرامون پیشینه قم دسترسی داشته باشند.
وی ادامه داد: اسناد و تصاویر قدیمی که از قم در اختیار بنیاد قمپژوهی قرار دارد، منبع ارزشمندی است که میتواند منشا تولید کتاب، مقاله و پایاننامههای دانشگاهی باشد، بنیاد قمپژوهی در این زمینه آماده تعامل و همکاری همهجانبه با محققان علاقهمند به پژوهش پیرامون تاریخ قم را دارد.
دبیر بنیاد قمپژوهی گفت: حمایت دستگاهها و نهادهای دولتی از بنیاد قمپژوهی و همکاری در ارائه اسناد خود به این بنیاد برای غنی شدن منابع تحقیقاتی، موجب گستردهتر شدن سطح فعالیتهای پژوهشی پیرامون قم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه جلسات بنیاد قمپژوهی محفل حضور اندیشمندان و صاحبنظران برجسته تاریخ قم است، بیان کرد: بزرگانی همچون استاد سید محمدباقر برقعی، استاد سیدمهدی سیدی و استاد سیدحمید سیفزاده که هر سه به رحمت الهی پیوستند و محققانی همچون استاد ابوالحسن گرامی، استاد ابوالفضل عربزاده، استاد سید علیاکبر سبحانی، استاد عبدالله شکری و اساتید هادی و عباس فرساد، دکتر محمد سلیقه و اساتید بسیار دیگر از جمله پایههای علمی محافل بنیاد قمپژوهی بوده و هستند.
وی با اشاره به اینکه حمایت دستگاههای اجرایی از بنیاد قمپژوهی سطح فعالیتهای آن را گسترش میدهد، ادامه داد: بنیاد قمپژوهی هماکنون سی جلد کتاب آماده انتشار دارد که هر کدام از آنها به عنوان منبعی ارزشمند در تحقیقات علمی پیرامون قم به شمار میآید.
۷۴۰۵/ ۶۱۳۳/
- کدخبر: 1229468
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد